Hoe kan jouw Succesbeheernetwerk eruitzien?

Waar haal jij je kennis vandaan? Van wie kun jij leren? En waar vind je de juiste antwoorden als je het even niet meer weet. Natuurlijk kun je terecht bij alle AFAS hulpbronnen. Toch wijzen we je graag op een hulplijn waar je misschien niet meteen aan denkt. Er is namelijk een heel waardevol netwerk waar je altijd terecht kan: je collega-succesbeheerders!

Als AFAS beheerder sta je er zeker niet alleen voor. Uit ons onderzoek blijkt echter wel dat 61 procent van de beheerders vindt dat hij of zij geen goed netwerk buiten hun eigen organisatie heeft. Daarbij hebben we het niet over een club om gezellig een biertje mee te drinken, maar een netwerk dat je kan helpen om je werk beter te doen. Hoe vind je zo’n netwerk? En wie zijn nou eigenlijk je stakeholders? Om je een goed beeld van je mogelijke netwerk te geven, hebben we de Succesbeheer stakeholderplaat gemaakt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Kijk ook buiten je organisatie

Natuurlijk kun je altijd bij AFAS terecht en ook in je eigen organisatie kun je medebeheerders of superusers om hulp vragen. Maar ook buiten de muren van je eigen organisatie is er een groep die je verder kan helpen met antwoorden, praktijkervaringen of tips. Zij kunnen je vanuit de praktijk inspireren om AFAS nog slimmer te benutten.

11.000 geregistreerde AFAS beheerders

Hoe ziet die groep er dan uit? Dat verschilt per persoon, branche of regio. Wat we in ieder geval zeker weten is dat AFAS heel veel klanten heeft. Binnen die groep kennen we meer dan 11.000 geregistreerde AFAS beheerders. In werkelijkheid zijn dat er dus veel meer. Het is ontzettend waardevol om met deze mensen in contact te komen. Zij weten wat jouw werk als beheerder inhoudt. De valkuilen die jij tegenkomt, zijn bekend waardoor je er samen sneller en makkelijker uitkomt. Het is natuurlijk nog mooier als je er niet eens invalt.

Een levendige (online) gemeenschap

Ga daarom actief op zoek naar gelijkgestemden. Of dat nou in je eigen branche is of in de regio. Er zijn al diverse actieve gebruikersgroepen die regelmatig bij elkaar komen om ervaringen te delen. Als je zo’n netwerk niet kent, informeer eens bij je Succesmanager., Liever online je netwerk vergroten? Dan kun je altijd terecht in de AFAS Gebruikersgroep op LinkedIn. Hoe laagdrempelig wil je het hebben? Via een paar muisklikken heb je direct toegang tot de kennis en ervaring van ruim 5.000 leden. Als je naar het aantal discussies en vragen in deze groep kijkt, zie je meteen dat dit een zeer levendige gemeenschap is. Waag het er ook eens op om een berichtje te sturen naar een medebeheerder als je denkt: die moet ik spreken. Nee heb je, ja kan je krijgen!

 

Blijf relaties bouwen

We hebben nog wel een disclaimer bij onze plaat. De stakeholders die we benoemen op de netwerkkaart zijn niet in beton gegoten. Het zijn zeker belangrijke mogelijkheden, maar het overzicht is niet compleet. En gelukkig maar, want we dagen iedere AFAS beheerder uit om continu relaties op te bouwen met anderen, intern of extern. Dat is dé manier om beter te worden in je werk en tijd te besparen. Op die manier weet je zeker dat je de belangrijkste stakeholders – je collega’s – optimaal ondersteunt. En als je nog twijfelt of toch vragen hebt, vraag het gewoon aan je Succesmanager.

Voor inspiratie en praktische tips kun je ook altijd terecht op de themapagina ‘Leren van elkaar’.

Hoe staat jouw netwerk ervoor?

Uit onderzoek van AFAS gaf 61% van de Succesbeheerders aan dat zijn of haar netwerk buiten de organisatie nog beter kan. Hoe zit het met jouw netwerk?