AFAS Accept 

Als AFAS Accept klant heb je de mogelijkheid een nieuwe versie te testen voordat deze live gaat. Op deze pagina vind je alle informatie die belangrijk is om gebruik te maken van AFAS Accept.  

Waarom AFAS Accept?


Voordat wij een nieuwe versie van de software uitbrengen, testen wij verschillende scenario's zo uitgebreid mogelijk. Om ook jou de kans te geven in een vroeg stadium de nieuwe versie te testen hebben wij AFAS Accept geïntroduceerd. AFAS Accept biedt je een aparte testomgeving, waarin je de mogelijkheid hebt om voor de releasedatum van een nieuwe versie al je bestaande processen te doorlopen. Daarnaast krijg je de kans om alvast nieuwe toegevoegde functionaliteiten te testen. Een Accept-omgeving bevat geen bijlagen die ouder zijn dan 7 dagen.

 

 

Profit 3 

Wat moet je doen om te testen?

Wil jij testen? Open de omgeving die je wilt kopiëren. Bepaal vervolgens in de Autorisatie tool welke gebruikers je toegang wilt geven tot AFAS Accept. Je doet dit door het veld AFAS Accept aan te vinken in de eigenschappen van de gebruiker. Je vindt dit veld op het tabblad: Applicaties. Vervolgens kopieer je de omgeving voor AFAS Accept door te kiezen voor optie 2: Omgeving kopiëren voor Accept. Zodra je Accept-omgeving gereed is, open je deze via een aparte Profit tegel, waarop Accept staat.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer heb je recht op AFAS Accept?

Je hebt recht op een AFAS Accept-omgeving als dit in je licentie zit. Zit het niet in je licentie, maar wil je hier wel gebruik van maken? Stuur dan een licentievraag in om je licentie aan te passen. Een Accept-licentie kost €200,- per maand.

Daarnaast hebben alle Productpartners en organisaties met geregistreerde koppelingen recht op AFAS Accept.  Met AFAS Accept heb je de mogelijkheid om eerder de nieuwe versie van de software in combinatie met je koppeling te testen. Lees welke webservices je voor AFAS Accept gebruikt (SOAP/XML en REST/JSON).

Wanneer vraag je een Accept-omgeving aan?

Drie keer per jaar leveren wij een nieuwe versie van de software uit. Je ontvangt van ons een e-mail, zodra er een nieuwe versie van de software beschikbaar is op AFAS Accept. Wil jij hiervan op de hoogte gehouden worden? Zorg dat je de rol Beheer van AFAS aanvinkt in je persoonlijke gegevens op de Klantportal.

Aan de slag met Acceptatietesten?

Als je een nieuwe versie van je software-leverancier ontvangt, krijg je eigenlijk een enorme doos vol met nieuwe speeltjes. Mooi natuurlijk, maar die moet je dan wel nog in je eigen processen implementeren. AFAS procesbeheerder Rosanne van Dooren helpt je op weg in haar blog. 

Wil je weten wanneer een nieuwe versie van de software uitkomt?

Alle informatie over de nieuwe versie vind je op het Update Center.