Werving & selectie


Inmiddels wordt er gesproken van een heuse War for Talent. Hoe moet je daar op inspelen? En waar kan de software van AFAS je bij helpen?

Op deze themapagina laten we je de mogelijkheden van werving & selectie met AFAS zien. Bouw je eigen werken-bij website in OutSite en bied je sollicitanten een (digitaal) warm welkom.

 

Waarom is er meer aandacht voor werving & selectie nodig?


Er gebeurt veel op dit moment waardoor het belangrijk is om met werving & selectie aan de slag te gaan. Dit jaar ontstaan naar schatting 1.200.000 nieuwe vacatures. Hoe gaan die ingevuld worden? Hoe wordt je een aantrekkelijke werkgever waar je makkelijk kunt solliciteren. Maar vooral ook: Hoe houd je de goede mensen binnen? Want zonder de goede onboardingsprocessen is 30% van nieuwe medewerkers binnen 6 maanden al weer op zoek naar een nieuwe baan.

Tijd dus om in actie te komen, en gelukkig helpt onze software jou daarbij!

Webinar

Werving & selectie  |  27 juni 2019


Alle processen rondom werving & selectie wil je goed op orde hebben. Het gehele werving en selectieproces, van het ontstaan van de vacature tot en met de indiensttreding van de meest geschikte kandidaat kan volledig in Profit worden geborgd. Door de volledige integratie tussen OutSite (website) en InSite (intranet) ben je in staat het administratieve proces, van sollicitatie tot aanname, via workflows te kunnen sturen. Daarnaast kan er solide managementinformatie worden geraadpleegd om zo het recruitmentproces goed te kunnen monitoren.

Tijdens dit webinar vertellen we je alles over onze visie op werving & selectie, geven we je handige tips en trucs voor het inzetten van Profit, InSite en OutSite voor werving & selectie en tonen we de nieuwste ontwikkelingen in Profit.

Nieuw sinds Profit 11

De versie Profit 11 (zomer 2019) bevat veel verbeteringen voor werving & selectie!

Sollicitant stamkaart

Autorisatie op vacatures

Talentpool

Vacatures zoeken

Jobalert

Google Jobs integratie

> Bekijk de themapagina

Bekijk de video van de AFAS Open 2019

 

Blog

"Profit 11 klaar voor de war for talent"


Een naadloos en logisch sollicitatieproces zonder extra (invoer)werk voor werkgever en sollicitant is onmisbaar. Met Profit 11 bieden we die ervaring, en meer, aldus Productmanager Bart Grootveld.

 

HR-Trendonderzoek 2019-2020

Werving & selectie is in 2019 hét #1 HR Topic


Het jaarlijks terugkerend HR-trendonderzoek is in februari-maart 2019 gehouden onder 1949 HR-professionals in Nederland. Het onderzoek is een initiatief van Performa Uitgeverij uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot, met ondersteuning van AFAS Software. ‘HR Trends’ is het grootste jaarlijkse onderzoek onder HR-professionals in Nederland.

> Persbericht: Topprioriteit HR-professional van werving naar behoud
> Persbericht: Na invoering AVG nauwelijks meer oog voor privacy en databeveiliging

 

De styling van je werken-bij site

Hoe pak je dat aan?


Je wilt van je werken-bij site natuurlijk een zo mooi mogelijk visitekaartje van je organisatie maken. Of het nu gaat om de opmaak, keuzes die je maakt voor de leesbaarheid of de implementatie van Google Tag Manager. Op de themapagina InSite & OutSite styling vind je alle informatie, inclusief webinar, terug!

 

Longread

Tips voor een succesvolle werken-bij website


Je kunt niet verwachten van een sollicitant dat hij of zij een goed beeld krijgt van je bedrijf wanneer je alleen een pagina met vacatures hebt. Jouw werken-bij website moet uitstralen wie je bent. Maar hoe dan? En wat voor informatie moet er op je werken-bij website staan?

 

Aan de slag!

Benut de optimalisatiekans 'Werving & selectie'


Wat levert het op en waar moet je op letten in jouw specifieke situatie? Met het stappenplan van de optimalisatiekans Werving & selectie maak jij de eerste stap. Samen met de Succesmanager ga jij vervolgens een plan opstellen.