De onontdekte parels van Profit 19

7 praktische verbeteringen die je werk per direct makkelijker maken

De uitlevering van Profit 19 loopt alweer een tijdje. Tijdens de AFAS Open 2021 presenteerden de productmanagers de belangrijkste ins & outs van deze nieuwe versie. Ook de Profit webpagina’s en releasenotes geven je waardevolle extra informatie. In de stroom aan nieuwe functionaliteit krijgen de grote verbeteringen veel aandacht. Toch zijn er ook altijd kleine verbeteringen die dan makkelijk ondersneeuwen. Dat is jammer vindt Senior Consultant Robert Leewis. Want de kleinere aanpassingen kunnen je zeker veel tijd besparen. Daarom richt hij de spotlight op de verbeteringen die – onterecht – niet aan bod kwamen in de AFAS Open video’s van de Productmanagers. Hij zet zeven glimmende parels uit Profit 19 voor je op een rij.

Parel 1: Analyses uitvoeren via InSite, zonder PCC

Als je een analyse wilt uitvoeren, hoef je deze alleen nog maar te downloaden. Vóór Profit 19 was daarvoor het Profit Communication Center (PCC) nodig. Nadeel was dat de PCC fysiek op elke werkplek geïnstalleerd moest worden. Pas dan kon je analyses inzien. Omdat gebruikers via de nieuwe optie nu direct downloaden, kunnen ze eenvoudig analyses via InSite uitvoeren. En heeft de IT-afdeling veel minder beheerwerk aan de PCC. Standaard zijn analyses te downloaden via InSite door op je gebruikersnaam te klikken, daar te kiezen voor Communication Center, om vervolgens een analyse te kiezen uit het overzicht ‘Mijn te starten analyses’. Het kan zijn dat deze op jullie InSite (ook) op een andere plek staat ingericht.

 

Parel 2: Uren boeken voor anderen via InSite

Projectleiders of urenbeoordelaars kunnen nu zonder gedoe de uren van projectleden of consultants boeken of aanpassen. Vroeger kon dit niet in het scherm ‘Nacalculatie per regel’, omdat ze hiervoor geen rechten hadden op de medewerker. Om hun werk toch te kunnen doen, moesten ze dit steeds via de medewerker of via de leidinggevende regelen. In Profit 19 is dit niet meer nodig en hebben ze de rechten om projecten sneller af te kunnen ronden.

 

Parel 3: Performance verbeteringen

In Profit 19 hebben we weer een aantal schermen sneller gemaakt. Soms lopen we er zelf tegenaan, maar ook klanten geven wel eens feedback dat de performance wat achterblijft. Zo duurde het vrij lang om de schermen ‘Teams onderhouden’ en ‘Voorcalculatie’ op te slaan. Daarom hebben we actie ondernomen. Laat het ons vooral weten als de performance van een scherm minder is dan je verwacht, dan gaan we daar graag mee aan de slag.

Parel 4: Meer verstrekkingen tegelijk versturen

Organisaties die veel loonstroken of facturen tegelijk aanmaken en versturen, willen dat zo snel en efficiënt mogelijk doen. Het mailen van grotere hoeveelheden verstrekkingen, kon wat tijd in beslag nemen. Tijdverlies is sowieso niet gewenst, maar zeker facturen moeten zo snel mogelijk bij de klant zijn. Dan kunnen ze ook snel betaald worden. Hoewel het op de achtergrond al gebeurde via de wachtrij is het nu makkelijker in Profit 19.

Parel 5: Verbeterde integratie met Mollie

Om de betaling van facturen verder te versnellen, kan je een betaallink toevoegen. Klanten kunnen dan een factuur met een paar muisklikken betalen. Profit 19 maakt dit heel eenvoudig door een koppeling met betaaldienst Mollie. Je richt deze koppeling, bij Mollie en in Profit, heel eenvoudig in. Vervolgens haal je betaallinks op en de facturen kunnen meteen de deur uit. Deze integratie heb je in een handomdraai geregeld. Zo kunnen je klanten nog sneller en eenvoudiger betalen en verloopt de verwerking lekker soepel.

 

Parel 6: Vrije velden toevoegen bij thuiswerkdagen

In Profit 18 kon je al aangeven of je thuis werkte of niet. Wel zo handig voor je collega’s en leidinggevende. Het was echter niet mogelijk om een toelichting of bijzonderheden vast te leggen. Het is voor anderen bijvoorbeeld wel handig te weten dat je weliswaar niet op kantoor werkt, maar vanuit een andere locatie dan thuis. Voor deze extra uitleg of informatie, kan je nu een vrij veld aanmaken. Zo weet iedereen waar je bent en het geeft je meer flexibiliteit in het inrichten van deze functionaliteit.

 

Parel 7: Projecten niet mee laten tellen voor intercompany verrekening

Als je iets voor een andere afdeling doet, wil je niet altijd dat je uren verrekend worden. De verrekening zelf is natuurlijk heel praktisch. Toch zijn er voorbeelden dat je dat juist niet wilt.  Tot voor kort moest je dat handmatig corrigeren. Dat hoeft niet meer omdat je dit per project kan instellen. Je kan dus makkelijker iets voor een andere afdeling of een ander bedrijfsonderdeel doen zonder dat er per se een verrekening volgt.

 

Heb jij nog nieuwe parels ontdekt?

Heb jij tijdens je werk met Profit 19 nog andere parels ontdekt die iedereen moet kennen? Laat het ons dan vooral weten. Want ook andere AFAS Beheerders kunnen daar van profiteren. En heb je nog vragen over deze zeven parels van Robert? Neem dan contact op met je Succesmanager.

Onze senior consultant Robert Leewis ging speciaal voor jou op zoek naar de onontdekte parels van Profit 19. In dit artikel vind je er weer zeven!

 
Bekijk ook de andere onontdekte pareltjes van: