Het avontuur van Succesbeheer Trainee Dino Rasmijn

5 vragen over de ervaringen van het traineeship

Wij helpen je graag om je werk als AFAS beheerder succesvol en plezierig te maken. Daarom hebben we het Succesbeheer Traineeship in het leven geroepen. Ervaren en onervaren beheerders krijgen zo een exclusief kijkje in onze AFAS keuken. In twee maanden stomen we je klaar als Succesbeheerder. Tenminste dat is wat wij denken. Het is natuurlijk veel interessanter om van trainees te horen of zij dat ook zo ervaren? Dit keer deelt Dino Rasmijn zijn ervaringen. Met Delta Improve helpt hij bedrijven om hun administratieve bedrijfsprocessen met AFAS Profit te automatiseren. Daarnaast is hij eigenaar van een financieel detacheringsbureau en een groothandel van batterijen en LED-verlichting.
Wat neem je mee naar je organisatie na deze acht weken?

“Ik werk al jaren met AFAS. Ik gebruik Profit voor mijn eigen bedrijven en vanuit Delta Improve begeleid ik implementaties. Het zwaartepunt van mijn ervaring met AFAS ligt echter bij het projectmanagement en maken van rapportages. Door het Succesbeheer Traineeship te volgen wil ik ook het beheer goed onder de knie krijgen. Ik wil zelf aanpassingen kunnen doen om nog meer uit de software te halen, voor mijn eigen bedrijven en voor klanten. En dat is gelukt. Ik heb nu een goed fundament om processen sneller, beter en efficiënter in te richten en te stroomlijnen. In het verleden was ik hiervoor afhankelijk van een AFAS consultant of applicatiebeheerder. Nu kan dat eenvoudig zelf.”


Wat had je absoluut niet verwacht maar is toch gebeurd?

“In mijn groep was ik een van de ouderen. Omdat ik al flink wat ervaring met AFAS Profit heb, stond ik in het begin nogal kritisch tegenover de inspiratiesessies. Ik dacht dat die sessies mij niet veel nieuws konden brengen en vooral interessant waren voor de jongeren in mijn groep. Dat was een verkeerde inschatting. Mede door het grote enthousiasme van de mensen van AFAS, waren deze sessie absoluut geen ‘moetje’. Ze leverden waardevolle inzichten op. Bijvoorbeeld dat het lange termijn plannen niet per se nodig is. Natuurlijk moet dan de basis wel op orde zijn. Maar als dat lukt, is er continu ruimte om te innoveren en te werken aan betere software.”

 

Welke tip wil je de volgende succesbeheerder echt meegeven?

“Het is belangrijk dat je met een plan naar het traineeship komt. Er is namelijk heel veel ruimte om met je eigen case aan de slag te gaan. Zo weet je zeker dat de tijd die je investeert ook echt rendeert. Ik wilde aan de slag met Insite omdat ik ervan overtuigd ben dat dit accountmanagers veel voordeel kan opleveren. Je kunt namelijk alle relevante informatie, sales, acquisitieactiviteiten en relaties, in een helder overzicht in Insite presenteren. Dat werkt prettig en je hebt altijd een compleet beeld. Het was wel grappig dat ik er tijdens mijn leerproces achter kwam dat het nog niet mogelijk is om een inkooporder via Insite automatisch in AFAS Profit op te slaan. Die mogelijkheid wordt nu wel meegenomen in een volgende versie. Ik vind het fijn om te ervaren hoe AFAS mijn input serieus neemt en dat we de software echt samen verbeteren.” 

"Er is  heel veel ruimte om met je eigen case aan de slag te gaan."


Wat heeft het succesbeheer traineeship jou gebracht?

“Ik dacht dat ik al veel van AFAS wist, maar begrijp nu ook echt de basis. Dat stelt me in staat om ook het beheer goed te doen. Ik kan aanpassingen en wensen nu zelfstandig oppakken. Dat scheelt tijd, waardoor iedereen sneller kan profiteren van verbeteringen. Verder is het goed om te beseffen dat het geen probleem is als je het even niet weet. In de samenwerking vind je altijd weer een oplossing. Het traineeship is me zo goed bevallen dat ik niet uitsluit dat ik me over een paar jaar weer een keer in de wereld van AFAS onderdompel.”

"Het traineeship is me zo goed bevallen dat ik niet uitsluit dat ik me over een paar jaar weer een keer in de wereld van AFAS onderdompel."


Dino volgde het Succesbeheer Traineeship met succes! Kom meer te weten over het Succesbeheer Traineeship. 

Even voorstellen: 

Naam: Dino Rasmijn

Werkt bij: Delta Improve

Tip van Dino:
Kom met een plan naar het traineeship.