Optimalisatie

Weergaven Profit 8

In Profit 8 zijn de weergaven in Profit Windows geoptimaliseerd. Zo zijn er weergaven toegevoegd, zijn bestaande weergaven verbeterd en overbodige weergaven verwijderd.  Bekijk op deze pagina wat dit voor jou betekent!


Wat verandert er en waarom?


Onze templates zijn gevuld met de best practices uit de branche. Zo ook de weergaven in Profit Windows. Deze weergaven (de zogeheten Profit-weergaven) zitten vanaf Profit 8 standaard opgenomen in Profit, zodat iedereen hier gebruik van kan maken. Verwijder de overbodige weergaven en profiteer van de opgeschoonde en vernieuwde Profit-weergaven!


Wat is er aangepast?


Om weergaven een volgorde van relevantie te geven, zijn deze genummerd in een logische volgorde. Bijvoorbeeld de weergaven in het menu Financiële mutaties en de weergaven in het menu Nacalculatie accorderen. Zie ook de voorbeelden hieronder.
Autoriseren weergaven

Er zijn weergaven toegevoegd die voorheen alleen in de templates opgenomen waren. Deze zijn nu beschikbaar voor iedereen! De nieuwe weergaven leveren wij gedeblokkeerd en ongeautoriseerd uit.

Maak je gebruik van filterautorisatie op definities?

Dan zijn nieuwe weergaven direct zichtbaar. Wil je hier de filterautorisatie op toepassen? Koppel dan via de eigenschappen van de weergave de definitiegroep die je toegang wilt geven tot de weergave. Vergeet niet het vinkje autorisatie toepassen aan te zetten in de definitie van de weergave. 

Werk je al met de template?

Dan kan het zijn dat je weergaven dubbel hebt. Je beschikt over de Klant-weergaven en de nieuwe Profit-weergaven. Nieuwe weergaven herken je doordat het onderhoudsniveau op Profit staat. Blokkeer de weergaven die je niet wilt gebruiken.Verbeterde bestaande weergaven

Bestaande weergaven zijn waar nodig uitgebreid en verbeterd. Het kan zijn dat een verbeterde weergave nog steeds geblokkeerd is in jouw omgeving, waardoor je deze niet direct tot je beschikking hebt. Deblokkeer de weergave om er gebruik van te maken! Daarnaast hebben sommige bestaande weergaven een andere naam gekregen, zodat ze consistent zijn met de andere weergaven.

Beoordeel de verbeterde weergaven

Bekijk of je gebruik wilt maken van de verbeterde weergaven en schoon je eigen klant-weergaven op. Hierdoor werk je weer met de nieuwste versie! Let op: Op klant-weergaven kunnen filters zijn opgeslagen op gebruikersniveau.

Veld Voornaam vervangen door Roepnaam

Een veelvoorkomende wijziging is de vervanging van het veld Voornaam door RoepnaamVerwijderde weergaven

Er is ook kritisch gekeken naar bijvoorbeeld dubbele weergaven of weergaven die geen toegevoegde waarde hebben in vergelijking met andere weergaven. Hierdoor zijn er ook bestaande weergaven verwijderd.

Als je een functie start, opent deze standaard met de laatst geopende weergave. Als deze niet meer bestaat, zal de volgende melding verschijnen: De laatstgekozen weergave is niet meer beschikbaar. De standaardweergave zal worden gestart.Belangrijk


In het menu-item: Nacalculatie accorderen is de nieuwe weergave 1. Accorderen projectleider (nacalculatie) toegevoegd. Let op! Als je géén gebruik maakt van autorisatie op definities dan is deze weergave voor ALLE gebruikers zichtbaar.


De verbeterde weergaven in het menu-item: Nacalculatie accorderen kunnen in een eerder stadium in je omgeving geblokkeerd zijn. Wil je van de verbeterde weergaven gebruik maken? Dan kan je de weergave zelf vrijgeven/ deblokkeren.


Is een nieuwe of verbeterde weergave nog niet helemaal naar wens? Wijzig de indeling van de weergave! Je kan kolommen verplaatsen, verbergen, vastzetten enzovoort, maar maak gebruik van de standaard.


Als je gebruik maakt van de activering Bouw, beschik je over zowel de Template-weergaven als de nieuwe Profit-weergaven die alleen onder de Bouw-activering beschikbaar zijn. Verwijder of blokkeer de overbodige weergaven.


In de cao op het tabblad Looncomponent zijn vanaf nu 2 Profit-weergaven beschikbaar: Alle Looncomponenten en Template Looncomponenten. Hiermee zijn de weergaven Looncomponenten (geactiveerd) en Looncomponenten (niet geactiveerd) verwijderd. Hierdoor heb je sneller inzicht in alle bestaande looncomponenten en hoef je       niet onnodig een nieuw component te maken.


In de eigenschappen van de medewerker op het tabblad Bank-Giro is de verbeterde weergave Rekeningen gedeblokkeerd uitgeleverd. Deze weergave toont alle rekeningnummers. Let dus op! Als je géén gebruik maakt van autorisatie op definities is deze weergave voor ALLE gebruikers zichtbaar. 


Vragen?

Heb je een vraag of opmerking over dit onderwerp? Stuur een incident in bij Support!