Testen is net autorijden

Wij helpen je veilig op weg

Software testen is een spannend proces. Voordat je definitief live gaat met AFAS wil je zeker weten dat alles werkt en je niet voor verrassingen komt te staan. In gesprekken met klanten vergelijk ik testen vaak met rijlessen. Voordat je veilig de snelweg op kunt, neem je eerst een aantal lessen om vertrouwen op te bouwen. Als je deze vergelijking doortrekt is de acceptatietest het rijexamen. Dan weet je in ieder geval dat je het kunt en mag je zelfstandig de weg op. Maar zelfs als je eenmaal je rijbewijs hebt, is het fijn als iemand de eerste paar keer nog met je meerijdt.

Wij willen dat klanten veilig live gaan met onze software en zitten in het begin graag naast je. Want voor jou is dit mogelijk de eerste keer, voor ons zeker niet. Wij begeleiden zo’n 400 implementaties per jaar en weten inmiddels wat er allemaal bij komt kijken. Daarom delen we alle voorbeelden en instructies met jou. De AFAS consultant helpt je graag, maar blijft niet eeuwig op de bijrijdersstoel zitten. Het doel is dat je zelfstandig de weg op kan en je hier ook prettig bij voelt. Doe dus je voordeel met hun kennis en ervaring en als je onze instructies volgt lukt het testen zeker. Je haalt bij ons geheid je rijbewijs.

Stress voorkomen

Met onze eigen ervaring bieden we je de zekerheid dat het goed zit met de inrichting voor jouw organisatie en dat alles naar verwachting werkt. We weten namelijk ook dat je voor verrassingen komt te staan als je niet uitgebreid test. Onze klanten gaan vaak in januari live, een drukke tijd voor veel organisaties. Dan wil je geen stress omdat processen vastlopen. Door goed te testen, zorg je dat iedereen met plezier kan werken en voorkom je verwijtende blikken van je collega’s ‘omdat het nieuwe systeem niet werkt’.

In één keer goed

Doordat we je tijdens de eerste zelfstandige kilometers helpen, creëer je rust in de organisatie. Zeker bij veranderingen, en dat is nieuwe software, is dat cruciaal. Het doel is om rustig, beheerst en soepel over te gaan naar AFAS. Vooral omdat het altijd om bedrijfskritische processen gaat. Daarom moet alles meteen perfect werken. De loonstroken of facturen moeten in één keer goed zijn, anders loop je achter de feiten aan en heb je er nog maanden last van. Als het gaat om acceptatie krijg je helaas geen tweede kans.

Als het gaat om acceptatie krijg je helaas geen tweede kans "


Veilig op weg

Als je eenmaal je rijbewijs hebt en al flink wat kilometers hebt gereden, weet je dat het goed zit. Dan kun je zelfs verder gaan kijken. Bijvoorbeeld door je collega’s te helpen nog beter te profiteren van de software. En als er updates of wijzigingen zijn, is dat geen enkel probleem. Het is dan overigens wel een goed idee om de eerste keer wat gas terug te nemen om de nieuwe route te verkennen. Dan weet je zeker dat je veilig en zonder schade de juiste bestemming bereikt.


Wil je alles te weten komen over testen? Bekijk het op de themapagina: Testen, hoe doe je dat?

[Dit onderdeel is niet meer ondersteund]