De AFAS Online Portal 

 Wat is er nieuw en gewijzigd 

Op deze pagina informeren wij je over wat er in de laatste versie van de AFAS Online Portal nieuw en gewijzigd is. De nieuwste versie is gepubliceerd op 
13 maart 2019.   

Nieuw


Inlogrestricties op basis van IP-adressen

Via het tabblad Beheer is het nu mogelijk om inlogrestricties vast te leggen op basis van IP-adressen. Hiermee beveilig je het platform  tegen ongewenste bezoekers. Je kan inlogrestricties per onderdeel (Profit Windows, InSite, Portalbeheer) inrichten. Dit biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld de toegang tot Profit Windows meer te beperken dan de toegang tot InSite.

Hoe werkt het?

Je legt de IP-adressen of IP-reeksen vast die je toestemming geeft om in te loggen. Dit betekent dat alle andere IP-adressen geblokkeerd zijn. Leg je bijvoorbeeld het IP-adres 123.45.67.89 vast? Dan kan je alleen vanuit dit IP-adres inloggen en is de rest geblokkeerd.

Let op! Voor alle InSites gelden dezelfde restricties. 


Logo bijsnijden en positioneren

Het is niet meer noodzakelijk om een logo van 100 X 100 pixels te uploaden. Voeg je een organisatielogo toe met andere afmetingen dan wordt er automatisch een crop functionaliteit getoond. Hiermee kun je het logo bijsnijden en positioneren. 


Wachtwoordcontrole bij inloggen

Bij het inloggen controleren we nu of het wachtwoord voorkomt op de lijst met gelekte wachtwoorden. Dit zijn wachtwoorden die bij datalekken wereldwijd bekend zijn geworden.

Komt je wachtwoord voor op deze lijst? Dan kom je in onderstaand scherm terecht (zie afbeelding). Om je account te beschermen moet je een nieuw wachtwoord instellen. Het instellen van een nieuw wachtoord gaat op dezelfde manier als wanneer je je wachtwoord vergeten bent.
Gewijzigd


De optie Problemen met inloggen gewijzigd naar Geen melding ontvangen?

De optie Problemen met inloggen is vanaf nu gewijzigd naar Geen melding ontvangen? Gebruik deze optie als je het inlogverzoek in AFAS Pocket niet ontvangt. Van deze optie is een knop gemaakt, zodat dit beter opvalt.


Scherm Geen melding ontvangen? verbeterd

Ontvang je het inlogverzoek in AFAS Pocket niet? Dan kun je via de optie Geen melding ontvangen? inloggen met de 6-cijferige code die Pocket genereert. Waar je deze code in AFAS Pocket vindt, is vanaf nu verduidelijkt met een afbeelding (zie hieronder). 

Verder zijn de opties Verstuur code via SMS en Telefoon vergeten? gewijzigd naar Inloggen met SMS en Inloggen via collega. Gebruik één van deze opties als het inloggen via AFAS Pocket niet lukt. Update 4 januari 2019

Nieuw


Tegels van abonnementen direct beschikbaar op het tabblad Apps

Heb je toegang tot meer dan 2, maar minder dan 10 abonnementen? Dan tonen we de abonnementen waar jij toegang tot hebt, nu direct op de Portal via een tegel. Klik op de tegel van het abonnement dat je wilt openen en klik vervolgens op de Profit 9 tegel. Hierna wordt Profit geopend. Heb je toegang tot meer dan 10 abonnementen? Dan wijzigt er voor jou niets.

AOL abonnementenLogo per tegel/ abonnement instellen

Het is vanaf nu mogelijk om per abonnement een logo in te stellen. De beheerder van de AFAS Online portal kan het logo instellen via het tabblad: Beheer / Organisatie logo. Het logo komt op de abonnementstegel te staan en is voor iedereen zichtbaar op het tabblad Apps rechtsboven.Gewijzigd


Kolom switchen tussen abonnementen gesorteerd op organisatienaam.

De kolom waar je wisselt tussen de verschillende abonnementen was voorheen gesorteerd op abonnementsnummer. Vanaf nu zijn de abonnementen gesorteerd op de naam van de organisatie op alfabetische volgorde.

wissel abonnementKolom switchen tussen abonnementen breder gemaakt

De kolom waar je wisselt tussen de verschillende abonnementen is breder gemaakt, zodat de abonnementen op één regel passen.
Vragen?

Neem contact op met de beheerder van jouw organisatie.