Nieuw in Profit 15

ProjectenWeek kopiëren bij uren boeken

Je kunt nu sneller uren boeken in de kalenderweergave in InSite door de uren van de voorafgaande week te kopiëren. Dit bespaart je tijd en moeite als je vaak dezelfde boekingen maakt.Termijnfacturatie en factuurvoorstel geoptimaliseerd 

Je kunt nu per project instellen of je de termijnfactuur vooraf wilt laten gaan door een factuurvoorstel of niet. Zo breng je nu alleen bepaalde verkooprelaties met het factuurvoorstel eerst op de hoogte van wat je denkt te gaan factureren voor het project. En bij andere verkooprelaties stuur je direct een factuur. 
Daarnaast zijn de velden rond de btw, waaronder het veld Termijnbedrag incl. btw nu beschikbaar bij de termijnen. In de Bouw is dit veld ook al opgenomen in de weergave, dit is belangrijk bij het factureren aan particulieren. 
Tenslotte kun je nu multiselect de vervaldatum van factuurtermijnen wijzigen. Ook deze functie levert bijvoorbeeld bij bouwprojecten waar de opleverdatum verschuift, veel gebruiksgemak.Projecten en teamleden toevoegen via workflow

Het toevoegen van een project en teamleden kun je nu geheel laten verlopen via de workflow. Het project zal hierbij pas definitief zichtbaar zijn in je projectenadministratie (in Profit) als de workflow is goedgekeurd. Dit stelt je in staat om je administratie van projecten beter te beheersen.Medewerkerautorisatie via projecten

Je kunt de autorisatie via projecten laten verlopen. Hiervoor maak je de projectleider van een project 'projectleidinggevende'. De projectleidinggevende krijgt de autorisatie op alle HRM-processen voor wat betreft de teamleden voor de looptijd van het project.

Deze functionaliteit moet je eerst activeren.Werkbonnen & Pocket

De werkbon is een nieuw type project, bedoeld voor een korte klus zoals een reparatie. Meestal worden er meerdere klussen op dezelfde dag uitgevoerd. Een monteur ziet zijn klussen in een handige kalenderweergave in Pocket. Hij kan zijn uren en het verbruik van artikelen/onderdelen boeken en extra informatie toevoegen d.m.v. een nieuw dossieritem. Als de klus klaar is meldt hij deze gereed, waarbij de klant voor akkoord kan tekenen in Pocket. Projecten in Pocket

Projecten zijn nu beschikbaar in Pocket. Je hebt snel overzicht met de handige weergave Mijn projecten (projecten waarvan je teamlid bent) en door het instellen van jouw belangrijke projecten als favoriet, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Je kunt projecten toevoegen op basis van projectprofielen, zodat je met een paar handelingen een compleet nieuw project in Pocket (en dus in Profit) hebt staan. 

In de eigenschappen van een project kun je onder andere het team raadplegen en eventueel bewerken, uren boeken, projectstatus aanpassen en dossieritems toevoegen. Je ziet het rendement direct in een heldere visualisatie.
Autorisatie Pocket op basis van teamrol

Je kunt per teamrol een bepaalde autorisatie toekennen voor Pocket (op tabbladen en acties). Iemand met bijvoorbeeld de teamrol Interne projectleider bij een bepaald project, kan hierdoor alle rechten hebben op dit project. Dezelfde persoon kan de teamrol Teamlid hebben op een ander project, met alleen rechten om uren te raadplegen en te boeken en andere teamleden te raadplegen.

Hierdoor kan de uitvoerder van een project bijvoorbeeld meer rechten hebben dan een medewerker van een project. Projectfacturen op verzamelfactuur en in facturatiecockpit

Projectfacturen kunnen nu ook gefactureerd worden via Profit Financieel. Daarnaast kun je projectfactuurregels uit nacalculatie en termijnen verzamelen op één factuur met andere factuurregels, namelijk die uit cursussen en abonnementen.  De functie Concepten valt buiten deze nieuwe functionaliteiten.

Zie Nieuw in Financieel


Roostercontrole per boekingslay-out Uren boeken (InSite)

Je kunt nu per boekingslay-out van uren boeken in de kalenderweergave instellen hoe Profit bij de actie 'Week afsluiten' moet controleren op het rooster. Deze instelling is dan afwijkend van de controle die in de projecteninstellingen staan voor roostercontrole. Hiermee kun je via definitie autorisatie sturen welke gebruikers(groepen) via welke boekingslay-outs hun uren boeken en dus met welke controle zij hun week afsluiten.