Flex

Nieuw in Profit 12


Highlights

AFAS Pocket

Pocket is uitgebreid met extra functionaliteit voor de Flex-branche. 

De medewerker (uitzendkracht) kan via 'Mijn dossier' alle dossieritems inzien die in zijn personeelsdossier zijn vastgelegd. Hierop is uiteraard wel filterautorisatie van toepassing. 

De medewerker kan huidige en historische plaatsingen bekijken.


De medewerker kan declaraties (urenbriefjes) indienen via AFAS Pocket. De uitzender kan hiervoor een boekingslay-out inrichten, waarbij de uren via een wizard in enkele stappen geboekt kunnen worden. Ook biedt Pocket inzicht in de verwerking en uitbetaling, zodat de uitzendkracht kan zien wanneer hij zijn salaris kan verwachten.Plaatsings- en opdrachtbevestiging

Bij het toevoegen en wijzigen van een plaatsing kun je automatisch een plaatsings- en/of opdrachtbevestiging genereren:

  • Een opdrachtbevestiging voor de opdrachtgever
  • Een plaatsingsbevestiging voor de kandidaat

Je genereert de bevestiging en start de bijbehorende workflow, als je dit hebt ingericht bij de betreffende werkgever.Nieuw bij prijsafspraken

Er zijn o.a. twee nieuwe tariefsoorten in de prijsafspraak bijgekomen die zijn gekoppeld aan de verkoopprijs, namelijk:  'Procentuele marge t.o.v. de verkoopprijs' en 'Tarieffactor + nominale marge'.

Tot nu toe waren de tariefsoorten gebaseerd op de kostprijs. De naamgeving van de al bestaande tariefsoorten is vanwege de nieuwe soorten gewijzigd om dit te verduidelijken.

Let op:

  • De 'Procentuele Marge' bekijkt Profit nu altijd ten opzichte van de Verkoopprijs (voorheen tov de kostprijs) in de prijsafspraakversie.
    De margepercentages zijn dus geconverteerd in de eigenschappen van de plaatsingscontracten. De verkooptarieven blijven hetzelfde.
  • Er zijn in de gegevensverzameling twee velden met betrekking tot procentuele marge, 'tov verkoopprijs' en 'tov kostprijs'. De waarde uit de 'Procentuele marge t.o.v. kostprijs' toont de waarde zoals die vóór Profit 12 was.