Webinar Wet betaald ouderschapsverlof

 

Donderdag 23 juni 2022

 

Online, vanaf je eigen (thuis)werkplek

 

Kosteloos

 

Webinar Wet betaald ouderschapsverlof

Wat betekent dit en hoe richt je het in?

Op 2 augustus 2022 gaat de Wet betaald ouderschapsverlof in. De Wet betaald ouderschapsverlof regelt dat ouders deels betaald ouderschapsverlof kunnen opnemen bij de geboorte van hun kind. Hiermee worden beide ouders in het eerste levensjaar van het kind voor 9 weken gedeeltelijk doorbetaald. Deze weken komen bovenop de 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof voor de moeder en 6 weken geboorteverlof voor de partner. 

Elke organisatie krijgt hier mee te maken en moet de inrichting hiervan verzorgen. Daarom helpen productmanager Nieke Dorland en manager CAO Beheer Benno Welmers jou! Tijdens dit webinar gaan zij eerst in op het wettelijk betaald ouderschapsverlof en is er ruimte voor vragen. In het tweede deel vertellen ze je meer over een combinatie van wettelijk betaald ouderschapsverlof met een eigen (cao)regeling.

Tijdens de AFAS Open gaf Nieke een sessie over ouderverlof, waarin zij ook het wettelijk betaald ouderschapsverlof bespreekt. Je bekijkt de video hier.

Bekijk ook de themapagina Wet betaald ouderschapsverlof. Hierop lees je alles wat je moet weten over de inrichting in Profit.

Programma

Let op: dit webinar heeft al plaatsgevonden. Kijk het webinar hieronder terug!

Kijk het webinar terug:

 

Sprekers

Nieke Dorland

Productmanager

Na jarenlang als (senior) consultant bij vele verschillende organisaties over de vloer te zijn gekomen, houdt Nieke zich inmiddels als productmanager bezig met alle functionaliteit in HRM. Zij zorgt ervoor dat de nieuwe functionaliteit en optimalisaties die gerealiseerd worden van toegevoegde waarde zijn voor de klanten van AFAS.

Benno Welmers

Manager Cao beheer

Benno is gek op cao's en wetgeving. En dan bedoelen we dat hij er echt mee weg loopt. Inmiddels is Benno als manager van het cao-team, samen met het team, verantwoordelijk voor het onderhoud van ongeveer 200 verschillende Profit CAO’s in de meest uiteenlopende branches. De veranderingen in de wet- en regelgeving zorgen er elk jaar weer voor dat er genoeg uit te zoeken en door te voeren is in de software. Zo ook de Wet betaald ouderschapsverlof. Hij kan niet wachten om je bij te praten!

 

Veelgestelde vragen

Vragen over dit webinar? Neem eens een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Meer webinars