Grip op de uitbetaling van de vakantietoeslag

De maand mei is de tijd voor de uitbetaling van de vakantietoeslag. Om dit voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, vind je alle informatie hierover op deze themapagina. Welke methode gebruik je? Hoe komt de berekening tot stand en wat moet je controleren voor de succesvolle verwerking?

Grip op de uitbetaling van vakantietoeslag!


In 5 stappen volledige grip!

Voordat je de vakantietoeslag kunt narekenen, heb je een aantal gegevens nodig. Voor iedere stap hieronder is een video-uitleg.

  1. De vakantietoeslag analyse

Voor het narekenen van de vakantietoeslag wil je eenvoudig per medewerker de relevante berekende gegevens over de gehele opbouwperiode inzichtelijk hebben. In de analyse kun je alle gegevens vinden. Wil je inhoudelijk meer weten over deze gegevens? Neem dan stap 2 tot en met 5. 
Lees welke analyse je hiervoor kunt gebruiken >

  1. De methode

De vakantietoeslag wordt berekend volgens een methode. Voor het narekenen van de vakantietoeslag is het van belang te weten met welke methode je werkt.
Bekijk welke methode jouw organisatie hanteert >

  1. De grondslag 

Voor het narekenen van de vakantietoeslag raadpleeg je de berekende grondslag in de vijfschermenloonstrook.
Bekijk hoe je dit doet >

  1. De opbouwperiode

In de parameters van het looncomponent geef je aan over welk tijdvak je de vakantietoeslag opbouwt. Dit heeft invloed op de berekening. 
Lees er meer over >

  1. De periode van uitbetaling

De periode van uitbetaling staat meestal op periode 5 (mei). Controleer dit.
Bekijk waar je dit controleert >


De 10 gouden tips


ga naar top
ga naar top

Video's vakantietoeslag 

Narekenen, periode opbouw bepalen, rekenmethode bepalen en uitbetalingsperiode bepalen. ga naar top

Neem contact op!

AFAS Adviseur

Stuur een incident in

Als klant van AFAS kun je terecht bij Support met vragen over de werking van de software. Heb je een vraag, die je met bovenstaande informatie niet kunt beantwoorden? Stuur dan een incident in. 

Consultant

Boek een consultant

Om tot een optimaal resultaat te komen waardoor je de software voor jou laat werken, heb je een goede inrichting nodig. Kom je er zelf niet uit en heb je hulp nodig? Boek dan direct een gespecialiseerde consultant. 

ga naar top