Nieuw in Profit 21

Ordermanagement

 

Voorcalculatie/offerte met voorraad in InSite

Je kunt nu in de voorcalculatie/offerte ook voorraadhoudende items gebruiken, naast kosten, werksoorten en niet-voorraadhoudende artikelen. Hiermee kun je helemaal vanuit InSite werken! Dit gebruik je voornamelijk als je met Projecten werkt, of geen opvolging doet van een offerte die je verstuurt.

Zolang de voorcalculatie niet definitief is, kun je voorraadhoudende artikelen en samenstellingen van type Product en Maakartikel toevoegen of wijzigen. Het definitief maken zelf, aanvullen met serie- en partijnummers en omzetten naar verkooporder doe je in Profit.

 

 

OCI-uitbreidingen en optimalisaties

De volgende uitbreidingen zijn gerealiseerd:

 • Profit-definitie veiliger
  Je kunt nu veiliger bestanden uitwisselen met de Profit-definitie omdat je nu van het sFTP-protocol gebruik kunt maken waarbij de bestanden versleuteld worden.
 • OCI - Vrije velden
  De inhoud van de vrije velden CustomFields (16 t/m 20) kan nu ook via de cXML- orderterugkoppeling teruggestuurd worden naar de leverancier. Dit is gepatcht op Profit 20.
 •  Nieuwe OCI-koppeling:

Dashboard Spend

Je hebt nu rond je inkoop nieuwe inzichten en tools voor optimalisatie tot je beschikking met het nieuwe dashboard Spend. Gebaseerd op je inkoopfacturen zie je direct wie je grootste leverancier is en of er veel eenmalige inkopen zijn. Gebruik deze kennis om bijvoorbeeld korting te bedingen of het aantal leveranciers te beperken.

Dit dashboard wordt uitgeleverd met een patch op Profit 21.

 

UpdateConnector Samenstellingen uitgebreid

Met de UpdateConnector voor samenstellingen, FbComposition, kun je vanaf nu ook bestaande samenstellingen updaten en regels toevoegen, wijzigen en verwijderen.

Verkooporder met explosiesamenstelling naar pakbon

Je kunt verkooporders met explosiesamenstellingen nu ook via Genereren pakbon omzetten naar pakbonnen als ze onderdelen bevatten met:

 • serienummers en/of
 • partijen met uitlevervolgorde

 

Meer mooie functionaliteit

 • Samenstelling kopiëren met magazijntoewijzing
  Bij het kopiëren van samenstellingen worden nu ook
  de gekoppelde magazijntoewijzingen meegenomen.
 • Subberichtsjablonen voor facturen en creditfacturen
  De berichtsjablonen voor de facturen bevatten nu twee subsjablonen, één voor de te betalen factuur en één voor de creditfactuur. Hierdoor zal de juiste tekst in het e-mailbericht aan de klant verschijnen. Ook krijgt de klant een betaallink bij de te betalen factuur. Dit geldt voor alle meegeleverde facturen voor abonnementen, ordermanagement en CRM en projecten.
 • Vast aantal in productieorder
  In productieorder en productiebon is het mogelijk om samenstellingen met onderdelen met vast aantal te gebruiken. Ook in combinatie met deelproducties.
  Bij een maakartikel kun je nu per regel de instelling Vast aantal aanzetten. Bij deelproductie wordt per productiebon (ongeacht het aantal stuks), het vaste aantal van een artikel verbruikt. 
 • UpdateConnector Inkoopaanvraag
  De UpdateConnector FbPurRequisition (inkoopaanvraag) is uitgebreid met een groot aantal velden. Vanaf nu kan bijvoorbeeld ook op regelniveau de Code verbijzondering en Project worden meegegeven.
 • UpdateConnector Magazijntoewijzing
  De UpdateConnector FbItemCodeWarehouse (magazijntoewijzing) is uitgebreid zodat nu ook de Locatie, Inkooprelatie en Afwijkend magazijn verkoop meegegeven kunnen worden.
                         
     

 

 

Wil je de gave meegeleverde functionaliteit zelf doorlopen? De nieuwe best practice inrichting bekijken en nabouwen?

 Vraag dan de nieuwste demo-omgeving aan!

(Gebruikers komen bij je licentie op, maar je kunt deze gewoon blokkeren).