Nieuw in Profit 1

Ordermanagement

Type inkooprelatie

Het veld Type inkooprelatie is toegevoegd aan de eigenschappen van de inkooprelatie. Dit veld is gekoppeld aan de vrije tabel Type inkooprelatie, die je zelf kunt onderhouden. Je kunt nu je inkooprelaties naar wens groeperen. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken bij het beoordelen van leveranciers. 

Het veld Type inkooprelatie is toegevoegd aan de volgende gegevensfilters in de autorisatietool:

 • CRM - Inkooprelaties
 • Financieel - Contracten
 • Financieel - Verplichtingen
 • Financieel - Workflow inkoopfacturen
 • Ordermanagement - OCI-profielen

Op deze manier kun je inkooprelaties en de daaraan gekoppelde gegevens beter autoriseren.

 

Verzamelen meerdere magazijnen in bestelvoorstel

Het is nu mogelijk om een bestelvoorstel met artikelen uit verschillende magazijnen te verzamelen op één inkooporder. Hiervoor kun je het nieuwe veld Verzamelen meerdere magazijnen toevoegen in de selectie van de boekingslay-out Bestelvoorstel. Het veld Verzamelen meerdere magazijnen is alleen beschikbaar als je Meerdere magazijnen hebt geactiveerd.

Verzamelen meerdere magazijnen in het bestelvoorstel zorgt voor minder inkooporders en het beperkt de orderkosten die een leverancier in rekening kan brengen.

 

 

 

 

 

Aanmaken inkooporder zonder verstrekking

Aan de workflow Inkoopaanvraag (Profit) is de nieuwe actie Aanmaken inkooporder toegevoegd. Met deze actie zet je een goedgekeurde inkoopaanvraag om naar een inkooporder, zonder dat je de order verstuurt aan de inkooprelatie. De actie Aanmaken inkooporder gebruik je wanneer je al een opdracht hebt gegeven aan een leverancier en de bijbehorende inkooporder alleen nog administratief wilt vastleggen. Zo voorkom je dat de leverancier de order dubbel ontvangt. De bestaande actie Aanmaken en verstrekken inkooporder kan je nog steeds gebruiken om een toegevoegde inkooporder alsnog via de workflow te verstrekken aan een inkooprelatie.

 

 

 

 

Inkooporder n.a.v. geaccordeerde inkoopaanvraag aanpassen

Vanuit goedgekeurde inkoopaanvragen is het nu mogelijk om inkooporderregels te wijzigen. Daardoor kun je nadat je een orderbevestiging hebt ontvangen van je leverancier prijswijzigingen doorvoeren in orderregels en voorkom je prijsverschillen bij het matchen en confronteren van inkoopfacturen.

Wil je eventuele wijzigingen in de orderregel opnieuw beoordelen? Gebruik dan de workflow inkooporder. Deze workflow moet je wel eerst inrichten.

Aantal wachtorder en Aantal bestelvoorstel wijzigbaar

Het volgende is geoptimaliseerd:

 • In een niet afgehandelde verkooporder of voorcalculatie kun je de velden Aantal wachtorder en Aantal bestelvoorstel nu aanpassen bij de onderdelen van een explosie-artikel.
 • In een niet afgehandelde productieorder kun je de velden Aantal Wachtorder en Aantal bestelvoorstel nu aanpassen bij de onderdelen van een maakartikel.

Dit geeft je flexibiliteit om bestaande orders te wijzigen, zonder dat je hier eerst regels voor moet verwijderen of opnieuw moet toevoegen.

 

 

Uitbreiding weergave productie-order

Als je een productie-order raadpleegt is aan de weergave Onderdelen productie-order een koppeling toegevoegd met een eventueel toegewezen verkooporder of voorcalculatie. Hiermee heb je inzicht in de verkoopgegevens waarvoor je produceert. Je moet hiervoor zelf de nieuwe velden Eerst toegewezen verkooporderregel en Eerst toegewezen voorcalculatie aan de weergave toevoegen.

Ook zijn de nieuwe actieknoppen Toewijzing inkoop en Toewijzing verkoop aan de weergave toegevoegd, waarmee je de gekoppelde verkooporder of voorcalculatie direct kunt openen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplande taken

Er zijn twee nieuwe geplande taken:

 • Berekenen kost-/verrekenprijs samenstellingen
  Bij deze taak worden altijd de acties Berekenen kostprijs en Berekenen verrekenprijs uitgevoerd als het veld Verrekenprijs automatisch bepalen is aangevinkt in de kop van een samenstelling.
 • Pakbonnen genereren
  Deze taak voert de actie Genereren pakbon uit, die je opstart vanuit de weergave Pakbonnen. Dit is interessant wanneer je automatisch een picklist wilt genereren.

 

Meer mooie functionaliteit

 • UpdateConnector FbSettleOrder uitgebreid met ordertypen   
  De bestaande updateConnector FbSettleOrder kan behalve voor verkooporders nu ook gebruikt worden om de volgende ordertypen af te handelen:

  - VaOt = 04: Pakbon
  - VaOt = 07: Verkooporderadvies (bakkerijen)
  - VaOt = 13: Inkooporder
  - VaOt = 14: Ontvangst
  - VaOt = 21: Productieorder
  - VaOt = 22: Productiebon
  - VaOt = 34: Voorbereiding magazijnverplaatsing
  - VaOt = 36: Magazijnverplaatsing ontvangstbon

 • Berekende verkoopprijs  
  Profit toont in de weergaven Artikel en Artikel cockpit nu ook berekende prijzen. Ook het functieveld voor marge houdt nu rekening met een eventueel berekende verkoopprijs.
 • Gegevensfilter CRM - Verkooprelaties
  De velden Type verkooprelatie en Profiel zijn toegevoegd aan het gegevensfilter CRM - Verkooprelaties in de aurorisatietool.