Onboarding

Nieuwe medewerkers direct meenemen in AFAS door onboarding via InSite.


Yes! Uit een rij van kandidaten is een talentvolle nieuwe collega aangenomen. Deze medewerker zal starten met het inwerktraject. Vaak zien we dat inwerktrajecten niet zijn gestructureerd. Wat iedere werkgever wil, dat is een gestroomlijnd inwerktraject. Onboarding noemen we dit! Direct inzicht in de te nemen stappen in het inwerktraject voor de nieuwe medewerker, waardoor hij of zij niet ieder moment aan je vraagt “wat nu?!”… Laat jouw intranet dé buddy zijn voor je nieuwe medewerkers!

We verwachten dat je 3 dagen ondersteuning vanuit AFAS nodig hebt om de template in te richten.

Belangrijkste onderdelen

De belangrijkste onderdelen


1. Een plek met alle informatie op InSite

Alle informatie voor het onboardingsproces wordt op één plek geborgd, namelijk via InSite. De nieuwe medewerker kan hier alle taken vinden die hij/zij moet doen binnen het inwerktraject. Dus geen papieren mappen meer met instructies en formulieren. Op deze wijze bied je als werkgever een inspirerend en aantrekkelijk inwerktraject aan.

2. Het afleveren van goede medewerkers

Iedere medewerker volgt hetzelfde traject. Op die manier weet je zeker dat de basiskennis op orde is, als de medewerker uit het inwerktraject komt. Door de uitgebreide Content Management Tool (CMS) kun je je eigen huisstijl en look and feel toepassen. Op die manier kun je je presteren als werkgever zoals jij dat wil. Je bent in staat het beheer, onderhoud en optimalisatie in eigen beheer uit te voeren. Waardoor verbeteringen van het onboardingsproces snel en gemakkelijk zijn toe te passen.


Stappenplan

Stappenplan

Wat ga je doorlopen als je dit proces gaat inrichten in AFAS?

1. Onboarding in InSite

Wat moeten de nieuwe medewerkers allemaal weten over jullie organisatie? Wat wil je ze meegeven? Wat wil je met ze delen? Denk aan belangrijke nieuwsberichten, videoboodschappen, handboeken, handige weetjes en reglementen. Zorg voor inspirerende content, want dit is jullie visitekaartjes en een eerste indruk maak je maar één keer.

2. Workflows in kaart brengen t.b.v. acties binnen onboarding

Welke processen zijn er allemaal wanneer en nieuwe medewerker van start gaan in zijn/haar nieuwe functie? Wie vanuit de organisatie zijn daar bij betrokken? Wat wordt er van de nieuwe medewerker verwacht?


Wat levert het op?

Wat levert het op?


  • Een gestroomlijnd onboardingsproces
  • Structuur voor de nieuwe medewerker
  • Direct inzage in de voortgang
  • Volledige controles over het proces
  • Medewerker maakt direct kennis met InSite
Ontmoet de Succesmanager

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een optimalisatiekans en wil je meer weten? Je kunt een vrijblijvende aanvraag doen om een afspraak te maken met een succesmanager. Maar je kunt ook direct een offerte-aanvraag doen voor deze optimalisatiekans!