Payroll in Control

De wereld van de salarisadministrateur verandert snel. Administratieve handelingen verdwijnen en geautomatiseerde controles zorgen voor steeds hogere kwaliteit. Op deze pagina vind je handvatten om meer grip te krijgen op het payrollproces.

m

Onze visie op Payroll

Als je aan payroll en salarisadministratie denkt, denk je gelijk aan de salarisadministrateur. Maar de man of vrouw die de hele dag door mutaties aan het administreren is, gaat verdwijnen. De salarisadministrateur is vrijwel niet meer met administratie bezig. Als je gaat focussen op de 3 taken van de salarisadministratie, dan zou de titel "salarisregisseur" veel beter passen. Deze regisseur heeft een hele andere, veel belangrijkere rol in het payrollproces. Door de administratie in de lijn te laten plaatsvinden en de controle in het proces, kan de salarisadministrateur zich bezighouden met de kennisintensieve zaken, zoals adviseren en innoveren!

 Volledige grip op het payroll proces in je organisatie


In 5 stappen volledig in control! 

 1. Werken met Workflows

Leg processen in de lijn en leg de gegevens bij de bron vast. Hierdoor heb je minder administratieve handelingen en een betere audittrail.
Bekijk de video van de AFAS Open >

 1. De Payroll Auditor 

Zorg ervoor dat het proces van de salarisverwerking steeds beter wordt met de automatische audits. Stel eigen audits in specifiek voor je organisatie.
Bekijk de video van de AFAS Open >

 1. Periodes afsluiten

Blijf altijd in control van je proces door de periode dicht te zetten en hierop controles uit te voeren. Mutaties verstoren je proces niet meer.
Bekijk de video van de AFAS Open >

 1. Gemakkelijk inzicht met Profit BI

We leveren standaard Business Intelligence Dashboards voor je Payroll processen mee waardoor je altijd een inzicht hebt! 

 1. Een gestroomlijnd proces

Als je voorgaande stappen succesvol voltooid hebt, maak je voor je organisatie een efficiënte en kwalitatief goede Payrollfabriek.  We hebben deze volledig voor je uitgewerkt in onze productplaatWebinar


Video AFAS Open


Maak een afspraak met de AFAS Adviseur


Bekijk het webinar


Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen n.a.v. van het webinar Payroll in Control.

ga naar top

Voorbeeld van een Payroll workflow


We nemen als voorbeeld: de personeelsvereniging

 • Via een eenvoudige workflow schrijven medewerkers zich in voor de personeelsvereniging;

 • Dankzij slimme condities kan de workflow automatisch worden gecontroleerd & afgehandeld;

 • Doordat de medewerker dit nu helemaal zelf regelt, verlaag je administratieve lasten en foutkans aanzienlijk.

De rol van de salarisadministrateur

Adviseren


Alleen het adviseren is nog de kennisintensieve taak die tot het exclusieve domein van de salarisadministrateur hoort. Denk aan advisering over en borging van gebieden als:

 • Fiscale wet- en regeling;
 • Correcte pensioenberekening en -aanlevering;
 • Bewaken van personeelskosten en benutten van premiekortingen en subsidies;
 • Implementatie van arbeidsvoorwaarden en -regelingen.

Controleren is niet meer een aparte taak van de salarisadministrateur, maar een integraal onderdeel in de processen (waarin in meerdere functies een controlerende rol vervullen). De salarisadministrateur is als regisseur het sluitstuk in dat proces.

Administreren vindt plaats op de juiste plek in het primaire proces, en is direct het startpunt van het controleproces. 

ga naar top

Rondleiding door de Payrollfabriek


ga naar top

Video's AFAS Open 

Payroll workflows, Periode dichtzetten en de Payroll Auditor
ga naar top

Videotraining Payroll Auditor


Help Center artikelen

Bekijk in het Help Center alles over Payroll 
of lees de veelgestelde vragen over Payroll.

ga naar top

Cursussen voor Payroll

Minder ervaren gebruikers of even opfrissen?

ga naar top

Blogs over Payroll


Bart Grootveld
Benno


De Payroll Ferrari

Je rijdt in onze Payroll-BMW en die rijdt goed. Toch zoeken we naar manieren om je het leven nog aangenamer te maken. Geld besparen én efficiënter werken, gaat dat samen? M.a.w., van een BMW naar een Ferrari. Hoe doen we dat? Door workflows in te zetten in Profit Payroll. Zo automatiseren we processen en laten we werk verdampen. Je bent veel minder tijd kwijt met het invoeren van mutaties, om van al die inkomende e-mail nog maar te zwijgen. Lees het blog van Bart Grootveld.

Auteur: Bart Grootveld, Productmanager HRM/Payroll, Leestijd: 5 minuten


“Goedemiddag, de Payroll Auditor!”

De salarisadministratie, die kun je zelf doen of uitbesteden. Begin 2014 publiceerde één van onze concullega’s een nieuwsbericht met als strekking: “De salarisadministratie wordt steeds complexer, die kun je maar beter uitbesteden.” Los van het nogal hoge ‘wij van WC eend, adviseren WC eend’-gehalte, klopt die uitspraak naar mijn idee ook niet. Lees het blog van Benno Welmers. 

Auteur: Benno Welmers, Teamleider CAO team

ga naar top

Neem contact op!

AFAS Adviseur

Ontmoet de Succesmanager

Wij snappen dat het een soms moeilijk is om uit te vinden waar je het snelst rendement behaalt. Daarbij helpt de Succesmanager! Graag stellen we samen met jou een jaarplan op die zorgt voor zekerheid, rendement en innovatie door maximaal gebruik te maken van onze software. Wil jij sparren met een ervaren Succesmanager? Maak dan een afspraak!

Consultant

Boek een consultant

Om tot een optimaal resultaat te komen waardoor je de software voor jou laat werken, heb je een goede inrichting nodig. Kom je er zelf niet uit en heb je hulp nodig? Boek dan direct een gespecialiseerde Payroll consultant die jou helpt om het ideale Payroll proces te bereiken.