Nieuw in Profit 15

FiscaalHighlights

Erfbelasting 2020

Als iemand overlijdt, gaat zijn erfenis naar de erfgenamen. Zij krijgen dan te maken met erfbelasting. Een erfenis bestaat uit alle bezittingen én schulden die een overledene achterlaat. Bijvoorbeeld een geldbedrag of een kostbaar voorwerp.

De Erfbelasting 2020 is niet direct beschikbaar met de uitlevering van Profit 15. We geven de Erfbelasting vrij als zowel het uitwerken als het versturen van de Erfbelasting mogelijk is. De planning is op dit moment als volgt: 

  • Vanaf begin augustus gaat een aantal van onze klanten proefdraaien met de aangifte erfbelasting. 
  • We verwachten medio september de aangifte erfbelasting voor al onze klanten beschikbaar te stellen. Mocht dit anders lopen dan verwacht passen we deze planning in dit item aan.Schenkbelasting 2020

Als iemand een schenking doet of een schenking ontvangt moet daar een aangifte schenkbelasting voor gedaan worden. Ieder jaar worden in de aangifte Schenkbelasting (wets)wijzigingen doorgevoerd. Vanaf nu kun je de aangifte Schenkbelasting voor 2020 uitwerken en (digitaal) versturen.  Vanaf de Schenkbelasting 2020 beschik je in de aangifte over berekende velden, herkenbaar aan het icoontje van de rekenmachine. 


Aangifte analyse

Met de aangifte analyse heb je meer inzicht in de data die wordt opgeslagen in de aangifte. Het is mogelijk om met behulp van filters een vraag te stellen aan Profit en antwoord te krijgen op die vraag door middel van Excel. Je kunt verder inzoomen op de aangifte dan mogelijk is met bijvoorbeeld weergaven en Profit analyses. Hierdoor is de aangifte analyse perfect geschikt om te analyseren welke klanten in aanmerking komen voor een bepaald advies, of wat de impact is van jurisprudentie.