E-mails die je vandaag nog kunt versturen

Gebruik de e-mail templates om jouw project in goede banen te leiden

Als AFAS Beheerder ontkom je er niet aan om jaarlijks een aantal grote projecten op te pakken. Een dergelijk groot project vergt daarbij meer dan het toepassen van software. Ook de organisatie zal mee moeten gaan met de veranderingen die jij (en je projectteam) door willen voeren. Met deze e-mail templates voor jouw project helpen we je graag op weg!
Uitnodiging Inspiratie sessie / start project

Beste[naam],

Allereerst een goedemorgen!

Afgelopen jaar hebben we vele mooie interne projecten mogen opstarten en succesvol afronden. Dit met gevolg dat je nu [verbetering project] hebt! Jou hulp hierbij is zeer waardevol geweest en ik nodig je dan ook uit voor ons eerste projectgroep overleg rondom [project X].

Een mooi nieuw initiatief waar ook ons management en directie haar steun aan heeft gegeven zodat we [voordeel project] bereiken. Alle hulp is van harte welkom dus hopelijk tot op [datum / tijd kick-off].

Met vriendelijke groet,


Betrekken collega’s / senior suppliers bij je projecten

Beste [naam],

Zoals je weet hebben we enkele tijd geleden het project opgestart met als doel [doel project]. Je hebt waardevolle feedback gegeven en wij hebben nu ons plan af. Graag delen wij het plan met je zodat je direct alle informatie tot je kan nemen.

Jouw rol in het project is waardevol, vandaar dat je een van de eersten bent die het plan onder ogen krijgt. Wij kijken uit naar je feedback!

Met vriendelijke groet,


Collega’s uitnodigen deel te nemen in de projectgroep

Beste [naam],

Gezien je achtergrond en ervaring wil ik graag een beroep op je doen. Zoals bekend heb jij veel kennis van [kennis collega] en dit kunnen wij goed gebruiken binnen ons [Project X]

Waar moet je aan denken?

Graag betrek ik je bij ons project met als doel [doel project]. Jouw rol is ons adviseren en voorzien van feedback rondom [kwaliteit collega]. Het is voor ons waardevol van je te leren en op deze manier kunnen we meer snelheid maken in het project, en hiermee dus eerder resultaten laten zien.

Tijdsinvestering: 

 • 3 contact momenten in de vorm van een vast overleg op [dag in de week] om de drie weken
 • Inspiratie sessie met de overige projectgroepleden
 • Kick-off bij realisatie van het project
 • Het opleiden van collega’s (training-on-the-job)

Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen, laat het mij dan gerust weten!

Met vriendelijke groet,


Collega's uitnodigen kick-off / lancering project

Beste collega’s,

De afgelopen weken/maanden hebben wij als projectgroep hard gewerkt aan het [welk probleem heb je opgelost] middels [project X]. Het was niet altijd even eenvoudig maar dankzij jullie hulp en flexibele houding hebben we het wel gehaald! 

Alles is inmiddels getest en wij nodigen je bij deze dan ook uit op [datum / tijd kick-off] om zelf te ervaren van het voordeel is. Gezien jouw functie als [functie] is het voor ons enorm belangrijk dat jij goed bent opgeleid. Wij vernemen graag op welke van de onderstaande momenten je kan langskomen!

 • Moment 1
 • Moment 2
 • Moment 3

Wij kijken er naar uit en als je nog een vraag hebt weet je hoe je ons kan bereiken! 

Met vriendelijke groet,

FOTO Projectgroep


Mail naar projectgroep leden – implementatie / optimalisatie met AFAS

Beste [naam],

Allereerst bedankt voor het leuke gesprek!

Zoals besproken hierbij de uitwerking van ons gesprek en de mijlpalen die we samen hebben benoemd rondom [project X].

Om allemaal altijd overal inzicht te hebben in de activiteiten rondom ons project kan je gebruik maken van de AFAS klantportal (link) door vervolgens te kiezen voor de Project portal (link). Hier zijn jullie allemaal als projectbetrokkenen toegevoegd en heb je dus volledig inzicht. Dit is dan ook dé plek waar we alle besluiten, acties en documenten borgen. Zo kan ook de AFAS consultant er eenvoudig bij.

Projecten portal

Om in te kunnen loggen op het Project Portal kan onderstaande URL gebruikt worden, als gebruikersnaam kan het e-mailadres gebruikt worden waarop deze e-mail binnen komt.

Mocht er (nog) geen wachtwoord bekend zijn kan op de knop “Wachtwoord opvragen” gebruikt worden.

 • https://klant.afas.nl

Scope

Met de Scope bedoelen we de projectresultaten. Via het menu-item “Projectresultaten (Scope)” kan de besproken en te accorderen scope van het implementatie project bekeken worden. De hierin weergegeven processen en onderdelen zullen tijdens de implementatie opgepakt worden door ons in samenwerking met AFAS.

Uiteraard snap ik dat er nog veel meer wensen zijn dan nu benoemd in de Scope. Echter kiezen we er nu voor de Scope op deze manier vorm te geven, met als kans om hierna de andere wensen op te pakken. Stuur de wensen wel als zodanig in op de actie lijst. Dan kunnen we na het afronden van het project deze beoordelen en prioriteit geven.

Mocht je nog vragen hebben laat het gerust weten.

Met vriendelijke groet,


Collega’s die nog steeds mailen / bellen en niet vragen insturen via InSite

Beste [naam],

Dank voor je nieuwe vraag en natuurlijk is alle feedback welkom. Wel hebben we met elkaar afgesproken om alle vragen via [naam klant InSite] in te sturen. Op die manier is het voor iedereen helder welke vragen er nog openstaan en wat inmiddels al is opgelost.

Mij helpt het om gestructureerd alle vragen te beantwoorden. Want vanwege andere projecten kan ik niet altijd ad hoc je vraag beantwoorden. Kortom het verzoek om bij deze je vraag in te sturen via onze [naam klant insite met link erachter] dan reageer ik zo snel als mogelijk.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,


Betrekken bij project overleg

Beste [naam],

Op [datum / tijd] hadden wij een projectoverleg over [project X], het project waarmee we ons [naam proces] proces écht verbeteren. Dit project zijn we gestart vanwege; 

 • Nadeel 1 van het huidige proces
 • Nadeel 2 van het huidige proces
 • Oplossing 1 van het toekomstige proces
 • Oplossing 2 van het toekomstige proces

Kortom jouw mening is voor ons belangrijk. Het zal niet lang duren, en zien je dan ook graag tegemoet op [datum/tijd]. Ben jij erbij? 

Met vriendelijke groet,

Projectgroep


Bedanken van collega’s voor hun bijdrage

Beste [naam],

Ontzettend bedankt dat je onze projectgroep hebt geholpen! Je bijdrage is niet onopgemerkt gebleven en vandaar dan ook dit bericht. Fijn dat je ons wilde helpen en wij presenteren graag binnenkort aan jou het resultaat. 

Bekijk gerust onze voortgang (link cockpit/dashboard) mocht je benieuwd zijn waar we nu staan. 
Tot snel!

Met vriendelijke groet,

Projectgroep


Mail naar directie/management

Beste [naam],

Vanuit mijn rol denk ik graag mee met onze organisatie. Software heeft ons al veel gebracht, en ik denk dat er nog veel kansen voor onze liggen om te verzilveren. Graag praat ik dan ook bij voor de verwachte jaardoelstellingen, zodat ik dit kan vertalen in een concrete jaarplanner. 

Een grote uitdaging die ik afgelopen tijd zelf merkte in de organisatie is [uitdaging]. Ik geloof dat we dit probleem kunnen oplossen door middel van de software die wij al in huis hebben. Wel is jullie mening en visie hierin enorm belangrijk. Ik kijk er dan ook naar uit om bij te praten. 

Ik verneem graag wanneer dit je / jullie het beste uitkomt. 

Met vriendelijke groet,

[naam]


Creëer meerwaarde als AFAS Beheerder

Robbert de Ruijter, Manager Opleidingen & Advies bij AFAS, onderstreept dat het vermogen om je werk zelfstandig te kunnen doen belangrijk is voor AFAS Beheerders. Toch kom je nergens zonder draagvlak bij je management en je collega’s.

Hoe je dit op een juiste manier aanvliegt en waar bovenstaande mails jou bij kunnen helpen heeft Robbert toegelicht op de Dag van de AFAS Beheerder.