Veelgestelde vragen over een opleiding bij AFAS

 
 

 Wanneer komt het cursusmateriaal beschikbaar en hoelang blijft het beschikbaar?

Deze komt op de dag van de cursus beschikbaar. Toegang tot de cursusomgeving komt één dag voor de cursus beschikbaar. Het cursusmateriaal blijft vervolgens beschikbaar om ook na je cursus nog eens terug te kunnen duiken in het materiaal.  

 Een cursus volg je bij AFAS online, hoe werkt dat?

Om je goed voor te bereiden op een online cursus bij AFAS hebben wij een instructievideo gemaakt, op deze manier kunnen je zonder zorgen aan je cursus beginnen. Bekijk hier de video of bekijk hier de voorbereidingspagina.
Let op: om toegang te hebben tot de cursus moet je portalgebruiker zijn en toegang hebben tot kennis.afas.nl.

 Teams loopt vast tijdens mijn online cursus

Een van de oorzaken kan zijn dat je in een "loop" terecht komt bij Teams klik hier voor de oplossing. Oplossingen op andere teams problemen vind je hier. Mocht je er nu nog niet inkomen neem dan contact op met team Planning.

 Ik volg een tweedaagse cursus: wanneer is dag twee?

Een tweedaagse cursus is altijd achtereenvolgend. Volg je bijvoorbeeld op maandag dag één van de cursus? Dan volg je op dinsdag dag twee. Het is niet mogelijk de tweede cursusdag op een ander moment te volgen.

 Ik wil nog een collega inschrijven, maar ik kan hem of haar niet toevoegen

Wil je je collega inschrijven, maar zie je de naam van je collega niet terugkomen in de lijst? Dit komt doordat jouw collega geen (actief) contactpersoon in de klantportal van AFAS is binnen jouw organisatie. Je vindt hier meer informatie over hoe je contactpersonen toevoegt via de klantportal.

 Hoe kan ik me afmelden voor een cursus, de cursus annuleren of de datum verplaatsen?

Je kunt je afmelden voor een cursus via de klantportal onder het kopje 'Mijn cursussen'. Let op; doe dit minimaal drie werkdagen voorafgaand aan de cursus anders worden de kosten van de cursus in rekening gebracht. Je kunt ook je collega de cursus laten volgen of de cursus verplaatsen. Stuur hiervoor een aanvraag planning in, ook minimaal drie werkdagen voorafgaand aan de cursus.

Wat zijn de kosten voor een cursus?

Je vindt de actuele tarieven hier terug.

Ik ben mijn vouchercode vergeten te gebruiken

Heb je de cursus nog niet gevolgd? Dan kan je deze nog verzilveren. Stuur een aanvraag planning in zodat we deze alsnog kunnen verwerken. 

Op de klantportal vind je onder het kopje 'Cursusvouchers' een totaaloverzicht van de vouchers welke voor jullie organisatie van toepassing zijn. Hier vind je bijvoorbeeld terug welke korting de cursusvoucher inhoudt, hoe vaak de cursusvoucher gebruikt mag worden en door welke collega's de cursusvoucher al is gebruikt. 

 Kan de factuur naar een ander bedrijf of privéadres?

Dit heeft niet onze voorkeur.

 Kan ik de cursus in België volgen, omdat dit dichter bij is voor mij?

Ja, dit is mogelijk als de cursus ook in België aangeboden wordt. Ga hiervoor naar klant.afas.be.

 Hoe kom ik met het OV bij AFAS?

Kijk voor uitgebreide informatie op AFAS.nl/contact.

 Kan ik gratis parkeren bij AFAS?

Ja. In de parkeergarage onder ons pand is voldoende parkeergelegenheid inclusief 48 invalidenplaatsen en 100 laadpalen. Vanuit de parkeerkelder ga je met de lift of de trap naar boven en kom je uit in de ontvangstruimte van ons kantoor. Hier kan je je aanmelden voor je opleiding.

 Waar kan ik mijn kenteken vastleggen?

Je kenteken kan je vastleggen in de Klantportal onder het kopje 'Mijn gegevens / Aanpassen'. 

 Ik heb een elektrische auto. Is er een laadpaal bij AFAS?

De parkeergarage beschikt over 100 laadplekken voor elektrische auto's. Deze vind je bij binnenrijden direct aan de linkerzijde van zowel de 1ste als de 2e laag. Een plek reserveren is niet mogelijk.

Ik heb een lage bandenspanning kan ik deze in de buurt oppompen? 

Ja, dat kan zeker. AFAS heeft een slimme bandenpomp op het terrein staan bij de hoofdingang. Zo kan je direct je banden oppompen en weer veiliger en duurzamer de weg op. 

 Ik heb een allergie, kunnen jullie daar met de lunch rekening mee houden?

Ja, dat kunnen wij zeker. We verzoeken je om je dieetwensen op te geven onder 'Mijn persoonlijke gegevens'. Twijfel je op de dag van de cursus toch? Vraag het aan onze facilitaire dienst, zij helpen je graag! 

 Kan ik ergens kolven bij AFAS?

Ja, dit is mogelijk. Meld je bij binnenkomst bij onze facilitaire dienst. Zij zullen je een ruimte aanwijzen waar je kunt kolven. Deze ruimte beschikt over een koelkast en wasbak. 

  Is er een gelegenheid om te roken bij AFAS?

Nee, het hele terrein van AFAS is rookvrij.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons via een aanvraag planning.