Jaarovergang Fiscaal

Het einde van het jaar is in zicht. Voordat je de aangiften in het nieuwe jaar kunt openen voer je de jaarovergang uit. Op deze pagina zoomen we hier op in & geven we je tips.

 

Handige hulpbronnen

 

 

Help Center

 De jaarovergang zet verschillende gegevens van de cliënten IB en/of cliënten Vpb over naar het nieuwe fiscale jaar. In het artikel 'Jaarovergang Fiscaal' vind je alles over de jaarovergang in Profit Fiscaal. 

 

Planning 

 

In het artikel vind je de planning aangifte biljetten en machtigingen. In de schema's lees je wanneer je volgend jaar welke aangifte naar de Belastingdienst kunt versturen en welke versie van Profit je nodig hebt. 

 

Dashboard aangifte Cliënt IB  

 

Dit dashboard is oktober 2022 uitgeleverd met een patch. Bekijk welke inzichten je allemaal hebt met dit dashboard.

 

 

Veelgestelde vragen

 • Waarom zie ik mijn eigen gemaakte fiscale rapportages niet meer?
  Na het draaien van de jaarovergang worden alle eigen gemaakte rapportage(sets) standaard geblokkeerd als er velden zijn aangepast. Dit kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld wetgeving. Lees verder.
 • Hoe haal ik een rapport met eigen opmaak door de jaarovergang?
  Als je een fiscale standaardrapportage aangepast hebt, bijvoorbeeld om je eigen huisstijl door te voeren, kun je je eigen rapporten door de jaarovergang halen. Lees verder.
 • Kan ik een gedraaide jaarovergang terugdraaien?
  Je kunt een gedraaide jaarovergang niet terugdraaien. Je kunt een jaarovergang wel meerdere keren uitvoeren. Profit voegt dan alleen een jaar toe bij cliënten waar dat nog niet is gebeurd. Er worden géén gegevens overschreven. Lees verder.
 • Kan ik een jaarovergang vaker draaien?
  Je kunt een jaarovergang meerdere keren uitvoeren. Profit voegt dan alleen een jaar toe bij cliënten waar dat nog niet is gebeurd. Er worden dan géén gegevens overschreven. Lees verder.
 • Foutmelding: Er is geconstateerd dat de volgende velden niet voorkomen (deze zijn met een rode kleur gemarkeerd in het rapport).
  Je krijgt deze melding vaak na het draaien van een jaarovergang of de overgang op een nieuwe Profit-versie. Het rapport kan dan op meerdere plaatsen niet juist zijn. Lees verder.
   

Hulp nodig? 

Loop je ergens tegenaan tijdens de jaarovergang? Support helpt je graag verder!