Checklist overgang Profit 1

Belangrijke wijzigingen in bestaande functionaliteit

 

Algemeen   |   CRM  |   HRM/Payroll    |    Projecten   |   <Terug naar overzicht

Algemeen

PCC

Er is een nieuwe versie van het PCC voor Profit 1. Als je het PCC gebruikt, installeer dan het PCC van Profit 1. Voorgaande versies van het PCC kunnen namelijk niet meer gebruikt worden.

Je downloadt het PCC via InSite of Profit, of via de AFAS Klantportal. Als je zelf installaties/wijzigingen op je pc mag uitvoeren, kun je het PCC zelf bijwerken.

Je kunt het PCC van Profit 1 gebruiken in combinatie met Profit 22.

 

 

Oude definities importeren niet mogelijk

Door wijzigingen 'onder de motorkap' is het niet mogelijk om definities die zijn geëxporteerd in Profit 22 of een oudere versie, te importeren in Profit 1. Dit geldt o.a. voor GetConnectoren, importdefinities, analyses, rapporten, documenten (van de DocumentGenerator), weergaven, signalen, boekingslay-outs en berichtsjablonen.

Als je nog definities op de plank hebt liggen die je in Profit 1 wilt gebruiken, importeer deze dan in Profit 22 VOORDAT de migratie naar Profit 1 gestart wordt.

 

Agenda van Profit naar InSite

De agenda is voortaan beschikbaar in InSite, in plaats van Profit. De oude inrichting van de agenda (zoals afspraaktypen en locaties) blijft hetzelfde, dus hier heb je geen werk aan. Wel zijn er enkele stappen bij gekomen om de agenda in InSite te plaatsen. Als je de agenda gebruikte in Profit, voer deze stappen dan uit zodat je in InSite beschikt over de agenda.

 

 

Help Center Profit 1

Alle nieuwe en gewijzigde functionaliteit is beschreven in het Help Center. Tijdelijk is de help van Profit 1 op een ander tabblad in het Help Center te vinden.

 

Autorisatie van organisaties, personen, inkoop- en verkooprelaties

De indeling van de tabbladen van organisaties, personen, inkoop- en verkooprelaties is geoptimaliseerd: er zijn velden verplaatst naar het tabblad Algemeen en hierdoor zijn andere tabbladen vervallen. Daarom is het nodig om de autorisatie van de onderstaande tabbladen direct na de overgang op Profit 1 te controleren. In de afbeeldingen zie je de nieuwe velden.

   Autorisatie van organisaties

   Het tabblad Algemeen is uitgebreid in Profit 1. Op dit tabblad zie je de volgende velden:

   • Alle velden van de tabbladen Algemeen en Organisatie in Profit 22 (deze tabbladen bestaan niet meer in Profit 1).
   • De velden Onderdeel van organisatie en Fiscaalnummer van het tabblad Overige. In Profit 1 heb je het tabblad Opmerking en dit heeft alleen een memoveld voor een opmerking.

   Wat moet je doen:

   • Gebruikers die geautoriseerd zijn voor het tabblad Algemeen, krijgen er een hoop velden bij. Kijk of zij deze velden mogen zien en/of bewerken.
   • Gebruikers die in Profit 22 geautoriseerd waren voor het tabbladen Organisatie, maar niet voor het tabblad Algemeen, kunnen bepaalde velden niet meer zien. Kijk of je deze gebruikers kunt autoriseren voor het tabblad Algemeen.

    

    

   Autorisatie van personen

   Het tabblad Algemeen is uitgebreid in Profit 1. Op dit tabblad zie alle velden van het tabblad Persoon in Profit 22 (dit tabblad bestaat niet meer in Profit 1).

   De naam van het tabblad Overig is gewijzigd in Persoonsgegevens. De autorisatie is niet gewijzigd.

   Wat moet je doen:

   • Gebruikers die geautoriseerd zijn voor het tabblad Algemeen, krijgen er een hoop velden bij. Kijk of zij deze velden mogen zien en/of bewerken.
   • Gebruikers die in Profit 22 geautoriseerd waren voor het tabblad Persoon, maar niet voor het tabblad Algemeen, kunnen bepaalde velden niet meer zien. Kijk of je deze gebruikers kunt autoriseren voor het tabblad Algemeen.

    

    

   Autorisatie van verkooprelatie en inkooprelatie

   Het tabblad Algemeen is uitgebreid in Profit 1. Op dit tabblad zie alle velden van het tabblad Organisatie/Persoon in Profit 22 (dit tabblad bestaat niet meer in Profit 1).

   Wat moet je doen:

   • Gebruikers die geautoriseerd zijn voor het tabblad Algemeen, krijgen er een hoop velden bij. Kijk of zij deze velden mogen zien en/of bewerken.
   • Gebruikers die in Profit 22 geautoriseerd waren voor het tabblad Organisatie/Persoon, maar niet voor het tabblad Algemeen, kunnen bepaalde velden niet meer zien. Kijk of je deze gebruikers kunt autoriseren voor het tabblad Algemeen.

    

    

   HRM / Payroll

   Mijn geldzaken gedeactiveerd

   Vanaf Profit 1 is de koppeling van Profit naar MijnGeldzaken niet meer beschikbaar.

   Projecten

   Tabbladen Facturering samengevoegd

   De velden rond facturering in de projecteigenschappen zijn nu op één tabblad Facturering terug te vinden. Het tabblad Facturering 2 is hiermee vervallen en Facturering 1 is hernoemd naar Facturering.

   Let op:
   Controleer de autorisatie op het tabblad Facturering en autoriseer indien nodig opnieuw. 

   Of velden wel of niet op het tabblad in de eigenschappen van het project zichtbaar zijn, hangt af van de instellingen in de context van het gekoppelde projectprofiel.