Werving, selectie en instroom

Het gehele proces van sollicitant tot medewerker gestroomlijnd in één systeem.


Het gehele werving en selectieproces, van het ontstaan van de vacature tot en met de indiensttreding van de meest geschikte kandidaat wordt volledig in Profit worden geborgd. Door de volledige integratie tussen OutSite (website) en InSite (intranet) ben je in staat het administratieve proces, van sollicitatie tot aanname, via workflows te kunnen sturen. Daarnaast kan er solide managementinformatie worden geraadpleegd om zo het recruitmentproces goed te kunnen monitoren.


Belangrijkste onderdelen

De belangrijkste onderdelen


1. Werving & Selectie

Het start bij een vacature en vervolgens reacties van sollicitanten die allemaal bij jullie mooie organisatie willen werken. Met AFAS kan je de vacatures registeren en publiceren op OutSite, zodat de sollicitant gemakkelijk zijn gegevens kan achterlaten en direct een workflow wordt opgestart om het proces gestroomlijnd te doorlopen binnen de organisatie.

2.  Sollicitant self service 

Door de sollicitant inloggegevens te verstrekken voor de sollicitantenportal kan je gemakkelijk in het proces ontbrekende gegevens opvragen en de sollicitant zelf verantwoordelijk maken.

3. Instroom 

Wanneer de sollicitant in de smaak is gevallen dan kan je vanuit de sollicitatieprocedure direct het indienstproces opstarten en de arbeidsovereenkomst vanuit AFAS opstellen en met een digitale handtekening laten ondertekenen. Geen papier, pen en printer meer nodig en direct in het dossier.


Stappenplan

Stappenplan

Wat ga je doorlopen als je dit proces gaat inrichten in AFAS?

1. Breng het proces in kaart

Stel je voor dat je zelf solliciteert op een vacature binnen jou bedrijf. Loop op deze manier het hele proces door tot je eerste werkdag.

2. Werk processen uit in workflows

Splits het hele proces op in drie processen “vacature”, “sollicitatie” en “indienst”.

3. Maak van de uitzondering geen standaard

Heb je veel uitzonderingen? Probeer je processen dan te versimpelen. Denk hierbij aan de 80/20 regel.

4. Zorg voor heldere communicatie

Zorg er voor dat zowel je collega’s als sollicitanten weten wat er van ze verwacht wordt in iedere stap van het proces en wat de vervolgstappen zullen zijn.


Wat levert het op?

Wat levert het op?


  • Alles geïntegreerd in Profit 
  • Eigen huisstijl en ontwerp toepasbaar 
  • Beheer zelfstandig uit te voeren
  • Inzicht met behulp van dashboard
  • Unieke communicatieportal
  • Volledige controle op het proces 
  • Besparing op geld, tijd en papier
  • Inzicht voor alle stakeholders 
Ontmoet de Succesmanager

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een optimalisatiekans en wil je meer weten? Je kunt een vrijblijvende aanvraag doen om een afspraak te maken met een succesmanager. Maar je kunt ook direct een offerte-aanvraag doen voor deze optimalisatiekans!