Informatie rondom het coronavirus (COVID-19) 


Deze pagina is bijgewerkt op 31-03-2020 om 21.30 uur en wordt regelmatig geactualiseerd.

Het coronavirus is in alle hevigheid in Nederland aangekomen en het dit heeft een grote impact heeft op onze maatschappij. De aanpak van de volksgezondheid heeft absolute prioriteit, maar ook vanuit AFAS krijgen wij veel vragen van medewerkers en klanten. Normaal gesproken ontvangen wij veel gasten voor evenementen of cursussen en zijn veel van onze collega's bij klanten. Daarom vinden we het belangrijk hier iets over te melden en de kans op besmetting te verkleinen. Vanzelfsprekend volgen wij maatregelen van de regering en de richtlijnen van de experts. Hieronder vind je een selectie van publicaties en richtlijnen voor onszelf en onze klanten.


Vragen?

Heb je een vraag over bijvoorbeeld je cursus, evenement of wat je in jouw situatie moet doen? Stel deze aan ons. We zullen proberen er zo goed mogelijk antwoord op te geven. 


Vraag & Antwoord


Ik volg binnenkort een cursus van AFAS, gaat deze door?

Ja, je cursus gaat door. Deze vindt alleen online plaats. Alle cursussen worden op dit moment aangeboden voor een tarief van 99 euro per dag. Schrijf je in voor een cursus op de klantportal en we helpen je op weg hoe je de cursus online kunt volgen. 

Ik heb een afspraak met een medewerker van AFAS, hoe gaat dit?

Ja, deze afspraak gaat door, zij het online! Onze medewerker neemt contact met je op hoe deze afspraak plaatsvindt.

Ik ben een deelnemer van een evenement bij AFAS met een datum tot 1 juni, gaat dit door.

Alle fysieke evenementen tot 1 juni zijn afgelast, ook al zijn deze niet allemaal vergunningsplichtig. Waar mogelijk zoeken we naar een alternatief (online) programma (zoals de AFAS Open), of stellen we het evenement uit. 

Hoe is de continuïteit van AFAS gewaarborgd tijdens deze situatie? 

De continuïteit van AFAS is belangrijk voor het doorgaan van vele processen in Nederland. Zo krijgt bijvoorbeeld de meerderheid van het zorgpersoneel in Nederland het salaris via onze software. Daarom heeft AFAS een uitgebreid continuïteitsplan opgesteld, voor zowel de beschikbaarheid van het cloud-platform als de ontwikkeling van de software.

Wat doet AFAS om bij te dragen aan de maatschappij tegen deze crisis?

Al onze activiteiten om bij te dragen aan de maatschappij worden uitgevoerd door de AFAS Foundation. Een overzicht van de corona-initiatieven vind je hier

Thuiswerkblogs