Drie verrassende carrièrepaden naar Succesbeheerder

Weet je nog wat je op de basisschool wilde worden? Waarschijnlijk brandweerman, verpleegster of politieagent. Wat is de kans dat een kind zegt: ‘Ik wil AFAS Beheerder worden’? Toch zie je deze functienaam steeds vaker in vacatures. Ook op LinkedIn duikt de titel Succesbeheerder al regelmatig op. Maar hoe word je nou Succesbeheerder? Als advocaat studeer je eerst rechten en ga je dan in opleiding. Het carrièrepad van een Succesbeheerder is niet zo in beton gegoten en dat hoeft ook niet. Ter inspiratie delen drie Succesbeheerders hun persoonlijke route.
Even voorstellen

 

Amanda Vleesenbeek
Salure

 

Ton Wildenburg
Intergamma

 

Linda van Lunteren
In Tense


Op het eerste oog hebben Succesbeheerders Linda van Lunteren, Ton Wildenburg en Amanda Vleesenbeek weinig gemeen. Behalve dat ze Succesbeheerder bij hun eigen organisatie zijn natuurlijk. Linda doet dat vanuit een finance-rol bij In Tense, leverancier van veiligheidstrainingen. Ton werkt als analist bouwmarktautomatisering bij Intergamma. Amanda helpt, als consultant bij AFAS Partner Salure, klanten bij de implementatie en optimalisatie van AFAS. Hun verschillende achtergronden onderstrepen dat er heel veel wegen leiden naar een rol als Succesbeheerder.

Tot specialist gebombardeerd

Een speciale opleiding is niet per se nodig om AFAS Beheerder te worden. Zowel Linda als Ton zijn binnen hun bedrijf min of meer per toeval tot specialist gebombardeerd. Zij hadden op een bepaald moment intern het meest vandoen met AFAS. Hierdoor kwamen collega’s al snel bij hen terecht met vragen over workflows of wijzigingen. Zij grepen hun nieuwe rol aan als mooie ontwikkelkans. 

Denken als gebruiker doordat je een gebruiker bent (geweest)

Tijdens haar eigen ontwikkel-pad koos Linda bewust voor een Succesbeheer Traineeship.  Zonder heel veel ervaring was dat best spannend en in het begin ook stevig aanpoten. Gelukkig kon ze rekenen op de hulp van haar mede-trainees. Tegelijkertijd was haar onervarenheid ook een voordeel. Omdat ze als gebruiker denkt, kan ze zich goed in de situatie van collega’s verplaatsen. Zo kan ze haar collega’s in een snelgroeiende organisatie goed helpen om slimmer te werken.

Kennis in huis

Net als In Tense investeert ook Intergamma om AFAS-kennis in eigen huis op te bouwen. 

Ton kwam via een project met AFAS in aanraking. Hij verdiepte zich in AFAS om de processen in bouwmarkten te stroomlijnen. Ook hij volgde het Traineeship om de voordelen van de software voor Intergamma en de bouwmarkten nog beter te kunnen benutten. Het feit dat zijn collega’s met vragen over AFAS nu automatisch aan hem denken, onderstreept dat dit laatste gelukt is.

AFAS virus

Amanda had geen project nodig om zich in AFAS te verdiepen. Na een marketing- en salesopleiding bracht ze de AFAS-services van Salure via cold calling aan de man. Om potentiële klanten beter te overtuigen, wilde ze meer over de software weten. Een interne cursus bracht haar loopbaan in een stroomversnelling. Ze werd letterlijk door het AFAS-virus gegrepen. Op de afdeling voor functioneel beheer op afstand bouwde ze snel voldoende praktijkervaring op om klanten als consultant verder te helpen met AFAS.     

Een gedeelde drive

Hoewel Linda, Ton en Amanda hun eigen AFAS route volgden, hebben ze een grote gemene deler. Ze zijn niet snel tevreden en delen de drive om in ontwikkeling te blijven. Ze willen hun kennis en ervaring blijven aanscherpen en inzetten om de voordelen van AFAS optimaal te benutten. Binnen en buiten hun eigen organisatie. 

Leren van andere beheerders

Je staat er niet alleen voor. Dat hebben Linda, Ton en Amanda ook gemerkt. Of je nu gebruik maakt van de LinkedIn gebruikersgroep, het Succesbeheer Traineeship, of de tips op Leren van Elkaar. Zoek elkaar op!

Even voorstellen