Nieuw in Profit 17

Financieel

 

 

Wijzigingen Noord-Ierland (Brexit).

Eind 2020 loopt de overgangsperiode van de Brexit af. Daarna zijn er douaneformaliteiten voor de handel met het Verenigd Koninkrijk (VK) van toepassing.

Noord-Ierland krijgt een aparte status binnen het VK. Dit moet je instellen bij je Noord-Ierse relaties en bij artikelen die daar vandaan komen. Ook de btw-plicht wijzigt in bepaalde gevallen. De btw-nummers blijven beginnen met 'GB'. 

 

Optimalisatie verwerken e-facturen

Vanaf Profit 17 is een aantal verbeteringen doorgevoerd in het verwerken van e-facturen:

  • Mogelijkheid om de omschrijving van de journaalpost van e-facturen aan te passen.
  • De vrije matchingsregels zijn uitgebreid met projectvelden.
  • Uitbreiding van de matching binnen e-facturen op basis van items in de ontvangstregel.

 

Btw- en betaalinstellingen van 'factureren aan'-verkooprelatie ook voor o.a. projecten 

In het verkooprelatieprofiel kun je nu ook voor de andere dan ordermanagementfacturen instellen dat de btw- en betaalinstellingen van de Factureren aan-verkooprelatie moeten worden gebruikt. Hiervoor is het veld Overige toegevoegd. Het oude veld Factuurinstellingen debiteur is hernoemd naar Ordermanagement.

 

Btw te vorderen van projecten toepassen bij boeken inkoopfacturen

Je kunt in Financieel nu ook kosten-facturen boeken waaraan geen inkooporder of ontvangst ten grondslag ligt. De functionaliteit Btw vorderen van Projecten is namelijk ook beschikbaar gemaakt in Financieel. Vroeger moest hiervoor de activering Journaliseren ontvangst ingeschakeld zijn, dit hoeft nu niet meer.