Nirpa PE Punten

AFAS werkt samen het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA), één van de grootste registers voor RPP’s (Register Payroll Professionals) en RSa’s (Register Salarisadministrateurs). Het NIRPA is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk die kwaliteit voorop heeft staan. Het NIRPA staat voor kwaliteitsborging voor mensen die werkzaam zijn binnen het payroll vak.

Gecertificeerde cursussen

AFAS geeft geaccrediteerde cursussen aan cursisten op het niveau van geregistreerd salarisadministrateur met PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) op zak. Deelnemers aan deze cursussen kunnen deze beroepstitel voeren wanneer zij jaarlijks diverse punten verzamelen, afhankelijk van hun titel. Het gaat hierbij om een mix van PE-kennispunten met betrekking tot wettelijkheden en vakinhoudelijke kennis enerzijds en vaardighedenpunten anderzijds. Kennispunten zijn te verdienen door het volgen van seminars, vaardighedenpunten door zowel het bijwonen van seminars als het volgen van cursussen en bootcamps.

Hoe werkt het?

Klanten en partners die PE-punten willen verdienen via AFAS Software kunnen zich inschrijven via de klantportal van AFAS. Per cursus is zichtbaar hoeveel kennis- en vaardighedenpunten toegekend worden na het volgen ervan. Na elke cursus volgt een toets. Cursisten die een toets niet halen, mogen gratis terugkomen. Het allerbelangrijkste vinden wij dat klanten kennis opdoen om zo fijner en vooral leuker werk te hebben. Na de cursus kun je bij 'Mijn certificaten' op de Kennisportal het certificaat 'afdrukken’ naar PDF conform de eisen van de certificering. Op dit certificaat staat het aantal punten vermeld, zowel Vaardigheden als Kennis. Je meldt je op de Portal van NIRPA en upload hier het certificaat - de punten worden uitgekeerd.

Nirpa

Het NIRPA staat voor kwaliteitsborging van professionals werkzaam in het vakgebied payroll. Registratie vindt plaats in het Register Salarisadministrateur (RSa) en het Register Payroll Professional (RPP). Dit gebeurt op basis van behaalde diploma’s en jaarlijkse Permanente Educatie. Hiermee wordt geborgd dat professionals op de hoogte zijn en blijven van kennis en vaardigheden voor het uitoefenen van hun vak.

Alle NIRPA geregistreerde professionals onderschrijven de in 2014 geïntroduceerde Gedrags- en Beroepscode. Deze wordt als branche standaard beschouwd. Het NIRPA streeft tevens naar (h)erkenning van de werkzaamheden van Payroll Professionals. In dit kader is NIRPA gesprekspartner van het Loonaangifte Ketenbureau en andere organisaties als vertegenwoordiger van de vakgroep Payroll Professionals.