Nieuw in Profit 15

BouwInkooporder via de workflow

Vanaf nu kun je inkooporders laten beoordelen via de workflow, ook als deze via bestelvoorstel of via de werkbegroting zijn aangemaakt. 

Een inkooporder kon je tot nu toe al via inkoopoffertes beoordelen via de workflow. Deze nieuwe mogelijkheid vervangt vrije inrichting als je die hebt, met het voordeel dat een aangepaste inkooporder nu opnieuw de workflow in gaat.Optimalisatie termijnfacturatie en factuurvoorstel

Je kunt nu per project instellen of je de termijnfactuur wilt laten voorafgaan door een factuurvoorstel. 

Verder is nu het veld Termijnfactuur incl. btw bij termijnen opgenomen in de boekingslay-out. Dit is met name belangrijk voor de particuliere verkooprelaties bij kopersbegeleiding. Ook de andere btw-velden zijn beschikbaar.

Daarnaast kun je nu de vervaldatum van termijnen massaal wijzigen. Dit bespaart je heel wat tijd als je bouwproject uitloopt.
Sneller inkopen vanuit de werkbegroting

Inkopen vanuit de werkbegroting gaat nu aanzienlijk makkelijker en sneller.  Zo kun je nu vanuit de werkbegroting zowel werksoorten (arbeid) als kosten (onderaanneming) inkopen. Voorheen kon je arbeid niet inkopen, dit moest je eerst verplaatsen naar een kosten bewakingscode. 
Optimalisatie Kopersbegeleiding

Het kopersbegeleidingtraject is geoptimaliseerd. De belangrijkste wijziging betreft het proces: vanaf nu kíest de koper, bevestigt de kópersbegeleiding en maakt de koper tenslotte de keuze definitief. (Voorheen bevestigde de koper en maakte de kopersbegeleiding definitief.) Pocket voor de Bouw

Projecten, teams en vele andere features zijn nu standaard in Pocket beschikbaar.

  • Autorisatie van Pocket op basis van teamrol - Je kunt per teamrol een bepaalde autorisatie toekennen voor Pocket (op tabbladen en acties). 
  • Werkbon - Een werkbon is een bon die je via de Pocket app invult om ad hoc werk te registreren en uit te voeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om reparaties die onder een service-contract vallen.

Specifieke functies voor de Bouw zijn ook toegevoegd, namelijk:

Standopname

Speciaal voor de bouwsector is extra functionaliteit toegevoegd, zoals het vastleggen van een standopname in Pocket. Je kunt de gewenste bewakingscode snel opzoeken en de stand vastleggen (met de slider of door een percentage in te vullen). De projectvoortgang wordt direct bijgewerkt en biedt visueel inzicht in de stand van zaken.

Uren boeken

Een projectleider kan nu in één keer uren boeken voor alle teamleden van een project. Selecteer project en bewakingscode en boek bijvoorbeeld in één keer de uren van alle metselaars. Verlof- en verzuimuren worden getoond, zodat je niet per ongeluk uren boekt voor iemand die bijvoorbeeld op vakantie is. 

Ontvangsten 

Ook ontvangsten op de bouwplaats kun je nu eenvoudig boeken. Dit geldt voor ontvangsten op basis van inkooporders en onderaanneming, maar ook voor ontvangsten zonder inkooporder (hiervoor kun je namelijk direct een bon aanmaken).