Workflows

De volgende stap

Creëer een vliegwiel in je organisatie met conditionele workflows. Met een goede inrichting automatiseer je onnodig administratief werk. Hierdoor komen medewerkers aan hun kerntaken toe.  


Workflows: de volgende stap


Binnen onze software zijn al jaren workflows beschikbaar om processen te automatiseren en te monitoren. Hierdoor kun je betere beslissingen nemen en meer tijd overhouden voor belangrijkere zaken. Door ook condities in te stellen op je workflows zorg je er voor dat de workflows het werk voor jou gaan doen. Zet dus the next step en word een slimmere organisatie!


Conditionele workflows

Met conditionele workflows ga je een stap verder dan wat je al gewend was met de basisworkflows. Door een gegeven uit je software te gebruiken in het beslisproces, kun je de workflow vóór jou laten denken. Je kunt hier alles voor gebruiken, er is geen beperking! Hierdoor worden je processen pro-actief. De workflow gaat hierdoor sneller en werk verdampt. 

Door conditionele workflows in te richten leg je de verantwoordelijkheid voor een taak in de lijn. Met de condities zorg je ervoor dat alleen gevalideerde flows worden ingediend. Bovendien worden medewerkers op basis van de informatie in de flow automatisch op de hoogte gehouden van de status met signalen. Geen black boxes meer voor je medewerkers en relaties. Zo creëer je duidelijkheid en transparantie!


Workflows

In 5 stappen zelf aan de slag met workflows!


1. Breng je bestaande processen in kaart

Welk proces wil je optimaliseren? Definieer alle stappen. Worden deze vastgelegd?


2. Werk processen uit in basisworkflows

Begin simpel om het overzicht te houden. Zorg dat de beslispaden duidelijk zijn.3. Maak van de uitzondering geen standaard

Heb je teveel uitzonderingen? Probeer je processen dan te versimpelen. Denk hierbij aan de 80/20 regel. 


4. Monitor je basisworkflows en bepaal de eindbestemming

Controleer of de workflows hun gewenste effect hebben. Weet iedereen wat hij/zij moet doen? Is er een terugkoppeling?5. Evalueer je workflows 

Maak je workflows effectiever door condities toe te voegen. Workflows zorgen voor snelheid en zo creëer je het vliegwiel in je organisatie!Een voorbeeld van een workflow

Verlof aanvragen

Ga aan de slag

Presentatie tijdens de AFAS Open De kracht van workflows


Conditionele workflows


Signaal met workflowCursussen voor workflows

Wil je het uiterste uit workflows halen, maar weet je nog niet zo goed hoe je dit moet doen? Of ken je de basis, maar wil je echt een stapje verder gaan? Schrijf je dan in voor een van onze cursussen. 

Gevorderde gebruikers/beheerders
Specialisatiecursus workflows
In deze cursus leer je om workflows te beschouwen en te onderhouden, om zo bedrijfsprocessen te kunnen automatiseren. 

Minder ervaren gebruikers of even opfrissen?
Instapcursus workflows
In deze cursus leer je te werken met workflows om deze te kunnen gaan toepassen binnen jouw organisatie. Blog

Workflows als vliegwiel voor je organisatie

Hans Roozen, Manager AFAS Procesbeheer


Hulp bij workflows


Boek een consultant

Om tot een optimaal resultaat te komen waardoor je de software voor jou laat werken, heb je een goede inrichting nodig. Kom je er zelf niet uit en heb je hulp nodig?

Boek dan direct een gespecialiseerde consultant die jou helpt om de workflows in te richten te bereiken. 

Ontmoet een Succesmanager

Wij snappen dat het soms moeilijk is om uit te vinden waar je het snelst rendement behaalt. Daarbij helpt de AFAS Succesmanager! Graag stellen we samen met jou een jaarplan op die zorgt voor zekerheid, rendement en innovatie door maximaal gebruik te maken van onze software.