Autorisatie incidenten insturen

 

Vanaf 1 januari 2024 komt er een aparte autorisatie op het insturen van incidenten. Dit betekent dat niet meer elke contactpersoon die kan inloggen op de AFAS Klantportal contact kan opnemen met Support. Waarom deze wijziging en wat betekent dit voor jou? Dat lees je op deze pagina.

Wat gaat er veranderen?

Om contact te kunnen opnemen met Support heb je vanaf 1 januari 2024, naast toegang tot de AFAS Klantportal, rechten nodig op het insturen van incidenten.

Alle klantportalbeheerders hebben de mogelijkheid om de autorisatie op incident insturen aan te zetten. Hiervoor zet je de rol Incidentenbeheer aan. Weet je niet wie de klantportalbeheerders zijn? Controleer het aan de hand van deze stappen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat je niet ongelimiteerd iedereen deze rechten mag geven. Op basis van jouw organisatiegrootte en vergelijkbare klanten is er ruimte om de rol Incidentenbeheer toe te kennen aan een maximaal aantal contactpersonen. Dat aantal is exclusief gecertificeerde AFAS Experts. Met de rol Incidentenbeheer kan een contactpersoon contact opnemen met AFAS Support, incidenten insturen en eigen incidenten inzien, maar krijgt deze persoon niet alle rechten die bij een beheerder horen. Met de rol Incidentmanagement of als klantportalbeheerder kan je alle incidenten inzien. 

In het kort:

 • Vanaf 1 januari 2024 kan een maximaal aantal contactpersonen incidenten insturen. Dit aantal vind je terug op de supportpagina op de klantportal
 • De rol Incidentenbeheer betekent dat je incidenten mag insturen en eigen incidenten kan inzien
 • Met de rol Incidentmanagement of als klantportalbeheerder kan je alle incidenten inzien
 • Klantportalbeheerders hebben de mogelijkheid de rollen Incidentenbeheer en Incidentenmanagement toe te kennen
 • Wanneer je geen autorisatie hebt, is het niet mogelijk contact op te nemen met AFAS Support
 

 

Deze wijziging heeft 2 belangrijke redenen

 • Een efficiëntere supportervaring: persoonlijker, doeltreffender en veiliger
  Door het beperken van het aantal contactpersonen dat contact op kan nemen met Support hebben onze supportmedewerkers meer tijd en aandacht voor jouw specifieke vragen. Er is sprake van directe communicatie met relevante contactpersonen die de juiste kennis in huis hebben. Bovendien zorgt deze gerichte aanpak voor een verbeterde veiligheid, aangezien bedrijfsgevoelige informatie alleen met geautoriseerde contactpersonen wordt gedeeld. Kortom, jouw supportervaring wordt hiermee nóg persoonlijker, doeltreffender én veiliger.
 • Een stabiele interne beheerorganisatie
  We verwachten dat je een goede interne beheerorganisatie neerzet. Je eigen collega's kennen de processen binnen jullie organisatie namelijk het beste en kunnen daardoor passende oplossingen bieden voor jouw vragen. Daarnaast draagt een sterke interne beheerorganisatie bij aan het behoud van waardevolle kennis binnen je organisatie. Door problemen zoveel mogelijk intern op te lossen, veranker je de kennis in de kern van de organisatie. Bekijk deze tips en trucs over het organiseren van jouw beheerorganisatie. 

Wat moet je doen?

 

Zorg ervoor dat je vóór 1 januari 2024 op de klantportal hebt aangegeven welke contactpersonen er binnen jouw organisatie contact mogen opnemen met Support. Dit doe je door de contactpersoon aan te passen (Help Center) en de rol Incidentenbeheer en/of Incidentmanagement aan te vinken. 

 • Ga naar de pagina Mijn contactpersonen
 • Open de eigenschappen van een medewerker en druk op aanpassen
 • Zet het vinkje 'Incidentenbeheer' en/of 'Incidentmanagement' aan en sla de pagina op

 

Niet geautoriseerd melding

Heb je de rol Incidentbeheer / Incidentmanagement aangezet en blijf je een niet geautoriseerd melding krijgen? Verwijder je cookies en tijdelijke internetbestanden. Daarnaast duurt het ongeveer 10 minuten om de aanpassing te verwerken.