Procentje-beter-tip: Melding in AFAS Pocket vanuit een InSite bericht

Tips die jouw organisatie net een procentje beter maken!

Je hebt ze al eerder voorbij zien komen op Succesbeheer: de praktische tips die jouw organisatie net dat procentje beter kunnen maken. Deze keer: Een signaal maken die een melding geeft in de AFAS Pocket app van een bericht dat op InSite is geplaatst.

Gebruik jij de AFAS Pocket app al? Dan weet je hoe handig deze werkt als mobiele aanvulling van InSite. De app zorgt voor extra gebruiksgemak en maakt bijvoorbeeld het insturen van declaraties of het aanvragen van verlof heel simpel. Maar sinds Profit 15 kan je de AFAS Pocket app nog makkelijker inzetten als zakelijk communicatiemiddel. Vooral handig als je medewerkers veel op pad zijn. Je hebt nu namelijk de mogelijkheid om push meldingen te versturen. Maar hoe doe je dat? Simpel: via InSite.

Een push melding versturen kon voorheen alleen vanuit Profit en was ook niet in te plannen. Maar Profit 15 bracht hier verandering in! Je kunt nu eenvoudig een bericht maken op InSite en deze inplannen én eventueel versturen naar een specifieke medewerker. Of juist naar iedereen natuurlijk!

Hoe werkt het?

1. Dossieritem aanmaken

Maak een nieuw type dossieritem aan, maak hierin de volgende vrije velden aan:

  • Datumveld: Datum bericht
  • Memoveld (zonder opmaak): Bericht
  • Koppeling naar bestanden: Medewerker

Tip:
Voeg een vrij veld toe: “Direct versturen”. Zo kun je in de workflow van het dossieritem inrichten dat het bericht onmiddellijk wordt verstuurd.

Het dossieritem heeft geen bestemming nodig. Zet het dossieritem op gereed voor InSite.

2. Profielen aanmaken

Maak 2 profielen aan voor het aanmaken van dossieritems.

  1. Pocket App bericht (iedereen) : Maak het veld "Medewerker" niet zichtbaar
  2. Pocket App bericht (specifieke medewerker): Maak het veld "Medewerker" verplicht

Neem deze 2 profielen op in InSite.

3. Signalen aanmaken

Maak vervolgens 2 signalen aan waarin je filters zet op het vrije veld datum = [vandaag]

  1. Pocketbericht (Iedereen): Een signaal gebaseerd op dossieritems, met als bestemming een autorisatiegroep (Waar je in dienst medewerkers in staan)
  2. Pocketbericht (Medewerker): Een signaal gebaseerd op dossieritems, met als bestemming een veld uit gegevensverzameling ( het vrije veld Medewerker)

Filter in signaal 1 op het veld "Medewerker" [Is leeg]
Filter in signaal 2 op het veld "Medewerker" [Is niet leeg] 

4. En starten maar!

De eerst volgende keer dat er signalen gegenereerd worden komt er een bericht in de AFAS Pocket app, dit loopt uiteraard via geplande taken. Ook te zien op je smartwatch!

 

 

 

 

 

De procentje-beter-tip

Met de komst van Profit 15 heb je de mogelijkheid om een push melding naar de AFAS Pocket app in te plannen en te versturen via InSite.