HR en AFAS beheer: één team!

Wat hebben HR en AFAS beheer met elkaar te maken? Meer dan je denkt. Bij AFAS runt Britt Breure de HR voor ruim 400 mensen. En dat allemaal in haar eentje. Hoe? Door zoveel mogelijk HR-processen te automatiseren, en veel verantwoordelijkheden in de lijn onder te brengen. Hierdoor kan ze zich 100% op de kern van HR focussen: de medewerkers. Maar de AFAS beheerders spelen hierin wel een essentiële rol, vertelt ze in dit blog.

Ik vind het echt zonde om veel tijd kwijt te zijn aan administratief gedoe. Dat is het minst leuke werk en het levert ook niks op. Je kunt daar heel druk mee zijn, maar je bent dan wel met de verkeerde dingen bezig. HR draait voor mij niet om arbeidscontracten, vakantieregelingen of leaseauto’s, maar om mensen. Met onze software kan ik me daar volledig op focussen. Ik denk na over de visie en onze procesbeheerders helpen deze te vertalen naar slimme processen.

"HR draait voor mij niet om arbeidscontracten, vakantieregelingen of leaseauto’s, maar om mensen."

Ideeën uitrollen

Om de HR-processen zoveel mogelijk te automatiseren, en kostbare tijd te besparen, schakel ik continu met onze AFAS beheerders. Zij helpen om mijn ideeën in de organisatie uit te rollen. Zo geloof ik sterk in de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Je hoeft ze niet te bestoken met dikke handboeken vol regels, ze weten zelf heel goed wat wel en niet kan. Daarom vind ik ook dat iemand die, in overleg met zijn manager, 32 in plaats van 40 uur gaat werken, dat eenvoudig zelf moet kunnen regelen. Zo’n verandering vraagt aan de achterkant wel allerlei aanpassingen, zoals het salaris en vakantiedagen. Samen met procesbeheer ga ik met zo’n idee aan de slag. Ik vind dat ik als HR-Manager zelf de verplichting heb om uit te zoeken wat er mogelijk is in de software. Maar onze AFAS beheerders brengen het idee verder en zorgen met onze software dat het op een slimme en gebruiksvriendelijke manier ingevuld wordt. En als dat goed werkt, kunnen alle klanten daar later gewoon van meeprofiteren.

Tweerichtingsverkeer

Het is zeker niet zo dat procesbeheer alleen uitvoert wat ik vraag. Het is echt tweerichtingsverkeer. Ik wil ook door procesbeheer gevoed worden. Zij weten precies wat er allemaal kan met de software. Als er nieuwe functionaliteit is die we bij HR nog niet gebruiken, wil ik daar alles over weten. Zo gebruiken we bij HR de nieuwe gesprekscyclus in de software nog niet. Als er zulke verbeteringen zijn, wil ik graag horen hoe we zelf kunnen profiteren van nieuwe functionaliteit. Het is voor mij glashelder dat HR en procesbeheer een team is dat elkaar versterkt. Samen kunnen we waardevolle tijd besparen die ik kan gebruiken om werken bij AFAS nog leuker te maken!

Wil je weten hoe HR bij AFAS werkt en je laten inspireren? Kijk dan op ZowerktAFAS.nl.

Bekijk de presentatie

Op de Dag van de AFAS beheerder (HRM/Payroll) gaf Britt je meer tips en voorbeelden hoe zij continu bezig is om zo min mogelijk administratief werk te doen en zoveel mogelijk met de mensen bezig te kunnen zijn. Heb je de presentatie van Britt gemist of wil je deze nog een keer bekijken? Klik dan op onderstaande video. Dag van de AFAS beheerder 2018

Britt was één van de keynotesprekers op de Dag van de AFAS beheerder 2018. De presentatie van Britt vind je onder dit blog.