InSite als intranet

Alle info en processen in je organisatie beschikbaar vanaf één portal voor medewerkers? Zet InSite in als intranet!


InSite is dé Intranet-applicatie van AFAS. Je hebt snel, altijd en overal toegang tot gegevens (een internetbrowser is immers voldoende). Je bent ook niet afhankelijk van een PC of laptop, een tablet of smartphone is genoeg. InSite heeft de look & feel zoals jij het wil vormgeven en is makkelijk te bedienen.

Belangrijkste onderdelen

De belangrijkste onderdelen


1. Nieuws

Door de medewerkers optimaal te betrekken bij de bedrijfsprocessen én continue te informeren over (intern) nieuws zal de betrokkenheid toenemen. Door het gebruik te maken van verschillende (template) documentsjablonen kunnen verschillende (nieuws)berichten.

2. To do lijsten

Door InSite als intranet in te zetten is zal er een mix ontstaan van werkgerelateerde taken en opdrachten, maar ook informatie over de “zachte” kant van de organisatie, zoals lief en leed, wie is wie, verjaardagen, jubilea of evenementen.

3. Eén startpunt

Stel InSite centraal en verminder de hoeveelheid koppelingen en (externe) applicaties tot het minimum. Hierdoor ontstaat één overzichtelijke, veilige en beter beheersbare werkomgeving.


Stappenplan

Stappenplan

Wat ga je doorlopen als je dit proces gaat inrichten in AFAS?

1. Zorg voor actuele content

Het is belangrijk om InSite/Intranet aantrekkelijk en actueel te houden. Door regelmatig relevante content toe te voegen zal de aantrekkingskracht van InSite/Intranet als nieuwsbron toenemen.

2. Zorg voor een mooie en herkenbare interface

Een mooie en herkenbare interface vergroot het gebruiksgemak en werkplezier van de medewerkers en zorgt voor betere acceptatie.

3. Communicatie is alles

Creëer en vergroot het draagvlak en betrek medewerkers bij de realisatie, het onderhoud en de uitbreiding.

4. InSite als intranet voor iedereen

Naast persoonlijke gegevens kan de medewerker ook als professional informatie vinden en delen met de organisatie.

5. Geef iedere afdeling zijn eigen plek op InSite

Met een eigen pagina kunnen afdelingen relevante processen en acties borgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Wie is wie, verjaardagen, rapportages, taken en procesbeschrijvingen.


Wat levert het op?

Wat levert het op?


  • Eén centrale nieuwsbron voor alle medewerkers
  • Taken, werkprocessen en documenten op één portaal
  • Zowel “zachte” als “harde” informatie beschikbaar te stellen
  • Eigen huisstijl en ontwerp toepasbaar 
  • One-shop-stop portaal
Ontmoet de Succesmanager

Nog geen Succesmanager?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Wij helpen je daar graag bij door bij je langs te komen. We spreken dan samen de optimalisatiekans(en) door en komen tot een plan.