Post-hbo financieel

Werk je met AFAS of wil je als AFAS financieel-specialist aan de slag? Dan is dit de post-hbo voor jou! In deze post-hbo Finance doe jij in 25 weken alle kennis op om als AFAS financieel-specialist aan de slag te gaan.

Wanneer jij de post-hbo hebt afgerond

 • Ben jij dé specialist op het gebied van automatiseren van de financiën
 • Ben je op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op financieel-gebied
 • Weet je hoe je communiceert met management en collega’s om veranderingen door te voeren

 

  Ook te volgen als je geen AFAS-klant bent! 
  We hebben ook een post-hbo HRM die HRM-specialisten gemiddeld met een 8,6 beoordelen!

Doel: Jij wordt de best geautomatiseerde financieel-specialist


Met deze opleiding ga je 25 weken 8 uur per week aan de slag om financieel-specialist te worden.

Je krijgt theoretische kennis via Hogeschool Windesheim. Je leert alle benodigde financieel-kennis van de software van AFAS en leert omgaan met de cijfers die je naar het management moet communiceren. Weet je dan na 25 weken alles? Nog niet, maar je kan wel goed het verschil maken door administratieve handelingen weg te (laten) automatiseren en zelf met de cijfers aan de slag te gaan.

Inhoud: Wat gaan we doen tijdens de post-hbo?

Theorie

Tijdens de post-hbo werken we samen met Hogeschool Windesheim om de Theorie te verzorgen. In 6 vaste vakken: De wereldeconomie in 1 dag, strategisch management, Kosten winst en liquiditeit, BMC(Business model canvas), Introductie in Power BI en Adviesvaardigheden voor financials. Zo groei jij door naar een volwaardig Finance specialist. 

AFAS-kennis

Tijdens de post-hbo krijg je alle benodigde AFAS-producttrainingen zodat jij als professional goed met onze software aan de slag kan. Zo kan jij er voor zorgen dat de Financiele-processen goed geautomatiseerd worden en je de cijfers op een rijtje hebt. De producttrainingen worden gegeven door een ervaren AFAS-medewerker die veel bedrijven van binnen zien en met je mee kan denken.

Verbinding post-hbo: theorie en kennis samenbrengen

Tijdens de post-hbo besteden we tijd aan de verbinding tussen de theorie, de software en de praktijk. Tijdens de samenwerkingsmomenten word je meegenomen in hoe automatisering kan helpen in het uitvoeren van je werkzaamheden.

In het laatste vak ga je aan de slag met een zelf gekozen onderwerp waarbij je de verbinding gaat leggen tussen de cijfers uit de software en de theorie voor je eindpresentatie. 

Meer weten over de financieel post-hbo opleiding?

 

Welke vooropleiding heb ik nodig?

We vinden het belangrijk dat je de opleiding start met een basis. Daarom vragen we het volgende van je: 

 • Je bent nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren,
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt aantoonbare financiële basiskennis op minimaal BKB (basis kennis boekhouden) niveau.
 • Je kan vanaf 31 oktober tot en met begin mei tijd vrij maken om je kennis van de theorie en profit bij te spijkeren. 

Kosten & planning

 
 

 6.000,- excl. btw. 

 • All-in tarief. Van de lunch tot de lokalen, toetsen en de boeken.
 • Geen kleine lettertjes.
 • Jij wist vast al dat werkgevers veel mogelijkheden hebben om de opleidingen te financieren
 • Vele sectoren bieden studiesubsidies aan. Denk hierbij aan de volgende:

Wanneer start de opleiding?

De volgende post-hbo startdata is hier terug te vinden

Schrijf je op tijd in om jouw plekje veilig te stellen!

Maar… kan ik dit wel?

Jazeker! Welke leeftijd of ervaring je ook hebt, ook jij kan deze post-hbo volgen. Zo doe je de juiste kennis op om te starten. Enige vereiste: De juiste voorkennis, een portie enthousiasme en doorzettingsvermogen! 

Hieronder staan twee voorbeelden die mee zouden kunnen doen met de opleiding. Twijfel je nog om mee te doen? 

Dennis

Inkoopverantwoordelijke

Dennis is een ambitieuze inkoop medeweker op de financiele afdeling van een grote organisatie. Hij heeft een afgeronde hbo-opleiding integrale veiligheidskunde. Hij is via via in deze functie gerold en voor de financiële aspecten ervan en heeft hij BKB (Basis kennis boekhouden) gedaan. Hoewel hij de basiskennis heeft van financiën, mist hij diepgaande expertise op financieel gebied en ervaring met het gebruik van financiële software zoals AFAS. Dennis wil zijn financiële en automatiseringsvaardigheden verbeteren om het bedrijf beter te kunnen ondersteunen en door te groeien naar financieel manager.

De post-hbo Finance biedt Dennis de mogelijkheid om zijn financiële kennis en vaardigheden te vergroten en de software beter te leren kennen waardoor hij in staat is om het bedrijf beter te (laten) automatiseren. Met een sterke basis in financieel beheer en de AFAS Software kan Dennis straks beter strategische beslissingen nemen op basis van solide financiële analyses uit de software.

Aisha

Financieel manager

Aisha is een ervaren financieel manager bij een kleine organisatie met een afgeronde MBO opleiding junior assistent-accountant. Zij heeft in de loop der jaren ruime kennis van financiële processen en systemen opgebouwd en werkt inmiddels op HBO-niveau. Ze heeft weinig ervaring met de software van AFAS. Aisha wil graag haar theorie kennis uitbreiden, daarnaast is zij op zoek naar praktijkverhalen van andere organisaties. Doordat de organisatie groeiende is willen ze graag meer gaan automatiseren. Zij wil alles weten over de mogelijkheden van AFAS Software zodat ze de juiste sparringpartner wordt voor de beheerder en kleine wijzigingen zelf op kan pakken 

Met de post-hbo Finance van AFAS kan Aisha zich ontwikkelen tot een volwaardige AFAS Finance-specialist, waardoor zij in staat is om de financiële processen te stroomlijnen en beter inzicht te krijgen in de financiële situatie van de organisatie in de huidige markt. Daarnaast zal zij de praktijkverhalen van de andere deelnemers goed kunnen gebruiken om keuzes te maken in de groeiende organisatie.

In het kort

 

Voordat je begint wil je natuurlijk precies weten wat je te wachten staat. Hieronder staat uitgewerkt wat we van jou verwachten en wat je van ons krijgt. Heb je hier nog vragen over? Stel deze dan gelijk!

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt hbo- werk- en denkniveau
 • Je bent elke dinsdag 8 uur beschikbaar
 • Je kan zelf flexibel ongeveer 6-8 uur zelfstudie per week doen
 • Je wilt de Finance-theorie kunnen toepassen en processen zo slim mogelijk automatiseren
 • Je wilt leren om de organisatie te adviseren over de cijfers
 

Wat krijg je van ons? 

 • Een erkend certificaat van Hogeschool Windesheim.
 • Theorie op hbo-niveau van een erkende opleider
 • Toegang tot alle Finance-cursussen van AFAS 
 • Een AFAS certificaat
 • Ervaren docenten van AFAS en Hogeschool Windesheim
 • Onderwijs in een kleine groep van maximaal 16 mensen
 • Al het cursusmateriaal en natuurlijk een heerlijke lunch
 

Hogeschool Windesheim

Erkende hbo-opleider sinds 1986.

 

Vanuit AFAS werken we al jaren lang samen met Hogeschool Windesheim om onze eigen medewerkers op te leiden. We hebben veel overeenkomstige normen en waarden en bouwen al jaren aan onze samenwerking. We zijn dan ook erg blij dat we op deze manier beide onze sterke punten kunnen inzetten en nieuwe opleidingsvorm kunnen lanceren met vakdocenten voor de theorie en voor de software.

Hogeschool Windesheim staat al jaren in de top 3 van beste grote hogescholen van Nederland volgens de Keuzegids Hbo 2021 en Elsevier Beste studies.

Lees hier meer over Hogeschool Windesheim

 

 Vragen over de post-hbo financieel? 

 Neem contact op met AFAS Opleidingen