Geldersch Landschap en Kasteelen kiest voor ERP-oplossing van AFAS

"We willen dat onze medewerkers blij worden van de geboden ICT-oplossing. Zowel op de eigen werkplek maar ook op andere locaties"

Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen is in zee gegaan met AFAS Software en gaat vanaf 2018 werken met de ERP-oplossing. In het selectietraject liet het Nederlandse familiebedrijf andere grote softwareleveranciers achter zich. Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen kiest voor AFAS vanwege standaardisering, gebruiksvriendelijkheid en de alles-in-één-oplossing.

In 2007 heeft Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen besloten om de ICT architectuur onder te brengen in een maatwerk applicatie. Vervolgens is in vier jaar tijd het Geldersch Informatie Systeem (GEIS) ontwikkeld. Al kort na de implementatie in 2011 bleek dat GEIS en alle wensen en nodige koppelingen met andere applicaties elke keer opnieuw investeringen eisten. “Gebaseerd op ervaringen met andere applicaties en apps werd de vraag van onze medewerkers naar een gebruiksvriendelijke, veilige ICT-omgeving die ons ondersteunt bij onze werkzaamheden steeds groter. Dit is de reden waarom we een onderzoek zijn gestart, eind 2016” zegt Ine van Oort, Hoofd Bedrijfsvoering Bij Geldersch Landschap en Kasteelen. 

Vertrouwen

Op zoek naar een vervanging van het gedateerde GEIS kwam de organisatie uit bij AFAS Software uit. Van Oort: “Tijdens ons onderzoek hebben wij met al onze huidige software leveranciers gesproken. Wij hebben onze situatie uitgelegd en gevraagd hoe wij de functionaliteiten van GEIS anders konden automatiseren. De gesprekken met Daniël Pauw, salesmanager bij AFAS, waren intensief maar uiterst waardevol voor ons. Al onze vragen konden worden beantwoord. En hoewel er nog steeds vragen zijn over hoe wij bepaalde situaties in onze organisatie kunnen inrichten, hebben wij het vertrouwen gekregen dat daar een oplossing voor is. Dat vertrouwen is overigens ook zeker gegeven door Tarik El Hamadoui van DifferIT. De keus voor AFAS is ook aan hem te danken doordat hij ons kon overtuigen dat, hoewel de inrichting een hele klus wordt, dit samen in beheersbare stappen gebeurt.”

Zoveel mogelijk onderbrengen in één applicatie

De stichting wil de software breed inzetten. “Na de implementatie hopen wij een ICT-landschap te hebben ingericht waarbij via één applicatie zoveel mogelijk functionaliteiten worden geboden. Een stabiele, veilige omgeving waarin het financiële hoofdstuk goed draait en managementinformatie goed en toegankelijk is. We willen dat onze medewerkers blij worden van de geboden ICT-oplossing. Zowel op de eigen werkplek maar ook op andere locaties. Benodigde informatie moet voor de gebruiker goed toegankelijk zijn en maar één keer worden vastgelegd” zegt van Oort. De organisatie kijkt uit naar het eerste kwartaal van 2018. Dit is hét moment dat de medewerkers gebruik kunnen maken van InSite. Van Oort vervolgt: “Daarnaast kijken we uit naar 1 januari 2019, de datum waarop GEIS volledig is ontmanteld en de basis van AFAS is ingericht en werkt zoals gewenst.”


Publicatie datum: 22 november 2017 10:33