Nieuw in Profit 1

Financieel

Kopie factuur bij aanmaning of rekeningoverzicht

Je kunt vanaf nu direct een kopie factuur meesturen bij een aanmaning of rekeningoverzicht. Hiervoor is in de eigenschappen van de aanmaningsset op het tabblad Algemeen de nieuwe keuze Kopie factuur meesturen in aanmaning toegevoegd. Als je dit aanvinkt, verstuurt Profit automatisch de kopie factuur mee bij het mailen van een aanmaning of rekeningoverzicht.

 

Looptijd verlenging contract

De tabel met de looptijd verlenging van financiële contracten is uitgebreid. Als je een contract toevoegt, kun je nu niet alleen een verlengingsperiode van 1 t/m 5 jaar kiezen, maar ook een looptijd t/m 10 jaar of van 1, 3, 6 of 9 maanden. Zo kun je kortere en langere contracten goed beheren en heb je meer flexibiliteit in de verlengingstermijn.

 

 

 

 

Beoordelaars van geblokkeerde verplichtingen en vervangers

Aan de workflow voor het beoordelen en goedkeuren van inkoopfacturen is de bestemming Beoordelaars van geblokkeerde verplichtingen en vervangers toegevoegd. Wanneer een beoordelaar van een verplichting afwezig is, gaan de taken uit de workflow nu door naar de vervanger, als je de nieuwe bestemming aan de workflow toevoegt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Periodeafsluiting

We hebben nog wat fijne optimalisaties voor de periodeafsluiting! 

 • Toekomstige periode aanmaken
  Vanaf nu kun je een periodeafsluitingsregel voor de volgende periode klaarzetten voordat de voorgaande periode is gesloten. Je kunt hiermee vooruit werken en zorgen dat draaiboektaken van de volgende periode op tijd beginnen. 
 • Periodetabel blokkeren optioneel
  In het periodeafsluitingsplan was Periode blokkeren na afsluiten standaard aangevinkt. Daarmee werd bij het afsluiten van de periodeafsluitingsregel de periodetabel automatisch dichtgezet. Vanaf nu kun je ervoor kiezen of je de periodetabel automatisch wilt blokkeren na afsluiten of niet. 
 • Meer informatie zichtbaar op InSite
  In de eigenschappen van de draaiboektaak zijn op het tabblad Algemeen drie velden toegevoegd: Omschrijving periodeafsluiting, Boekjaar periodeafsluiting en Periode periodeafsluiting. Daarmee zie je bij het afhandelen van de draaiboektaak meer informatie over welke periodeafsluiting het gaat en voor welke periode.
 • Geplande taak
  Je kunt nu met de geplande taak Genereren draaiboektaken zorgen dat Profit automatisch de periodeafsluitingsregel aanmaakt. Daarmee voorkom je vertragingen in het proces en worden de taken en controles op het juiste moment gestart. 
 • Jaartaken aanmaken
  Je kunt nu jaartaken aanmaken die op basis van de peildatum in de geselecteerde periode automatisch worden aangemaakt. In het periodeafsluitingsplan kun je in de draaiboekregels bij een jaartaak nu aangeven in welke periode de taak uitgevoerd moet worden. Als je in het veld Cyclus kiest voor Per jaar, dan verschijnt daaronder het veld Periode. Taken die je jaarlijks uitvoert in een specifieke periode ten behoeve van bijvoorbeeld de jaarafsluiting kun je op deze manier automatiseren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Type inkooprelatie

Aan de eigenschappen van de inkooprelatie is het nieuwe veld Type inkooprelatie toegevoegd. Dit veld is gekoppeld aan de vrije tabel Type inkooprelatie, die je zelf kunt onderhouden. Je kunt nu je inkooprelaties naar wens groeperen. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het beoordelen van leveranciers.

Het veld Type inkooprelatie is ook toegevoegd aan de gegevensverzamelingen Financieel Contracten, Verplichtingen en Workflow inkoopfacturen, zodat je aan inkooprelatie gekoppelde gegevens beter kunt autoriseren.