Je administratie doen op je eigen smartphone

Met de AFAS Pocket app heb je altijd en overal toegang tot je CRM-gegevens, verlof, verzuim, uren boeken én je openstaande taken. Of je nu snel een verlofdag wil boeken of dat je je gewerkte uren wil verantwoorden op een project: met AFAS Pocket heb je het in een split second geregeld. 

AFAS Software in je broekzak


Het doen van je administratie is nog nooit zo makkelijk geweest. AFAS Pocket is volledig geïntegreerd met de software van AFAS. En dat biedt je een hoop voordelen!

De mogelijkheden van AFAS Pocket

Inloggen via twee-factor

Voor de twee-factor authentificatie bieden we een gebruiksvriendelijk proces aan in combinatie met AFAS Pocket.

Taken & signalen

Krijg snel inzicht in jouw openstaande acties en handel met één druk op de knop je openstaande taken en signalen af.

Dossieritem insturen

Is iets kapot? Maak een foto en stuur gelijk een dossieritem in vanuit de app. Je kunt ook vrije velden opnemen om in te sturen.

CRM

Je (klant)relaties heb je altijd bij de hand. Raadpleeg het dossier voor de laatste stand van zaken of bel ze op vanuit de app.

Uren boeken

Heb je uren gemaakt bij de klant? Boek ze op het juiste project en de verantwoording is gedaan.

Nieuws

Ook al ben je veel op pad, via de nieuwsfeed weet jij altijd wat er in je organisatie speelt. Je kunt ook gelijk een reactie plaatsen.

Projecten

Ook lopende projecten heb je altijd bij de hand. Je kunt het team raadplegen en eventueel bewerken, uren boeken, de projectstatus aanpassen en dossieritems toevoegen.

Mijn gegevens

Verhuisd, nieuw telefoonnummer of wil je iets anders wijzigen? Je kunt je eigen medewerkersgegevens raadplegen en wijzigen vanuit de app.

Declaraties

Heb je kosten gemaakt die je wilt declareren? Met een foto van de bon is je boeking zo gemaakt. Ook reiskosten declareer je eenvoudig. 

Loonstroken

Checken of je salaris wel klopt deze maand? Met de app heb je direct inzicht in je loonstroken en jaaropgaven.

Verlof

Vakantie vieren doen we allemaal. Verlofdagen boeken doe je met de pocket app. Ook het resterende saldo is in te zien.

Digitale visitekaartje

Binnen AFAS Pocket vind je je eigen persoonlijke digitale visitekaartje met QR code. Altijd bij de hand én goed voor het milieu.

Ziek melden

Ziek zijn is al vervelend genoeg. Je kan dit vanuit de app melden, zodat je leidinggevende op de hoogte is.

Wie is wie

Een collega zijn of haar contactgegevens nodig? Of twijfel je of je collega écht jarig is? Zoek het op in de wie is wie.

Berichten

Stuur makkelijk berichten naar je collega's via de app. Zo kan je werk en privé goed gescheiden houden.

Scan de QR code met je mobiel en installeer AFAS Pocket

Twee-factorauthenticatie

Veilig inloggen op AFAS Online

Het inloggen gaat altijd met een verplichte twee-factorauthenticatie
(behalve bij single sign-on). Naast de gebruikersnaam en wachtwoord voeg
je extra informatie toe die alleen voor jou als gebruiker beschikbaar is. 

Het makkelijkst is inloggen via de AFAS Pocket app voor iOS of Android. Hiermee is het mogelijk om met één vingerbeweging op je smartphone de inlog te bevestigen. Inloggen via SMS is als terugvaloptie ook beschikbaar. 

 

In slechts 4 stappen beschikbaarJe richt AFAS Pocket in per omgeving en bepaalt welke gebruikers AFAS Pocket
mogen gebruiken.

Let op! Gebruik je AFAS Pocket alleen om in te loggen via twee-factorauthenticatie dan geldt deze inrichting niet. De gebruikers installeren alleen de app op hun telefoon. Zie voor meer informatie het onderdeel hierboven.

1.

Controleer de autorisatie

Voordat je de app downloadt, controleer je de autorisatie. Daarnaast moet voor alle gebruikers het   
e-mailadres gevuld zijn in de autorisatietool.

Bekijk welke stappen je zet voor de autorisatie

3.

Deblokkeer AFAS Pocket

AFAS Pocket wordt actief als je deze deblokkeert en de externe sleutel genereert. 

Bekijk hoe je dit uitvoert

2.

Richt AFAS Pocket in

Voordat je AFAS Pocket kunt gebruiken, moet je een aantal onderdelen inrichten. Zo geef je onder andere aan van welke functionaliteiten je gebruik wilt maken.

Bekijk welke stappen je zet om AFAS pocket in te richten

4.

Verstrek de omgevingssleutel

Communiceer de omgevingssleutel aan de gebruikers samen met onderstaande informatie.

Als medewerker AFAS Pocket gebruiken

Als medewerker gebruiken

AFAS Pocket downloaden & activeren

 

 

 

Veelgestelde vragen

Kan de app ook gebruikt worden op de Windows Phone?

Wij hebben ervoor gekozen deze niet te ondersteunen. De reden hiervoor is dat het aantal gebruikers van dit platform blijft afnemen.

Pocket geeft bij sommige gebruikers een melding, bij andere gebruikers gaat dit wel goed

Zorg ervoor dat de gebruiker de laatste versie van de app geïnstalleerd heeft, controleer dit door in de app store te kijken of er een update beschikbaar is voor Pocket. 

Laat de gebruiker de actie “Ververs configuratie” uitvoeren vanuit de Instellingen van Pocket. Hebben meerdere gebruikers hier last van? Dan kun je forceren dat voor alle gebruikers de configuratie automatisch ververst wordt bij het eerstvolgende gebruik:

Ga in Profit naar Algemeen / AFAS Pocket / Gebruikers, op het tabblad Toegang klik je op de actieknop Ververs configuratie.

Nog steeds niet opgelost? Ga naar de instellingen in de app en meld in een incident de Supportcode. Dan kunnen we je sneller helpen! 

De activatiecode wordt niet verstuurd naar de medewerker, wat gaat er mis?

Soms kan het even duren voordat de e-mail met activatiecode ontvangen wordt (15-20 min). Krijg je de mail uiteindelijk niet controleer dan het e-mailadres wat bij de gebruiker in Profit is vastgelegd. Controleer of de gebruiker in de gebruikersgroep zit die aan de Pocket instellingen gekoppeld is. Controleer of de juiste omgevingssleutel is ingevoerd. 

Het beste is om gebruik te maken van de persoonlijke QR code waarin alle informatie aanwezig is om je direct aan te melden. Zie hiervoor deze help-documentatie.

Zie je de instellingen niet van AFAS Pocket, of mis je tabbladen?

Controleer je autorisatie. Je hebt rechten nodig op het menu-item Algemeen / AFAS Pocket / Instellingen én Algemeen / AFAS Pocket / Gebruikers en de daarbij horende tabbladen. Meer info? Klik hier.

Technische informatie over AFAS Pocket

 

AFAS Pocket is een eigen ontwikkeling van AFAS. Het is een 'hybride app', waarbij gebruik wordt gemaakt van Cordova, AngularJS en het Ionic Framework. De app communiceert alleen met de 'AFAS Refinery REST API' die als gateway functioneert. Pine ondersteunt nauwkeurig de ontwikkeling van de app, waarbij de nadruk ligt op security van de persoonsgebonden gegevens. 

Authenticatie

Toegang tot de AFAS Profit data verkrijg je alleen via een aan te vragen authenticatietoken. De geregistreerde gebruiker in Profit ontvangt via de e-mail deze token. De authenticatietoken wordt opgeslagen in de iOS KeyChain van de IPhone of in de KeyStore van Android toestellen. De authenticatietoken is onbeperkt geldig. Na 3 mislukte inlogpogingen verwijderen we de instellingen van het toestel en moet de gebruiker een nieuwe token aanvragen via de app. 

Voor gebruikers die niet gekoppeld zijn aan een medewerker worden alleen de volgende onderdelen getoond, mits deze geactiveerd zijn: Mijn taken (workflows), Signalen, Nieuws, Berichten, Contacten, Mijn Profiel en Instellingen.

Data opslag

We slaan geen persoonlijke data op in AFAS Pocket. Er worden tijdelijk dingen opgeslagen zoals de gebruikerstoken. Zo voorkomen we dat medewerkers iedere keer opnieuw moeten aanmelden. Sluit je de app? Dan verwijderen we alle opgehaalde data binnen de app, of na 15 minuten (cache).

Gegevens

AFAS Pocket haalt alleen gegevens op die in AFAS Profit zijn geactiveerd. Dat zijn momenteel: taken, signalen, contacten (organisaties / personen) dossieritems, verlof, verzuim, declaraties, loonstroken en nacalculatieregels (uren boeken). Over alle gegevens is de filterautorisatie, die in Profit is ingericht van toepassing. Gebruikers zien alleen gegevens waarvoor zij geautoriseerd zijn.

Verkeer

Al het dataverkeer tussen AFAS Pocket en de AFAS Refinery (Proxy) loopt via een beveiligde internetverbinding (HTTPS) met TLS 1.2. encryptie protocol (zie onderstaande afbeelding).

 

Vragen?

Heb je een vraag of opmerking over dit onderwerp? Stuur een incident in bij Support!