Pimp je InSite met de AFAS-Iconen

De AFAS Icon Database is nu beschikbaar

Regelmatig krijgen AFAS-collega's de vraag of wij onze iconen beschikbaar kunnen stellen om de eigen InSite een stuk mooier te maken. Dit is vanaf nu mogelijk met de AFAS Icon Database op Succesbeheer. Hierin staan meer dan 300 iconen op het gebied van HRM tot ICT tot CRM.


Een onderdeel aan een icoon toevoegen

Standaard leveren we een icoon uit zonder een extra onderdeel als een '+' of een '-', maar er zijn situaties dat je dit wel wilt. Gelukkig kan je deze prima zelf maken met het juiste gereedschap. 

In dit geval gebruik je een programma waarmee je de icoontjes kunt bewerken. Je denkt dan vast al snel aan een programma als Photoshop waar je een licentie voor nodig hebt. Gelukkig zijn er ook (gratis) alternatieven als Paint.net of de online tool Pixlr. Helaas lukt het niet met het standaard programma Paint dat al op je PC staat.

Hieronder vind je een uitleg om in een paar stappen een bestaand icoontje te combineren met 1 van de onderdelen hieronder. Uiteindelijk is het een kwestie van knippen, kopiëren en plakken.


Aan de slag met Paint.net

Er wordt vanuit gegaan dat Paint.net al geïnstalleerd is op de computer.

Stap 1: Download een van de onderdelen en zoek een icoontje uit de bibliotheek die je wilt aanpassen.

Stap 2: Open Paint.net.

Stap 3: Open de icoontjes die je in stap 1 hebt gekozen.


Stap 4: Selecteer het onderdeel dat je wilt toevoegen aan het icoontje door deze boven in beeld aan te klikken en kopieer deze met de toetscombinatie "Ctrl+C". 

Stap 5: Selecteer vervolgens het icoontje van je keuze en plak het onder stap 4 gekopieerde onderdeel er overheen met de toetscombinatie "Ctrl+Shift+V". En krijg het volgende resultaat:


Stap 6: Sla het plaatje op met als extensie ".png". Dit laatste is belangrijk om het nieuwe icoontje ook daadwerkelijk in InSite te kunnen gebruiken. Bij het opslaan krijg je waarschijnlijk vragen die je met "OK" kunt beantwoorden.

Stap 7: Je resultaat:

Zelf aan de slag?


Kern van dit artikel

Pimp je InSite met de AFAS-iconen!