Post-hbo HRM

Werk je al met onze software of wil je als AFAS HRM-specialist aan de slag? Dan is dit de post-hbo voor jou! Als HRM-specialist heb je een belangrijke rol binnen de organisatie. Je bent de verbinder tussen de medewerkers en de managers en kan als geen ander met beide partijen contact houden. In deze post-hbo HRM zorgen we dat jij in 20 weken alle kennis op doet om als AFAS HRM-specialist aan de slag te gaan.

Is deze opleiding iets voor jou?

 • Je hebt hbo- werk- en denkniveau
 • Je wilt graag AFAS HRM-specialist worden
 • Je bent liever met mensen bezig dan met administratie
 • Je hebt 8 uur per week om in je eigen ontwikkeling te steken (die je straks dubbel en dwars terug verdient)
 • Je wilt de organisatie op basis van de cijfers de juiste richting op sturen

 

Doel: Jij wordt de best geautomatiseerde HRM-specialist


In deze opleiding ga je 20 weken 8 uur per week aan de slag om de beste start te krijgen als HRM-specialist.

Je krijgt theoretische kennis via Hogeschool Windesheim. Je leert alle benodigde HRM-kennis van de software van AFAS en leert omgaan met verandering en moeilijke gesprekken. Weet je dan na 20 weken alles? Nog niet, maar je kan wel goed het verschil maken door administratieve handelingen weg te (laten) automatiseren en zelf met de mensen aan de slag te gaan.

Inhoud: Wat gaan we doen?

Theorie

Tijdens de post-hbo werken we samen met Hogeschool Windesheim om de Theorie te verzorgen. In 4 vaste vakken: HR-thema's & ontwikkelingen, Strategische personeelsplanning, HR-instrumenten en HR- analytics en 1 zelfstudie keuzevak: Arbeids- en ontslagrecht, Vitaliteit & duurzame inzetbaarheid of HRD & Talentmanagement. Groei jij naar een volwaardig HRM-er. 

Soft skills

Als HRM-specialist gebruik je niet alleen je kennis. Je hebt te maken met mensen en daarvoor moet je zowel jezelf als de ander eerst goed leren kennen. Tijdens de soft skills sessies leer je wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe je deze in kan zetten in je gesprekken. Ook leer je hoe je op management- en medewerkersniveau hierover kan communiceren.

AFAS-kennis

Tijdens de post-hbo krijg je alle benodigde AFAS producttrainingen zodat jij als professional goed met onze software aan de slag kan. Zo kan jij er voor zorgen dat de HRM-processen goed geautomatiseerd worden en je de cijfers op een rijtje hebt. De producttrainingen worden gegeven door ervaren AFAS-consultants die veel bedrijven van binnen zien en met je mee kunnen denken.

Verbinding: hier komt alles in samen

Tijdens de post-hbo besteden we tijd aan de verbinding tussen de theorie, de software en de praktijk. In  gastcolleges word je meegenomen in hoe automatisering kan helpen in het uitvoeren van je werkzaamheden.

In het laatste vak hr analytics ga je aan de slag met een zelf gekozen onderwerp waarbij je de verbinding gaat leggen tussen de Profit kennis, de theorie en de soft skills voor je eindpresentatie. 

Kosten & planning:

De kosten voor de post-hbo HRM zijn  5.000,- ex btw. All-in. Van de lunch tot de lokalen, toetsen en de boeken. Geen andere kleine lettertjes.

Wist je dat werkgevers veel mogelijkheden hebben om opleidingen te financieren?
Toch zelf betalen? Weet dat je de kosten van je inkomstenbelasting mag aftrekken!

Wanneer start de opleiding?

De volgende post-hbo HRM start op vrijdag 21 januari. Hierbij verwachten wij je elke donderdag bij AFAS en ben je ongeveer 8 uur bezig. Daarnaast ben je ongeveer 8 uur per week bezig met zelfstudie. En het belangrijkste, voor de zomervakantie heb jij je diploma in de pocket! 

De eerstvolgende groep daarna gaat op 1 september van start.
Schrijf je op tijd in om jou plekje veilig te stellen!

Is dit wat voor mij?

Wordt een AFAS HRM-er!

AFAS-klant

Je werkt nu bij een AFAS-klant en je wil jezelf verder verdiepen in de nieuwste HRM-theorieën en meer gaan automatiseren? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Studeren?

Je wil graag als HRM-er aan de slag en hebt geen zin om nog 4 jaar naar school te gaan. Je hebt hbo- werk- en denkniveau en wil aan de slag als HRM-er bij een AFAS Klant!

AFAS expert

Je wilt graag aan de slag als AFAS expert bij klanten van AFAS en weet niet waar je kan beginnen? In deze opleiding leer je alles op het gebied van HR!

Twijfel? Neem nu contact met ons op!

Neem nu contact met ons op en we bespreken wat deze mooie opleiding voor jou kan betekenen.
Wil jij weten welke vacatures jij hierna kan vervullen? Bekijk onze LinkedIn vacaturegroep en bekijk welke mooie HR-functie bij jou past! 

In het kort

 

Voordat je begint wil je natuurlijk precies weten wat je te wachten staat. Hieronder staat uitgewerkt wat we van je verwachten en wat je van ons krijgt. Heb je hier nog vragen over? Stel deze dan gelijk!

Wat verwachten we?

 • Je hebt hbo- werk- en denkniveau
 • Je bent elke donderdag 8 uur beschikbaar
 • Je kan zelf flexibel ongeveer 8 uur zelfstudie per week doen
 • Je wilt de HRM-theorie kunnen toepassen en processen zo slim mogelijk automatiseren
 • Je wilt leren omgaan met weerstand
   
 

Wat krijg je? 

 • Een erkend certificaat van Hogeschool Windesheim.
 • Theorie op hbo-niveau van een erkende opleider
 • Toegang tot alle HRM cursussen van AFAS 
 • Een AFAS & softskills certificaat
 • Ervaren docenten van AFAS en Hogeschool Windesheim
 • Onderwijs in een kleine groep van 16 mensen
 

Waarom een post-hbo? 

AFAS is het eerste softwarebedrijf dat in samenwerking met een hogeschool een post-hbo aanbiedt. Dit doen we omdat we zien dat er op de arbeidsmarkt een tekort is aan mensen met kennis van theorie EN software. De verbinding hierin is cruciaal en zorgt ervoor dat HRM-ers minder tijd bezig zijn met registreren en meer met de mensen. Wij willen het liefste dat al onze klanten een goed opgeleide HRM-er in dienst hebben zodat ze zelfstandig zo veel mogelijk uit de software en de mensen kunnen halen. 

Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim is in 1986 ontstaan en een erkende hbo-opleider.

 

De missie van Hogeschool Windesheim is om actief bij te dragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dat doen wij door het opleiden van waardevolle professionals en door het verrichten van praktijkgericht onderzoek.

Vanuit AFAS werken we al jaren lang samen met Hogeschool Windesheim om onze eigen medewerkers op te leiden. We hebben veel overeenkomstige normen en waarden en bouwen al jaren aan onze samenwerking. We zijn dan ook erg blij dat we op deze manier beide onze sterke punten kunnen inzetten en nieuwe opleidingsvorm kunnen lanceren met vakdocenten voor de theorie en voor de software. Niet onbelangrijk, Hogeschool Windesheim staat al jaren in de top 3 van beste grote hogescholen van Nederland volgens de Keuzegids Hbo 2021 en Elsevier Beste studies.

Lees hier meer over Hogeschool Windesheim

 

 Vragen over de post-hbo HRM? 

 Neem contact op met AFAS Opleidingen