Er is geen nieuwe versie van het PCC voor Profit 2. Het PCC van Profit 1 geldt dus ook voor Profit 2. Oudere versies van het PCC kunnen niet meer gebruikt worden.
Je downloadt het PCC via InSite of Profit, of via de AFAS Klantportal. Als je zelf installaties/wijzigingen op je pc mag uitvoeren, kun je het PCC zelf bijwerken.
Als een nieuwe record is aangemaakt via de UpdateConnector, krijg je een response. Hieronder zie je een voorbeeld van een response:
{ "results": { "KnCustomK01": [
{ "SqNo": "4" },
{ "SqNo": "5" },
{ "SqNo": "6" }
] }}
Je kunt meerdere regels aanbieden in één call. Als er een regel fout gaat, wordt die regel overgeslagen. De response toont alleen de Id's van de regels die goed gegaan zijn. In het resultaat kun je niet terugvinden welke regel is fout gegaan.
Bij een PUT (wijziging in een bestaande regel) wordt geen response gestuurd.
Er wordt niet geprobeerd om gaten in de nummering op te vullen (dit is al langere tijd zo). Deze tabellen kennen een absoluut volgnummer, dus niet per contact zoals bij de KnCustomLinkCxx-tabellen. Als je regelmatig veel regels verwijdert en opnieuw toevoegt, dan zullen deze tabellen sneller het hoogste volgnummer bereiken.
De volgende optimalisaties zijn doorgevoerd:
Response bij een nieuw record
Als een nieuwe record is aangemaakt via de UpdateConnector, krijg je een response. Omdat in de KnCustomLinkCxx tabellen per contact genummerd wordt, staat ook het contactId de response. Hieronder zie je een voorbeeld van een response:
{ "results": { "KnCustomLinkC01": [
{ "CdId": "148", "SqNo": "5" },
{ "CdId": "148", "SqNo": "6" },
{ "CdId": "102", "SqNo": "21" },
{ "CdId": "102", "SqNo": "22" }
] }}
Bij een PUT (wijziging in een bestaande regel) wordt geen response gestuurd.
Je kunt meerdere regels aanbieden in één call. Als er een regel fout gaat, wordt die regel overgeslagen. De response toont alleen de Id's van de regels die goed gegaan zijn. In het resultaat kun je niet terugvinden welke regel is fout gegaan.
Het veld Organisatie vergelijken op (ViSe) heeft een extra methode om te zoeken op een eerder verleende machtiging, namelijk op Machtigings-Id (waarde 8). Je geeft het nummer dat je zoekt op in het veld Vergelijken op (Ds). Je kunt dit veld gebruiken bij het wijzigen van een machtiging via UPDATE/PUT. Als het nummer bestaat, dan kun je de volgende velden wijzigen. Dit zijn dezelfde velden die je kunt wijzigen in het eigenschappenscherm. Op een SEPA-machtiging zijn geen vrije velden mogelijk.
Let op:
De aanpassingen gelden voor alle UPDATE/PUT-aanroepen! Voorheen was het mogelijk om een veld aan te passen via de connector, terwijl dat via het scherm niet mogelijk was. Dat werkt nu niet meer. Er komt geen foutmelding; de waarde die in het veld wordt ingestuurd wordt gewoon genegeerd.
Response bij een nieuw record
Als een nieuwe SEPA-machtiging is aangemaakt via de UpdateConnector, krijg je een response met het Machtigings-Id. Hieronder zie je een voorbeeld van een response:
{ "results": { "FiSepaDirectDebit": { "Id": "256" } }}
Vanaf Profit 1 zijn de verlofpotjes (van één verloftype) zichtbaar in de Pocket App. Dit is afhankelijk van het type verlof dat je als voorkeur hebt ingesteld in de Pocket-instellingen, tabblad Algemeen.
De beheerder kan vanaf Profit 2 zelf bepalen welke verlofpotjes worden getoond, je bent dus niet meer gebonden aan een specifiek type verlof. Je bepaalt met een filter welke typen verlof en dus welke verlofpotjes getoond worden. Tijdens de overgang wordt dit filter automatisch voor je gevuld met het type verlof dat was ingesteld in het veld Voorkeur type verlof. Na de overgang op Profit 2 zien de Pocket-gebruikers dus dezelfde verlofsaldi als voodien.
Na de overgang op Profit 2 kun je het filter zelf aanvullen met de typen verlof die je in Pocket wilt tonen. Hiermee bepaal je dus welke verlofsaldi in Pocket in beeld komen. Na het wijzigen van het filter moeten de gebruikers Ververs configuratie uitvoeren, of de beheerder voert dit uit in Profit via Algemeen / AFAS Pocket / Gebruikers, tabblad Toegang, actie Ververs configuratie.
In het menu HRM is de wachtrij als extra functionaliteit beschikbaar: HRM / Beheer / Wachtrij.
In tegenstelling tot de wachtrij van de salarisverwerkingscockpit waar gefilterd wordt op de taken die de gebruiker heeft gestart, toont deze nieuwe functionaliteit alle wachtrijtaken van HRM en Payroll.
Let op: Bij periodiek toekennen en jaarloon BT staat gevoelige data, zoals salarisgegevens, in de taakinfo. Hierop is wel filterautorsatie Medewerker van toepassing. Op de taken in de nieuwe HRM wachtrij is geen filterautorisatie op werkgever van toepassing. Als je een autorisatiefilter hebt op werkgever, dan raden wij aan deze te controleren voor deze nieuwe functionaliteit.
Houd hier rekening mee bij het autoriseren van de HRM wachtrij.
Inrichting
Het was voor het inrichten van de vernieuwde Onderhanden werk-methode 3 (POC) alleen mogelijk het veld Resultaat splitsen aan te zetten na contact met support. Dit kun je vanaf nu zelf. Volg het stappenplan voor de inrichting - eerst in je testomgeving!
Rapportage
Het veld Totaal VP (Totaal verrekenprijs) werd ook al in de vorige versie van Profit gebruikt en was dan voor zowel mutatiesoort 21 als 22 positief, waardoor er geen telling op kon worden gemaakt. Dit is nu gewijzigd. Mutatiesoort 22 is nu negatief.
Hiermee kan de kolom Totaal VP nu getotaliseerd worden naar 0 als mutatiesoort 22 bestaat. Daarnaast kun je ook in de regel van mutatiesoort 22 een som maken met de drie bedragen, waarbij het saldo het nog te nemen resultaat toont.
Let op:
Deze wijziging is van invloed op je zelfgemaakte rapportages waarin de logica van het teken is toegevoegd op Mutatiesoort 22. Dus bijvoorbeeld: als mutatiesoort = 22, dan bedrag *-1).
Controleer en wijzig je rapporten indien nodig.
In InSite kun je nacalculatie boeken via de Agenda. Hiervoor gebruik je nu dezelfde boekingslay-out als in Profit 22, namelijk Nacalculatie vanuit Agenda (Profit). Als je een kopie van deze boekingslay-out had ingericht in Profit 22, dan is deze weer beschikbaar in Profit 2 met alle instellingen die je al had vastgelegd. Na de overgang op Profit 2 komt deze boekingslay-out automatisch in beeld bij het boeken van nacalculatieregels via de Agenda.
Er zijn twee nieuwe pagina's (met gelijknamige sjablonen). Deze zijn opgenomen in de functionaliteit Agenda:
Vanaf Profit 2 zijn er optimalisaties doorgevoerd voor de bepaling van de referteperiode bij feestdaguren.
Om de nieuwe berekening door te voeren moet je de eigenschappen van je bestaande, nog niet definitieve feestdagen, openen.
Met ingang van 2024 komt er één wettelijk minimumuurloon voor alle medewerkers. De standaard loonschalen in de Profit CAO's (waaronder de CAO voor Uitzendkrachten) worden automatisch bijgewerkt.
Werk tijdig alle eigen (klant-specifieke) loonschalen bij met de bedragen voor 2024. Doe je dit niet op tijd, dan kan het zijn dat declaraties niet worden verloond omdat het uurloon niet is bijgewerkt.
Als je een plaatsing aanmaakt met een identiteitsbewijs dat tijdens de plaatsing gaat verlopen, verscheen er een controle op de gehele looptijd van de plaatsing, waardoor het niet mogelijk was om een plaatsing aan te maken met een einddatum die ligt na de einddatum van het identiteitsbewijs. Deze controle is uitgeschakeld vanaf Profit 2.
Maak zelf eventueel een signaal aan om te signaleren dat er een plaatsing actief is zonder geldig identiteitsbewijs bij de medewerker.