In deze video worden de nieuwe mogelijkheden in Werving en Selectie getoond. Zo laten we bijvoorbeeld de nieuwe workflows Contactmoment en Contractvoorstel aan je zien.
Voor wie bedoeld?
| Werving en selectie in de praktijk brengen? |
Ja, dat klopt. Het statuslabel is bedoeld om de gebruiker te tonen waar de sollicitant staat. We sluiten niet uit dat we hier in de toekomst meer functionaliteit aan willen hangen waarmee dit wel mogelijk wordt.
Niet via het label. Je kunt hiervoor wel een workflow inrichten (bijvoorbeeld aanvullende gegevens) welke je via een profiel stijlt als 'afgewezen'. Hiermee kun je dan direct de gegevens aanpassen en de status omzetten.
Ons advies is om dit middels een contactmoment vast te leggen. Het is ook mogelijk om hier meerdere profielen van te maken en bijvoorbeeld te hernoemen naar 'Voorkeur vastleggen' of iets vergelijkbaars. Een alternatief is om een vrij type dossieritem te gebruiken. Dit is ook mogelijk op de stamkaart.
Het contractvoorstel is een workflow. Wanneer de sollicitant niet akkoord gaat met het voorstel kan de workflow worden afgekeurd en wordt de mutatie niet definitief gemaakt in Profit.
Dat is mogelijk. Zorg dan wel dat de leidinggevende de workflow in zijn bakje krijgt zodat hij/zij deze kan beoordelen.
Je kunt deze workflow naar eigen inzicht inrichten. Het is dus ook mogelijk om deze eerst zelf digitaal te ondertekenen. Achteraf kan natuurlijk ook!
Ja, het is ook mogelijk om het proces te doorlopen zonder een digitaal onderteken stap in de workflow op te nemen.
Het is mogelijk om een sollicitant vanaf de stamkaart een functiewijziging te geven.
Dit is nu niet mogelijk. Wel willen we dit naar de toekomst graag oppakken.
De verwijderdatum wordt hier inderdaad automatisch op aangepast.
Deze status toont de status van de sollicitant. Dit is dus over meerdere sollicitaties heen. Daarnaast hebben de individuele sollicitaties ook een status.
Ja, er wordt rekening gehouden met het vinkje om gegevens te bewaren. Wanneer je de status wijzigt, wordt het veld weer leeg gehaald.
Het is nu mogelijk om verschillende verantwoordelijken toe te voegen aan een vacature. Op de vacature kun je een weergave raadplegen waarop de sollicitaties die hierop binnenkomen getoond worden. Men klikt hiermee wel door naar een specifieke sollicitant en heeft hier dus niet een overzicht van alleen de cv's.
Momenteel is dat niet mogelijk. Wellicht dat we deze functionaliteit in de toekomst verder uitbreiden, afhankelijk van de wensen die we binnen krijgen.
Op basis van een bekend e-mailadres kan de sollicitant automatisch gematcht worden aan een bestaande persoon. Deze zal dan worden samengevoegd.
De enige manier om men nu toegang te geven tot de sollicitant is werken met de verantwoordelijken of deze helemaal open te zetten zodat de sollicitant altijd geraadpleegd kan worden (dus niet geautoriseerd is).
Je kunt hier op verschillende manieren mee om gaan. Het is mogelijk om vanuit de workflow een nieuw contact te genereren. Hiermee verlies je wel je historie. Je kunt ook een nieuwe workflow insturen, waarbij het eerste dossieritem bewaard blijft.
Het aanmaken van een sollicitant zonder vacature kan zowel in InSite als in OutSite. Je kunt hier ook verschillende profielen voor aanmaken en deze autoriseren voor managers.
Je kunt bij het aanmaken van de sollicitant direct een gebruiker aanmaken. Deze krijgt dan via het opgegeven e-mailadres de mogelijkheid om in te loggen op OutSite.
Het is technisch gezien een onderdeel van het in dienst proces. Bij akkoord kun je dus (automatisch) de sollicitant direct in dienst melden.
De status op de stamkaart vertegenwoordigt de status van de sollicitant over alle sollicitaties heen. Het kan dus zijn dat één sollicitatie is afgewezen, maar dat de status van de sollicitant nog steeds open is omdat een tweede sollicitatie nog actief is. Je hebt ook zelf de mogelijkheid om de statustabel aan te passen. Hiermee kun je dus een logische situatie creëren die zowel de status van de sollicitant als die van onderliggende sollicitaties weergeeft.
Bij het versturen van de afspraak wordt een .ics bestand meegestuurd. Daarnaast krijgt de instuurder van de afspraak deze direct in zijn of haar agenda.
Ja. Via de generieke werking van de workflow kun je zelf bepalen waar deze workflow als eerst beland en op welk moment je hem aan de sollicitant/nieuwe medewerker verstrekt.
Ja. Wanneer je oorspronkelijk een contract genereert, wordt dit een Word bestand. Deze kun je vervolgens nog aanpassen terwijl hij in de workflow zit en daarna met een speciale actie naar PDF converteren alvorens je hem verstrekt aan de sollicitant of nieuwe medewerker.
Je kunt zoveel documenten aan de workflow koppelen als je wilt. Houdt er wel rekening mee dat niet alle gegevensverzamelingen per definitie beschikbaar zijn. Concrete voorbeelden horen we graag!
De workflow werkt zowel in InSite als in OutSite. Dit is dus mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat de workflow ondertekend moet worden door een gebruiker. Deze gebruiker moet dus dan wel in InSite kunnen.
Nee. Een sollicitant krijgt maar één stamkaart, ongeacht hoe vaak deze persoon solliciteert.
Algemeen | AFAS Pocket | Bouw | CRM | Financieel | Fiscaal | Flex | HRM | Ordermanagement | Payroll | Projecten