Hoe werkt SIMPLR?

Hier vind je alles wat je nodig hebt om eenvoudig te implementeren met SIMPLR. Van instructievideo’s en een complete cursus tot de meest gestelde vragen. Lekker simpel, zoals SIMPLR hoort te zijn!

 

 

Wat is SIMPLR?

SIMPLR is de implementatiemethode van AFAS die helpt om slimmer, sneller en eenvoudiger samen te werken. In onderstaande video laten we zien hoe SIMPLR jouw projecten stroomlijnt en waarom het onmisbaar is voor elke implementatie. Bekijk de video en ontdek het zelf! 

Welke soorten taken zijn er?

Om het project goed op te leveren en grip te houden op alle werkzaamheden werken we met taken, zogeheten workflows. Hieronder lees je welke type taken je kan verwachten.

Inrichtingstaken

De inrichtingstaken hebben betrekking op de procesonderdelen die in de software ingericht moeten worden. In deze taken staat beschreven wat er ingericht moet worden en kan deze inrichting vervolgens worden getest.

Projecttaken

De projecttaken hebben betrekking op algemene projectwerkzaamheden tijdens de uitvoering van het project. Bijvoorbeeld het opstellen van een intern communicatieplan, inschrijven van opleidingen en het opstellen van een testplan.

Kwaliteitstaken

De kwaliteitstaken hebben betrekking op het borgen van de kwaliteit van het project. In deze taken ontvang je checklists om te controleren of de juiste middelen aanwezig zijn en of er aan alle randvoorwaarden wordt voldaan. Hierin ontvang je ook de evaluatie.

Waar vind ik mijn taken?

Ben je op zoek naar jouw persoonlijke taken of taken van jouw teamleden? Je vindt ze in de overzichten zoals hieronder afgebeeld. Handel jouw taken zo snel mogelijk af om het proces gestroomlijnd te houden.

Persoonlijke taken

Onderstaand overzicht op de startpagina bevat uitsluitend persoonlijke taken. Op het tabblad 'Mijn taken' ontvang je inrichtings- of projecttaken. Op het tabblad 'Mijn kwaliteitstaken' ontvang je jouw kwaliteitstaken.

Alle taken per implementatiefase

In onderstaande werkpagina's staan de taken per implementatiefase. Hier vind je alle taken, ook die van jouw teamleden.

 

Welke teamrollen zijn er?

We werken met verschillende rollen binnen het projectteam. 

Projectleider AFAS

Dit is de projectleider die bij AFAS verantwoordelijk is voor het project. Wie dit is vind je in het teamoverzicht.

Projectleider klant

De persoon die bij jouw organisatie het project leidt krijgt deze rol.

 

Teamlid

Iedereen die toegang moet hebben tot het project en taken moet afhandelen krijgt deze rol toegekend.

Hoe werkt SIMPLR?

Wil je ervaren hoe SIMPLR werkt? Klik dan op onderstaande knop om de SIMPLR cursus te volgen. Je doorloopt het hele proces en krijgt verschillende tips voor optimaal gebruik!

START CURSUS

Veelgestelde vragen


Is jouw vraag nog niet beantwoord door bovenstaande informatie?
Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder!

 

1. Hoe komt ik het snelst op SIMPLR?

Ga in het hoofdmenu van de AFAS Klantportal naar "SIMPLR". Klik daar op de knop "Ga direct naar mijn project".
Of gebruik de volgende directe link  Mijn project

 

2. Ik zie geen project achter de knop "Ga direct naar mijn project"

In dat geval ben je nog niet toegevoegd als teamlid van het SIMPLR project. Neem contact op met persoon die bij jouw organisatie het project leidt. Deze persoon kan je, indien noodzakelijk, als teamlid toevoegen in SIMPLR. 
 

3. Hoe weet ik dat ik op SIMPLR ben?

Je bent op SIMPLR zodra je de welkomsttekst "Welkom op SIMPLR" bovenaan de pagina ziet staan.
 

4. Hoe kan ik snel meerdere taken tegelijk openen en afhandelen?

Gebruik de toetsencombinatie "Ctrl + klik" om een taak in een nieuw tabblad te openen. Ben je klaar? Dan heb je geen laadtijd nodig om terug te komen.
 

5. Hoe kan ik taken van een werkgroep, een proces of een specifieke datum bekijken?

Gebruik de filterbalk bovenaan iedere kolom van de weergave om jouw gewenste overzicht te creëren. 
 

6. Waar kan ik de scope van het project inzien?

Onderaan de startpagina van het SIMPLR project vind je de volledige project scope. Deze weergave bevat zowel inrichtings- als projecttaken in verschillende fasen van het project. Wil je de originele scope én extra toegevoegde taken inzien? Ga dan naar de pagina "Projectmanagement" onder het kopje project informatie.