Modellen 

 Hulpmiddelen voor de Succesbeheerder 

Succesbeheer Traineeship

Hoe belangrijk is het om kennis in huis te hebben? Het magazine vertelt waarom je kennis in huis wil halen, hoe het Traineeship in zijn werk gaat en hoe anderen dit ervaren hebben!

Bekijk het magazine

Optimalisatie vs herimplementatie

Je ziet mogelijkheden om je processen beter te automatiseren, maar je huidige inrichting voldoet niet. Ga je voor optimalisatie, of maak je een frisse start? Hoe maak je een goede keuze?

Bekijk de themapagina

Bereken je ROI & Business Case

Je weet welk processen je wilt gaan verbeteren. Je ziet dat het efficiënter en bovenal sneller kan. Alleen moet je deze gedachtegangen omzetten in harde cijfers. Hoe pak je dat aan?

Bekijk de themapagina (met template)

Succesbeheer Gids

In de Succesbeheer Gids hebben we alles wat we geleerd hebben nog eens voor je uitgesplitst in de superkrachten van een succesbeheerder. Zie het als inspiratiebron, maar ook als doeboek!

Bekijk de Succesbeheer Gids

De 8 vuistregels van Beheer

Procesbeheerders zorgen dat alle processen binnen hun organisatie soepel verlopen. Tegelijkertijd is het natuurlijk wel de uitdaging om ook je eigen werk leuk te houden. Hoe pak je dat slim aan?

Lees de longread

AFAS Icon Database

Bezig met het stijlen van je InSite en wil je hiervoor de standaard AFAS icoontjes gebruiken? Je vindt de AFAS icoontjes allemaal terug in de AFAS Icon Database.

Bekijk de AFAS Icon Database

Sneltoetsen op je achtergrond

Ken jij alle sneltoetsen al in AFAS Profit? Nee? Met deze bureaublad achtergrond straks wel! Tip: je kan deze ook op je lock-screen gebruiken.

Download de achtergrond (1920 x 1080)
Of speel de AFAS Sneltoetsen Quiz!

Inrichtingsplan Acceptatietesten

Om ook jouw testproces en livegang soepel te laten verlopen moet je acceptatietesten. In dit plan vind je de inrichtingsbeschrijving voor het maken van een acceptatieportal.

Bekijk het inrichtingsplan

Testplan

Na de gewenste inrichting volgt de volgende onmisbare stap van de implementatie: Het testen. Testen is cruciaal voor een goede oplevering, maar hoe pak je zoiets aan?

Bekijk de themapagina

Beheerplan

Om de beheerorganisatie goed op te zetten adviseert AFAS om een beheerplan op te stellen. De themapagina is ook relevant voor organisaties die al langer werken met onze software.

Bekijk de themapagina

Communicatieplan

Start jouw organisatie met de implementatie van de software van AFAS? Of zijn jullie druk bezig de software te optimaliseren? Dan is het belangrijk hier goed over te communiceren.

Bekijk de themapagina

Jaarplanner

De jaarplanner biedt een praktisch handvat dat beheerders helpt de software van AFAS beter te onderhouden en te optimaliseren. Met dit model helpen we je graag op weg.

Download het model voor de jaarplanner

Vacaturetekst

Op zoek naar de juiste functioneel- of applicatiebeheerder voor jouw organisatie? Wij hebben een in te vullen vacaturetekst voor je klaar gezet. Zo vind jij de juiste kandidaat!

Download de vacaturetekst template

AFAS Gebruikersgroep

De AFAS Gebruikersgroep op LinkedIn biedt je de mogelijkheid om kennis te delen met andere AFAS beheerders. Leer van en kom in contact met andere klanten van AFAS.

Word lid van de AFAS Gebruikersgroep

Veelgestelde vragen

Als AFAS beheerder mag je de Tips & Trucs en wat er nieuw is in Profit niet missen. Ontvang je deze nog niet? Vink dan 'Tips & Trucs / Nieuw in Profit' aan in je profiel.

Ga naar je profiel

OPB 2.0

Benieuwd naar de visie van AFAS? Het boek Ondernemingsprocesbeheer (OPB) 2.0, de kunst van succesvol ondernemen legt je precies uit hoe je werkt in de visie van AFAS.

Download gratis het E-book

Projectmanagement

Een AFAS-implementatie brengt veel verandering teweeg in jouw hele organisatie. Projectmanagement tijdens de implementatie is daarom ontzettend belangrijk.

Bekijk de themapagina