Post-hbo HRM

Werk je met AFAS of wil je als AFAS HRM-specialist aan de slag? Dan is dit de post-hbo voor jou! In deze post-hbo HRM doe jij in 22 weken alle kennis op om als AFAS HRM-specialist aan de slag te gaan.

Wanneer jij de post-hbo hebt afgerond

 • Ben jij dé specialist op het gebied van automatiseren in HR
 • Ben je op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op HR-gebied
 • Weet je hoe je communiceert met management en collega’s om veranderingen door te voeren

 

 Afgestudeerde HRM-specialisten beoordelen de post-hbo gemiddeld met een 8,6. Bekijk in de brochure wie je voor gingen en vraag naar de ervaringen
 Ook te volgen als je geen AFAS-klant bent!

Doel: Jij wordt de best geautomatiseerde HRM-specialist


Met deze opleiding ga je 22 weken 8 uur per week aan de slag om HRM-specialist te worden.

Je krijgt theoretische kennis via Hogeschool Windesheim. Je leert alle benodigde HRM-kennis van de software van AFAS en leert omgaan met verandering en moeilijke gesprekken. Weet je dan na 22 weken alles? Nog niet, maar je kan wel goed het verschil maken door administratieve handelingen weg te (laten) automatiseren en zelf met de mensen aan de slag te gaan.

Inhoud: Wat gaan we doen tijdens de post-hbo?

Theorie

Tijdens de post-hbo werken we samen met Hogeschool Windesheim om de Theorie te verzorgen. In 4 vaste vakken: HR-thema's & ontwikkelingen, Strategische personeelsplanning, HR-instrumenten en HR- analytics en 1 zelfstudie keuzevak: Arbeids- en ontslagrecht, Vitaliteit & duurzame inzetbaarheid of HRD & Talentmanagement. Groei jij naar een volwaardig HRM-er. 

Soft skills

Als HRM-specialist gebruik je niet alleen je kennis. Je hebt te maken met mensen en daarvoor moet je zowel jezelf als de ander eerst goed leren kennen. Tijdens de soft skills sessies leer je wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe je deze in kan zetten in je gesprekken. Ook leer je hoe je op management- en medewerkersniveau hierover kan communiceren.

AFAS-kennis

Tijdens de post-hbo krijg je alle benodigde AFAS producttrainingen zodat jij als professional goed met onze software aan de slag kan. Zo kan jij er voor zorgen dat de HRM-processen goed geautomatiseerd worden en je de cijfers op een rijtje hebt. De producttrainingen worden gegeven door ervaren AFAS-consultants die veel bedrijven van binnen zien en met je mee kunnen denken.

Verbinding post-hbo: theorie en praktijk komen samen

Tijdens de post-hbo besteden we tijd aan de verbinding tussen de theorie, de software en de praktijk. In gastcolleges word je meegenomen in hoe automatisering kan helpen in het uitvoeren van je werkzaamheden.

In het laatste vak hr analytics ga je aan de slag met een zelf gekozen onderwerp waarbij je de verbinding gaat leggen tussen de Profit kennis, de theorie en de soft skills voor je eindpresentatie. 

Waarom HR-professionals de post-hbo HRM aanbevelen

 

Bekijk de video van Leonie Meijer (HR Business Partner bij KLM Health Services)

"De vakken sloten goed aan op de werkelijkheid en versterkten elkaar mooi. Hierdoor was het goed te volgen. Fijne groep waarin veel besproken kon worden. Respect naar elkaar."

- Jolien Ambergen (Van Gelder Groep)

"Direct toepasbaar in de praktijk, en ook goede verzorging en aandacht vanuit AFAS. Onze groep was ook erg gezellig.".

- Marije van Hussel (a/s Works Outsourcing)

De post-hbo ervaring van Bas van der Heijden

Kennis van AFAS én het vak vergroten

De mogelijkheden die AFAS biedt zijn groot. Bovendien beweegt de software mee met nieuwe ontwikkelingen. Daarom ben je als gebruiker nooit uitgeleerd. Dat besef leeft sterk binnen de organisatie van B&P Professionals. Zo kan het zijn dat niet één maar twee medewerkers, Bas en Melisa, respectievelijk een post-hbo Financieel en een post-hbo HRM van AFAS zijn gaan volgen. Met die opleidingen vergroten ze hun vakkennis, doen ze meer ervaring met de software van AFAS op, leggen ze contact met vakspecialisten én werken ze aan soft skills. Zo zijn ze beiden specialist geworden op hun eigen vakgebied. Deze kennis versterkt elkaar ook mooi wanneer er keuzes moeten worden gemaakt.

In het kort

 

Voordat je begint wil je natuurlijk precies weten wat je te wachten staat. Hieronder staat uitgewerkt wat we van jou verwachten en wat je van ons krijgt. Heb je hier nog vragen over? Stel deze dan gelijk!

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt hbo- werk- en denkniveau
 • Je bent elke donderdag 8 uur beschikbaar
 • Je kan zelf flexibel ongeveer 8-10 uur zelfstudie per week doen
 • Je wilt de HRM-theorie kunnen toepassen en processen zo slim mogelijk automatiseren
 • Je wilt leren omgaan met weerstand
 

Wat krijg je van ons? 

 • Een erkend certificaat van Hogeschool Windesheim.
 • Theorie op hbo-niveau van een erkende opleider
 • Toegang tot alle HRM-cursussen van AFAS 
 • Een AFAS & soft skills certificaat
 • Ervaren docenten van AFAS en Hogeschool Windesheim
 • Onderwijs in een kleine groep van 16 mensen
 • Al het cursusmateriaal en natuurlijk een heerlijke lunch
 

Kosten & planning

 
 

 5.500,- excl. btw. 

 • All-in tarief. Van de lunch tot de lokalen, toetsen en de boeken.
 • Geen kleine lettertjes.
 • Wist je dat werkgevers veel mogelijkheden hebben om opleidingen te financieren?
 • Wist je dat er subsidies zijn die je aan kan vragen zoals Sectorplanplus in de zorg? 

Wanneer start de opleiding?

De post-hbo HRM start jaarlijks in januari en september 

Schrijf je op tijd in om jouw plekje veilig te stellen!

De post-hbo ervaring van Kirsten Broekman

In sneltreinvaart naar AFAS HRM-specialist

“Ik ben nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren, maar ben niet zo’n studiebol. De combinatie van een dag opleiding en vier dagen werk is prettig en pittig. Het tempo ligt hoog en het programma gaat inhoudelijk best diep. Gelukkig zijn er genoeg raakvlakken met mijn dagelijkse werk. Ik leer nu veel over de achtergrond van HR-onderwerpen die bij ons bedrijf spelen. Bij IJssel werken bijvoorbeeld veel monteurs, en vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn erg relevant. Het is heel waardevol om nu ook de theorie en achtergrond van deze thema’s te ontdekken.”

Hogeschool Windesheim

Erkende hbo-opleider sinds 1986.

 

Vanuit AFAS werken we al jaren lang samen met Hogeschool Windesheim om onze eigen medewerkers op te leiden. We hebben veel overeenkomstige normen en waarden en bouwen al jaren aan onze samenwerking. We zijn dan ook erg blij dat we op deze manier beide onze sterke punten kunnen inzetten en nieuwe opleidingsvorm kunnen lanceren met vakdocenten voor de theorie en voor de software.

Hogeschool Windesheim staat al jaren in de top 3 van beste grote hogescholen van Nederland volgens de Keuzegids Hbo 2021 en Elsevier Beste studies.

Lees hier meer over Hogeschool Windesheim

De post-hbo ervaring van Remco Siebes

Gedurende 22 weken één dag in de week bijgespijkerd worden over HRM-onderwerpen én de software van AFAS, dat klonk ons als muziek in de oren”

“Ik was vooral heel erg druk met brandjes blussen, terwijl ik meer beleidsmatig bezig wilde zijn. Met goed beleid kun je structureel een gedeelte van die brandjes voorkomen.” Hoewel hij zelf al een HRM-opleiding achter de rug had, leek het hem zinvol zijn kennis op het gebied van bijvoorbeeld strategische personeelsplanning op te frissen. Ook zijn kennis van de software wilde hij vergroten.

Lees de blogs van de docenten

 

Ons enthousiaste team achter de post-hbo kan je ze er alles over vertellen!

 

 Vragen over de post-hbo HRM? 

 Neem contact op met AFAS Opleidingen