Primair Onderwijs

In het Primair Onderwijs is per 1 september een nieuwe loonschaal actief voor leraren. Doorloop de stappen die staan beschreven op deze pagina.


Wanneer kan ik hiermee aan de slag?


De patches zijn al geïnstalleerd op AFAS Online. De CAO Update wordt aankomende nacht geïnstalleerd. Het kan twee dagen duren voordat de CAO Update is bijgewerkt in de omgeving.

Werk je lokaal? Installeer de patches en download de CAO Update vanaf het Update Center. Importeer hierna de CAO Update in je omgeving. Doe dit vóórdat je de periodieken van periode 9 gaat draaien. Let op! de patches zijn geschikt voor Profit 7.

Bij het uitvoeren van de actie: Periodiek worden de leraren automatisch gekoppeld aan de nieuwe loonschaal. Hiervoor voegen wij een nieuwe salarisregel toe per 01-09-2018 met de nieuwe loonschaal. Het is belangrijk dat je een aantal acties uitvoert en controleert. Doorloop hiervoor onderstaande stappen.

In 5 stappen aan de slag!1.

Periodieken toekennen

Voordat je de salarissen van periode 9 gaat verwerken ken je de periodieken toe. Met deze actie kent Profit automatisch de nieuwe loonschalen toe aan de leraren. Hiervoor voegen wij een nieuwe salarisregel toe per 01-09-2018 met de nieuwe loonschaal. 

Hierna haal je in de wachtrij van de salarisverwerkingscockpit het overzicht op van de medewerkers waarvoor de periodieke salarisaanpassing is uitgevoerd. Dit overzicht kan alleen opgevraagd worden door de gebruiker die ook de actie: Periodiek heeft uitgevoerd. Selecteer hiervoor in de wachtrij de taak: Periodieken toekennen en klik op de actie: Taakinformatie.

Let op! In de kolom: oude schaal zie je ook de nieuwe schaal staan. Om technische redenen is het niet mogelijk om hier de oude loonschaal te tonen. 

Bekijk hoe je periodieken toekent2.

Periodieken controleren

Controleer of de periodieken bij alle medewerkers zijn uitgevoerd. Dit kan op 3 manieren:

1. Via het overzicht dat je ophaalt in de wachtrij nadat je de periodieken hebt toegekend. Zie hiervoor stap 1.

2. Via HR-management geef je een peildatum op van
01-09-2018. Als er geen oude loonschalen meer getoond worden in het overzicht zijn de periodieken bij alle leraren uitgevoerd.

3. Maak een analyse gebaseerd op de gegevensverzameling: Medewerker/ salarissen (excl. autorisatie). Deze analyse haalt alle salarisregels van
de medewerkers op. 
Voeg de velden: Soort loonschaal, Loonschaal, Functieschaal en Einddatum salaris toe.  Controleer per medewerker of de oude loonschaal is
vervangen voor de juiste nieuwe loonschaal.3.

Profielen aanpassen

Loop je indienst en herindienst profielen na. In de context: Mdw./salaris wijzig je de voorkeurswaarde bij de velden:  Soort loonschaal, LoonschaalFunctieschaal.

Bekijk hoe je de context van een profiel wijzigt

4.

Output aanpassen

Controleer in je eigen analyses, rapporten, documenten of connectoren of hier nog verwijzingen naar de oude loonschalen gebruikt worden. Neem hiervoor eventueel contact op met de partij die je koppeling beheert.5.

Melding in de Payroll Auditor

Tijdens de salarisverwerking kan het zijn dat je bij de leraren de volgende waarschuwende melding krijgt in de Payroll Auditor: Het uurloon is sterk gestegen. Dit is een terechte melding. Controleer of de loonberekening klopt en negeer hierna de melding.

Bekijk hoe de Payroll Auditor werktVragen?

Heb je een vraag of opmerking over dit onderwerp? Stuur een incident in bij Support!