Nieuw in Profit 9

Fiscaal


Bedien je cliënten nog beter! 


Aangifte Omzetbelasting 2019

Profit is er klaar voor!

Als je btw-plichtig bent, moet je periodiek een aangifte omzetbelasting bij de Belastingdienst indienen. Met de Omzetbelasting in Fiscaal verzorg je de btw/icp-aangifte en suppletieaangifte voor je cliënt (ondernemer), zonder de bijbehorende administratie in Profit te voeren. 

Profit is klaar voor de btw/icp- en suppletieaangiften van 2019. Je kunt nu de OB-aangiften voor 2019 invullen en opsturen naar de Belastingdienst. De OB-biljetten zijn beschikbaar in de cockpit van de cliënt OB. 

Ga je in Profit 9 voor het eerst aan de slag met de omzetbelasting in Fiscaal? Voordat je de aangiften kunt uitwerken moet je dan eerst het biljet vrijgeven

Inzicht in de werkvoorraad

Er zijn enkele nieuwe weergaven: Maand, kwartaal en Alle perioden. Deze weergaven geven je een overzicht van de btw-aangiften die al zijn verstuurd en de btw-aangiften die je nog moet versturen. 


Aangifte IB 2018

Profit is up-to-date m.b.t. de aangifte inkomstenbelasting voor 2018. De (wets)wijzigingen zijn in Profit doorgevoerd, zodat de aangifte IB voldoet aan de eisen en wensen die de overheid dit jaar stelt. 

Alle aangiftebiljetten (P, C, M, O en Z) voor de inkomstenbelasting 2018 zijn in Profit 9 beschikbaar. 

Het elektronisch versturen van de IB-aangiften voor 2018 is nu nog niet mogelijk. Naar verwachting kun je de aangiften IB 2018 medio februari elektronisch naar de Belastingdienst versturen.

De Standaardrapportage 2018 IB (Profit) én de Standaardrapportage 2018 IB variant (Profit) zijn ook beschikbaar. 


Aangifte Vpb 2018

Profit is klaar voor de aangifte vennootschapsbelasting 2018. De (wets)wijzigingen zijn in Profit doorgevoerd, zodat de aangifte Vpb voldoet aan de eisen en wensen die de overheid dit jaar stelt. 

Je kunt nu het A-biljet (binnenlandse ondernemingen) voor 2018 uitwerken. 

Het elektronisch versturen van de Vpb-aangiften voor 2018 is nu nog niet mogelijk. Naar verwachting kun je het A-biljet voor 2018 medio februari elektronisch naar de Belastingdienst versturen. 

Met ingang van aangiftejaar 2018 wordt het Vpb-biljet voor buitenlands belastingplichtigen (C-biljet) ook digitaal verstuurd. Het C-biljet 2018 wordt naar verwachting uitgeleverd in Profit 10. 


Dividendbelasting 2019

Dividendbelasting wordt geheven over de opbrengst van aandelen en winstbewijzen. Het belastingtarief bedraagt 15% van die opbrengst. Een vennootschap die dividend uitkeert is verplicht dividendbelasting in te houden en aan de Belastingdienst te betalen.

Je kunt nu de Dividendbelasting 2019 uitwerken.

Jaarovergang

De jaarovergang en het opstarten van het nieuwe aangiftejaar staan weer voor de deur. 
Optimalisaties