AFAS Connect: de startplaats voor iedere koppeling

Als succesbeheerder ben je er wel eens mee in aanraking gekomen; de Profit Connectoren. Een standaard onderdeel in Profit, dat het mogelijk maakt om gegevens uit te wisselen met andere applicaties. Tijdens het opzetten van een zogenaamde koppeling met Profit heb je de begrippen SOAP of REST vast wel eens voorbij horen komen. Of was het nu REST of XML? Vanaf nu bestaat er de mogelijkheid om via AFAS Connect eenvoudig inzicht te krijgen in de Profit Connectoren die jij als succesbeheerder onderhoudt.

Een webapplicatie voor al je Connectoren

AFAS Connect is een webapplicatie waarmee je verschillende Profit Connectoren kunt testen. Vanuit een centraal account kan je als succesbeheerder zowel lokale Profit omgevingen als omgevingen op AFAS Online benaderen. Op de pagina zijn webtools beschikbaar gesteld waarmee zowel verschillende Profit Connectoren via REST / JSON als SOAP / XML uitgevoerd kunnen worden.

Daarnaast beschikt AFAS Connect over de mogelijkheid om XSD- schema te downloaden, een XML te genereren op basis van het XSD-schema en een XML te converteren naar een JSON.

Een forum voor al je vragen over de Profit Connectoren

Naast de testtools beschikt AFAS Connect ook over een Forum. Via het Forum kun je een inhoudelijke vraag stellen over Connectoren aan de gehele AFAS Connect Community. Je hebt zelf de mogelijkheid om een discussie te starten. Daarnaast kun je zoeken in reeds aangemaakte discussies. Wellicht zijn er discussies waarop je zou willen reageren omdat je hierbij enige ervaring hebt. Alleen maar goed! Op deze manier kan er een library van vragen en antwoorden worden opgebouwd, waar iedere succesbeheerder gebruik van kan maken. Zo leer je dus van elkaar!

Het Help Center binnen handbereik

Omdat je informatie gelijk bij de hand wilt hebben biedt AFAS Connect de mogelijkheid om vanuit het Topics onderdeel direct door te gaan naar het bijbehorende helpartikel. Op deze manier hoef je niet meer te switchen tussen het Help Center en AFAS Connect, omdat alles vanaf 1 pagina te raadplegen is. Wel zo handig! 

Voldoen mijn koppelingen aan de AVG?

Vanaf 25 mei 2018 wordt de AVG gehandhaafd en gelden er strengere regels ten aanzien van het opslaan en gebruik van data. Dit betekent ook dat data niet 'klakkeloos' uit Profit mag worden gehaald via de Profit GetConnectoren. 

Maar welke gegevens haalt een externe applicatie nu precies op? Via AFAS Connect krijg je eenvoudig inzicht in welke gegevens een externe applicatie op dit moment via de gekoppelde GetConnectoren uit je omgeving haalt. Worden velden helemaal niet in de koppeling gebruikt? Haal ze dan ook niet op!

De kern van dit artikel

Krijg via AFAS Connect inzicht in het gebruik van jouw koppelingen.