Aanvullend geboorteverlof 

volgens de wet WIEG

Vanaf 1 juli 2020 kunnen partners gebruik maken van maximaal 5 weken aanvullend geboorteverlof. Wat moet je weten, welke keuzes kun je maken en wat is de impact hiervan op de looninrichting?

Aanvullend geboorteverlof, onbetaald verlof of aparte looninrichting?


Volgens de wet is het aanvullend geboorteverlof een vorm van onbetaald verlof. Ook de meeste pensioenfondsen behandelen het (momenteel) als onbetaald verlof. Waarom is er dan toch aparte looninrichting?

Er zullen veel varianten en uitzonderingen van dit verlof gaan ontstaan. Soms wordt er toch een deel pensioenpremie doorbetaald, of kiest men ervoor de vakantietoeslag door te betalen. Om deze reden is er tóch aanvullende looninrichting uitgeleverd waardoor je als werkgever jouw eigen keuze kunt maken.

 

Bekijk het webinar

Op 9 juli gaven Benno en Marlinde een webinar waarin ze alles over het aanvullend geboorteverlof hebben uitgelegd. Zo gaan ze in op de keuzes die je als organisatie kunt maken, maar ook op de inrichting in AFAS. Laat je in een uur meenemen door alle ins en outs van het aanvullend geboorteverlof.

 

 

Aan de slag met de inrichting!


Tijd om in te richten. In deze video legt Hans de Zwaan, manager servicemanagement, uit hoe je geboorteverlof / ouderschapsverlof in kunt richten.
 

 

Veelgestelde vragen over het aanvullend geboorteverlof

 

 

Ouderschapsverlof
in Profit 15

 

Profit 15 bevat een geheel nieuw proces om Ouderschapsverlof beter te automatiseren. Van het toekennen van het juiste saldo, tot het eenvoudig inplannen en opnemen voor de medewerker. Hierin komt ook Geboorteverlof aan bod.

 

 

Hulp nodig bij de inrichting?

Dan staat Servicemanagement voor je klaar. Op afstand helpen ze jou met de inrichting.