Als AFAS Accept klant heb je de mogelijkheid een nieuwe versie te testen voordat deze live gaat. Op deze pagina vind je alle informatie die belangrijk is om gebruik te maken van AFAS Accept. 

m

Waarom AFAS Accept?

Voordat wij een nieuwe versie van de software uitbrengen, testen wij verschillende scenario's zo uitgebreid mogelijk. Om ook jou de kans te geven in een vroeg stadium de nieuwe versie te testen hebben wij AFAS Accept geïntroduceerd. AFAS Accept biedt je een aparte testomgeving, waarin je de mogelijkheid hebt om ruim voor de releasedatum van een nieuwe versie al je bestaande processen te doorlopen. Daarnaast krijg je de kans om alvast nieuwe toegevoegde functionaliteiten te testen.

Wanneer vraag je een Accept omgeving aan? 

Wil jij op de hoogte gehouden worden? Zorg dat je de rol Beheer van AFAS hebt aangevinkt in je persoonlijke gegevens op de Klantportal. Je ontvangt van ons een e-mail, zodra er een nieuwe versie van de software beschikbaar is op AFAS Accept. Via de kopieer functionaliteit, kopieer je de omgeving voor AFAS Accept. De volgende dag kan je aan de slag met testen!

Overgang live-omgeving

Werk je met AFAS Online? Vanaf de releasedatum van een nieuwe versie zetten wij geleidelijk (in groepen) al onze klanten over. Als Accept klant zit je standaard in de laatste groep die wordt overgezet. Bekijk het Update Center om te zien op welke datum je overgaat naar de nieuwste versie.

Wanneer heb je recht op AFAS Accept?

Je hebt recht op een AFAS Accept-omgeving als dit in je licentie zit. Zit het niet in je licentie, maar wil je hier wel gebruik van maken? Stuur dan een licentievraag in om je licentie aan te passen.

Gebruikers autoriseren voor AFAS Accept

Je bepaalt zelf welke gebruikers je toegang geeft tot de Accept-omgeving. Hiervoor vink je het veld: AFAS Accept aan in de eigenschappen van de gebruikers. Je vindt dit veld op het tabblad: Applicaties.

Aan de slag met Acceptatietesten

Als je een nieuwe versie van je softwareleverancier ontvangt, krijg je eigenlijk een enorme doos vol met nieuwe speeltjes. Mooi natuurlijk, maar die moet je dan wel nog in je eigen processen implementeren. AFAS procesbeheerder Rosanne van Dooren helpt je op weg in haar blog!

Op dit moment is Profit 10
 beschikbaar voor AFAS Accept. Wil jij testen? Open de omgeving die je wilt kopiëren. Je kopieert de omgeving voor AFAS Accept door te kiezen voor optie 2.

Staat je Accept-omgeving op het nieuwe inloggen dan heb je toegang tot je Accept-omgeving via een aparte Profit-tegel.


Wil je weten wanneer een nieuwe versie van de software uitkomt? Op het Update Center vind je alle informatie.


Geregistreerde koppelingen en Productpartners

Alle Productpartners en geregistreerde koppelingen hebben recht op AFAS Accept.  Met AFAS Accept heb je de mogelijkheid om eerder de nieuwe versie van de software in combinatie met je koppeling te testen. Lees hier welke webservices je voor AFAS Accept gebruikt.

Neem contact op!

AFAS Adviseur

Team Customer Care houdt je op de hoogte over de beschikbaarheid van nieuwe versies van de software op AFAS Accept. Heb je een andere vraag over AFAS Accept? Stel dan hier je vraag!

Consultant

Ben je aan het testen op Accept en loop je ergens tegenaan? Stuur zo snel mogelijk een incident in bij AFAS Support. We hechten veel waarde aan je input!