Nieuw in Profit 18

Bouw

 

Controle inhoudingsplicht geautomatiseerd (België)

Profit haalt nu via webservices de actuele status van de inhoudingsplicht van crediteuren op bij de Rijksdienst Sociale Zekerheid (RSZ) en de FOD Financiën (FOD). Deze geautomatiseerde werkwijze vereenvoudigt je controle van de inkoopfacturen aanmerkelijk.

 

 

 

Adres projectlocatie

Je kunt nu makkelijker voorheen niet bestaande adressen importeren voor nieuwbouwprojecten waar de gemeente pas later het adres maakt. De imports zijn hiervoor uitgebreid:

 • Adres projectlocatie toevoegen is toegevoegd aan de imports Project en Projectmutatie.
 • Project opzoeken via hoofdproject en bouwnr is toegevoegd aan de import Projectmutatie. 

 

 

Meer ontvangen dan besteld niet toestaan op inkooporder

Met deze nieuwe instelling op de inkooporder zorg je ervoor dat er nooit hogere aantallen ontvangen mogen worden, dan dat er besteld zijn. Dit werkt in Profit, InSite en via de Pocket app.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weergave Buiten inkoop

Je kunt nu de weergave Werkbegroting buiten inkoop (BU) bij Werkbegroting raadplegen. Hier zie je in een oogopslag wat Buiten inkoop is en waar je op kunt sturen.

 

Deze weergave moet je eerst deblokkeren.

 

Rapporten voor factuurvoorstel en meetstaat toegevoegd

Voor factuurvoorstellen zijn twee nieuwe, vereenvoudigde rapporten toegevoegd en bij twee bestaande rapporten is de naam aangepast:

 • Factuurvoorstel gedetailleerd (Profit) is toegevoegd als rapport zonder iconen.
 • Factuurvoorstel (Profit) is toegevoegd als rapport zonder iconen.
 • Het oude rapport Factuurvoorstel gedetailleerd (Profit) is hernoemd naar Digitaal factuurvoorstel gedetailleerd (Profit).
 • Het oude rapport Factuurvoorstel (Profit) is hernoemd naar Digitaal factuurvoorstel (Profit).

Het volgende vereenvoudigde rapport is nu beschikbaar voor meetstaat: Meetstaat beknopt (Profit).

 

E-facturen conform de DICO standaard (binnenkort)

Een elektronische factuur is minder foutgevoelig, efficiënter en kan factuurgegevens gestructureerd aanleveren en inlezen. Profit ondersteunt binnenkort het SALES005-formaat voor zowel het verzenden als ontvangen van e-facturen in de bouw. Zo bespaar je weer meer tijd op administratieve handelingen.

 

Deze functionaliteit wordt uitgeleverd via een patch op Profit 18.

 

Meer mooie functionaliteit

 • Bouw Dashboard
  Het bouw dashboard is toegevoegd aan de autorisatierollen 'Projectleiding (Profit)' en 'Financieel Management (Profit)'. Aan het dashboard Bouw zijn de projectprognoses toegevoegd.
   
 • Vervallen inkoopofferte
  Als je vanuit een werkbegroting regels omzet in een inkoopofferte en de offerte vervalt daarna, kun je de regel(s) nu opnieuw in een nieuwe inkoopofferte zetten. Profit verwijdert nu namelijk het oude nummer uit het veld Offertenummer.